SNW Earthquake You Can Feel 2000x1005 1

Κτιριακό – Στεγαστικό και Υποδομές σχολείων στο Δήμο Αθηναίων / κινητοποίηση τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στις 13:00

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κτιριακό – Στεγαστικό και Υποδομές σχολείων στο Δήμο Αθηναίων / κινητοποίηση τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στις 13:00

Το κτιριακό – στεγαστικό και υποδομές των σχολείων του Δήμου Αθηναίων αποτελούν ένα σημαντικό ζήτημα, καθώς τα περισσότερα σχολεία είναι παλιά και έχουν υποστεί φθορά. Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Αθηναίων, το 40% των σχολείων του Δήμου είναι σε κακή κατάσταση και το 30% σε μέτρια κατάσταση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του συλλόγου ΠΕ Αριστοτέλη

Συμμετοχή στην κινητοποίηση στο Δήμο Αθηναίων, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στις 13:00 για κτιριακό – στεγαστικό και υποδομές σχολείων.

Την Παρασκευή 15/9 είχαμε πτώση σοβάδων στο 149ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών. Το ατύχημα συνέβη σε ώρα διαλείμματος και τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά, τρεις μαθητές.

Στα σχολεία του Δήμου Αθηνών, πολλά από τα οποία ανήκουν και στο Σύλλογό μας κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με την πολιτική εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση, κέρδος, και ζούμε στο πετσί μας την παραδοχή ότι οι ζωές μας δεν έχουν καμία αξία για την κυβέρνηση, τη Δημοτική Αρχή, την Περιφέρεια. Σχολεία στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, που ο Δήμος Αθηναίων δε δίνει τα χρήματα να τα φτιάξει, να χτίσει νέα, να μη στοιβάζει τα νήπια και τα προνήπια σε κοντέινερ, όταν την ίδια στιγμή εξασφαλίζει με διαδικασίες fasttruck ό,τι χρειάζεται για να προχωρήσει σε αναπλάσεις, ιδιωτικοποιήσεις και περιορισμό του πρασίνου και του δημόσιου χώρου. Μάθημα σε γερασμένα και ασυντήρητα ή κακοσυντηρημένα κτίρια, μάθημα σε κοντέινερ και τάξεις που ήταν παλιά αποθήκες. Μάθημα με την ανασφάλεια πότε θα συμβεί το επόμενο περιστατικό, αν θα βρέξει, αν θα γίνει σεισμός!

Δημοφιλή!!  Να σταματήσουν οι απειλές στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην απεργία αποχή! Να αποσυρθεί η εγκύκλιος Κατσαρού!

Έπειτα από το κάλεσμα του ΣΕΠΕ «ο Παρθενώνας», στον οποίο ανήκει το 149ο Δημοτικό Σχολείο, ο Σύλλογος «Αριστοτέλης» συμμετέχει στην κινητοποίηση στον Δήμο Αθηναίων, απαιτώντας σύγχρονες και ασφαλείς κτηριακές εγκαταστάσεις και υποδομές για τα σχολεία και τους μαθητές μας!

Υπενθυμίζουμε ότι για άλλη μια χρονιά Δήμος και ΔΙΠΕ δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια ούτε για το 6ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αθηνών, παρά το γεγονός ότι το ίδιο το σχολείο αλλά και εμείς το έχουμε αναδείξει και προβεί σε ανακοινώσεις και παραστάσεις για το θέμα, με αποτέλεσμα 22 παιδιά να μένουν μέχρι στιγμής εκτός του Ειδικού Νηπιαγωγείου, στην αναμονή, και πάνω από 20 παιδιά που φοιτούν στο παράρτημα να στεγάζονται σε τσίγγινα κουτιά κοντέινερ.

Δημοφιλή!!  Ενημερωτικό για την 25η Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας (5 Ιουλίου 2024)

Δεν θα ανεχτούμε άλλο τέτοιον εμπαιγμό! Δεν θα ανεχτούμε άλλο τα παιδιά μας να στερούνται την ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ εκπαίδευση που δικαιούνται και έχουν ανάγκη! Καλούμε τους γονείς σε κοινό αγώνα! Υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών μας μέχρι τέλους!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος Η γραμματέας

Τάσσου Δήμητρα Πετροπούλου Έλενα

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω