pexels miguel a padrinan 3785927 scaled

Έντονες Αντιδράσεις Γονέων, Μαθητών και Εκπαιδευτικών για το θέμα “Της Μη Ορθής Προϋπηρεσίας των Αναπληρωτών”

Έντονες Αντιδράσεις Γονέων, Μαθητών και Εκπαιδευτικών για το θέμα “Της Μη Ορθής Προϋπηρεσίας των Αναπληρωτών” – Συναυλία Συμπαράστασης

Μετά το άνοιγμα των σχολείων γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί άρχισαν να αναρωτιούνται για το πού βρίσκονται οι Αναπληρωτές δάσκαλοί τους, διαφόρων ειδικοτήτων, που τόσα χρόνια στελέχωναν τα σχολεία τους. Από στόμα σε στόμα διαδόθηκε το “Θέμα με τις Προϋπηρεσίες του ΑΣΕΠ”.
Κατάλαβαν πόσο αναλώσιμοι είμαστε, πόσο άδικα λειτουργούν οι φορείς, πόσο επί της ουσίας αδιαφορεί η πολιτεία για το δίκαιο και την αξιοκρατία, πόσο εύκολα μετατρέπονται οι πολίτες της χώρας σε ποταπά μυρμηγκάκια και λειώνονται κάτω από την πατούσα της διοίκησης. Φυσικά υπήρξε θυμός και αγανάκτηση!
Έτσι οργανώθηκε μια συγκινητική Πρωτοβουλία από Γονείς, Μαθητές και Συναδέρφους Εκπαιδευτικούς των Σχολείων της Αθήνας, την ώρα που το ΑΣΕΠ μας αποκαλεί “δύσνοες” και το ΥΠΑΙΘΑ, δια στόματος Γ.Γ δηλώνει “Ας προσέχατε…!!!”
Παραθέτω το δελτίο τύπου: (Σκούπα Μαρία , Αναπληρώτρια Εκπαιδευτικός επί 23 χρόνια και νυν άνεργη) Πιερακάκης για αποτύπωση κενών & προσλήψεις αναπληρωτών / Επεξεργάζονται νέο πρόγραμμα “κόφτη κενών” στο ΥΠΑΙΘΑ!

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Για την κατάφωρη αδικία από το ΑΣΕΠ & το ΥΠΑΙΘΑ, εις βάρος των αναπληρωτ(ρι)ών για το θέμα της «Μη Ορθής Προϋπηρεσίας».
Σάββατο 30 /9/ 2023, στο 91ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
(Φιλολάου 163, Άγιος Αρτέμιος), 8 μμ.
Με το μουσικό συγκρότημα «ΑΡΜΑΝΙΑΚ»
(Είσοδος Ελεύθερη)

Ο θεσμός της Παράλληλης Στήριξης – Καθήκοντα εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης

Με την έκδοση των πινάκων ΑΣΕΠ 1 ΓΕ /2023 & 2ΓΕ/2023, χιλιάδες εκπαιδευτικοί αιφνιδιάστηκαν, διαπιστώνοντας ότι καταβαραθρώθηκαν στη σειρά κατάταξης, με απόκλιση μέχρι και 1500 θέσεων,  και επομένως τέθηκαν  εκτός εκπαίδευσης και καταδικάστηκαν σε τριετή ανεργία.

Εργαζόμενοι/ες, που υπηρετούν στην εκπαίδευση ως αναπληρωτ(ρι)ές, με 15-20 χρόνια προϋπηρεσίας και έχοντας ξεπεράσει τις ηλικίες των 40 και 50 ετών, μένουν άνεργοι/ες για τα επόμενα τρία χρόνια, εξαιτίας ασάφειας του συστήματος και κάκιστης διατύπωσης της φόρμας του ΑΣΕΠ, στο πεδίο της προϋπηρεσίας, με αποτέλεσμα να μην προσμετρηθεί η πραγματική, συνολική προϋπηρεσία τους στους εν λόγω πίνακες. Ο κόπος κι ο μόχθος πάρα πολλών ετών πετάχτηκε με  μιας στα σκουπίδια!
Η προϋπηρεσία είναι  ένα απολύτως αντικειμενικό και μετρήσιμο στοιχείο, καταχωρημένο από τις ίδιες τις  υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘΑ, στο ΟΠΣΥΔ, τον φορέα από τον οποίο  το ΑΣΕΠ ελέγχει την ορθότητα των στοιχείων των εκπαιδευτικών και διασταυρώνει όλα τα τυπικά τους προσόντα. Ωστόσο, το ΑΣΕΠ, ακολουθώντας στρεβλή διαδικασία, διασταυρώνει και διορθώνει μόνο την αύξουσα δηλωθείσα προϋπηρεσία και όχι τη φθίνουσα. Το ΥΠΑΙΘΑ κωφεύει και νίπτει τας χείρας του!
Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων της Αθήνας, θεωρούμε εξοργιστικό να καλούνται οι αναπληρωτ(ρι)ές  να υπερκαλύψουν το κρατικό έλλειμμα με ατομική ευθύνη και να τιμωρούνται παραδειγματικά, για τα λάθη και τις αστοχίες του συστήματος.
Απαιτούμε την αποκατάσταση της ορθής, πραγματικής και συνολικής προϋπηρεσίας των αναπληρωτ(ρι)ών, όπως αυτή υπάρχει καταχωρημένη, από το κράτος, στο ΟΠΣΥΔ.
Δηλώνουμε την αγανάκτησή μας, αναγνωρίζοντας την προσφορά των αναπληρωτ(ρι)ών τόσα χρόνια στα σχολειά μας!
Ζητάμε τη διόρθωση της κατάφωρης αυτής αδικίας, για χάρη του αληθούς, του δίκαιου και του ηθικού!
Γονείς, συνάδερφοι, εκπαιδευτικοί και φίλοι συμπαραστεκόμαστε και υπογράφουμε το  ψήφισμα: Αποκατάσταση της ορθής συνολικής και πραγματικής προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από το ΑΣΕΠ (avaaz.org)
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ/ΕΣ ΕΚΕΙ!  ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ!

Πρωτοβουλία Διαμαρτυρίας & Συμπαράστασης Γονέων, Μαθητών & Εκπαιδευτικών των Σχολείων της Αθήνας

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω info@e-wall.net

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε τα κοινωνικά μας δίκτυα  

FB / Instagram / Twitter / Pinterest / Linkedin

Ακολουθήστε το e-wall στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Η ομάδα του e-wall!!
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω
Share via
Copy link
Powered by Social Snap