automation g7061af438 1280 E-WALL

Μεταφορά και κατάργηση αρμοδιοτήτων Σχολικών Επιτροπών / Προκαθορισμένη προκαταβολή στους διευθυντές των σχολείων

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μεταφορά αρμοδιοτήτων Σχολικών Επιτροπών, σύσταση πάγιας προκαταβολής στους διευθυντές των σχολικών μονάδων

Μεταφορά και κατάργηση αρμοδιοτήτων Σχολικών Επιτροπών / Προκαθορισμένη προκαταβολή στους διευθυντές των σχολείων

1. Από την 30η.6.2024 τα ν.π.δ.δ. «Σχολικές Επιτροπές» της παρ. 2 του άρθρου 103 του ν. 3852/2010 (Α’ 87) παύουν να λειτουργούν αυτοδικαίως και οι αρμοδιότητές τους ασκούνται από τον οικείο δήμο.
2. Το άρθρο 24 εφαρμόζεται αναλόγως και για τις σχολικές επιτροπές.
3. Με απόφαση της δημοτικής επιτροπής συνιστάται παγία προκαταβολή, με υπόλογο διαχειριστή τον διευθυντή, ή τον εκτελούντα χρέη διευθυντή ή τους αναπληρωτές αυτών.
4. Από τις 30.6.2024 οι αρμοδιότητες της δημοτικής επιτροπής παιδείας του άρθρου 50 του ν. 1566/1985 (Α’ 167) ασκούνται από το δημοτικό συμβούλιο ή από επιτροπή της παρ. 1 του άρθρου 27 του παρόντος, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Με βάση το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, οι Σχολικές Επιτροπές και οι ΝΠΔΔ των Δήμων θα καταργηθούν. 

Αναλυτικότερα στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: “Μεταρρύθμιση του συστήματος διοίκησης των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, κατάργηση νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου των δήμων, έλεγχος της απόδοσης των ΟΤΑ και άλλες διατάξεις” που έχει τεθεί στο opengov.gr σε δημόσια διαβούλευση, προβλέπεται η αυτοδίκαιη κατάργηση των ΝΠΔΔ και των κοινωφελών επιχειρήσεων των δήμων. Μπορεί ο σύλλογος διδασκόντων να κρατάει μετά τις 14.00;

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μπορεί να συγκροτούνται επιτροπές για την ορθή άσκηση των αρμοδιοτήτων των καταργούμενων νομικών προσώπων σύμφωνα με το κεφάλαιο Γ. Τα μέλη των επιτροπών αυτών δεν λαμβάνουν καμία αμοιβή ή άλλη αποζημίωση, εκτός από τα οδοιπορικά έξοδα του προέδρου τους, τα οποία καθορίζονται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Οι επιτροπές αυτές, στις οποίες µπορεί να συµµετέχουν και µη αιρετά µέλη, προεδρεύονται από δηµοτικό σύµβουλο ή πρόσωπο αναγνωρισµένου κύρους µε εµπειρία σχετική µε το αντικείµενο της επιτροπής. Οδηγός διοικητικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων / Εγχειρίδιο για Διευθυντές και  εκπαιδευτικούς!

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]

Δημοφιλέστερες δημοσιεύσεις:


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω