θαυμαστικά

Οργή και απογοήτευση εκφράζουν οι φοιτητές που έχουν υποβάλει αίτηση για μετεγγραφή, καθώς η διαδικασία έχει καθυστερήσει σημαντικά.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οργή και απογοήτευση εκφράζουν πρωτοετείς φοιτητές που έχουν υποβάλει αίτηση για μετεγγραφή, καθώς η διαδικασία έχει καθυστερήσει σημαντικά.

Οι φοιτητές που έχουν υποβάλει αίτηση για μετεγγραφή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, καθώς χάνουν μαθήματα και εργαστήρια, γεγονός που μπορεί να τους οδηγήσει ακόμα και στην απώλεια του εξαμήνου.

«Είμαι πρωτοετής φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά λόγω προσωπικών λόγων αναγκάστηκα να υποβάλω αίτηση για μετεγγραφή στο τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών», αναφέρει φοιτητής που μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Η αίτηση μου έχει υποβληθεί, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει καμία ενημέρωση για την πορεία της. Χάνω μαθήματα και εργαστήρια, γεγονός που με αγχώνει πολύ. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να παρακολουθήσω κανονικά το εξάμηνο», προσθέτει.

«Είμαι φοιτήτρια στο τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά λόγω προβλημάτων υγείας αναγκάστηκα να υποβάλω αίτηση για μετεγγραφή στο τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών», αναφέρει άλλη φοιτήτρια. «Η αίτηση μου έχει υποβληθεί, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει καμία ενημέρωση. Χάνω μαθήματα και εργαστήρια, γεγονός που με αγχώνει πολύ. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να παρακολουθήσω κανονικά το εξάμηνο», προσθέτει.

Δημοφιλή!!  Χαμός στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ: Απολύουν για 2η φορά τον επί 19 έτη συμβασιούχο επειδή τόλμησε να έχει συνδικαλιστική δράση

Oι αιτήσεις θα κατατεθούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr, σε προθεσμία που θα ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας.

Το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υποβολή αιτήσεων από τους φοιτητές που ενδιαφέρονται να μετεγγραφούν από ένα πανεπιστήμιο σε άλλο θα γίνει πιθανότατα προς το τέλος του μήνα.

Το Υπουργείο Παιδείας έχει δεσμευθεί ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας μετεγγραφής. Ωστόσο, οι φοιτητές που έχουν υποβάλει αίτηση για μετεγγραφή ζητούν από το Υπουργείο να ανακοινώσει άμεσα την ημερομηνία έκδοσης των αποφάσεων, προκειμένου να μπορέσουν να προγραμματίσουν τη φοίτησή τους.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω