ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΑΣΑΝ για την Β φάση προσλήψεων αναπληρωτών μετα την επικοινωνία με το γραφείο της υφυπουργού.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ενημέρωση ΠΑΣΑΝ για την Β φάση προσλήψεων αναπληρωτών μετα την επικοινωνία με το γραφείο της υφυπουργού.

Ακολουθεί το κείμενο του συλλόγου αναπληρωτών νηπιαγωγών ΠΑΣΑΝ

Πριν λίγες ώρες, επικοινωνήσαμε με το γραφείο της κυρίας Μιχαηλίδου το οποίο μας επιβεβαίωσε πως η επόμενη φάση προσλήψεων θα ολοκληρωθεί περίπου στα τέλη Σεπτεμβρίου. Σε ερώτηση μας αν η φάση αυτήν θα περιλαμβάνει πιστώσεις στις παράλληλες στηρίξεις, η απάντηση ήταν πως θα συμπεριληφθούν κανονικά χωρίς να γνωρίζουν νούμερο.
Ως ΠΑΣΑΝ επαναλαμβάνουμε πως οποία επιβεβαίωση και να μας δίνεται σχετικά με τη συμπερίληψη της ειδικής αγωγής και των παράλληλων στηρίξεων στην επόμενη φάση προσλήψεων, οφείλει να μην μας εφησυχάζει καθώς χρόνια τώρα διαρροές έγκριτων εκπαιδευτικών σελίδων αποδεικνύονται περισσότερο έγκυρες από τα λεγόμενα του Υπουργείου. Κατά συνέπεια, θα επιμείνουμε τις επόμενες ημέρες με συνεχείς επικοινωνίες με το Υπουργείο και θα ενημερώνουμε για οτιδήποτε νεότερο προκύπτει.
Αναφορικά με τις τελευταίες δηλώσεις της Υφυπουργού, μεταφέραμε την πλήρη δυσαρέσκεια τόσο ολόκληρου του εκπαιδευτικού κλάδου απέναντι σε αυτές όσο και των ίδιων των γονέων, πολλοί εκ των οποίων έχουν επικοινωνήσει μαζί μας και επιθυμούν να προσφύγουν δικαστικά αναφορικά με το θέμα της υποστελέχωσης της ΕΑΕ. Θέσαμε επί τάπητος το σημαντικοτερο θέμα, που αφορά την ασφάλεια των ίδιων των παιδιών στα σχολεία και ρωτήσαμε αν λαμβάνεται αυτό υπόψη από το Υπουργείο, ένα ερώτημα στο οποίο προφανώς δεν λάβαμε κάποια συγκεκριμένη απάντηση. Αναφέρθηκε πως τα κενά και τα αίτηματα όλων συγκεντρώνονται ώστε να γίνει το καλύτερο δυνατόν.
Τέλος, τονίσαμε την ελάχιστη φετινη κάλυψη της α φασης, μια κάλυψη που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά στο παρελθόν.
Συναδελφοι, για άλλη μια φορά θα τονίσουμε πως μόνο ενωμένοι και με συνεχή αγώνα μπορούμε να κατορθώσουμε το αυτονόητο, κάλυψη των αναγκών κάθε παιδιού στο δημόσιο σχολείο, και προς αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε.
ΠΑΣΑΝ

Ελπίζουμε πραγματικά τα νέα που μας μεταφέρθηκαν από το σύλλογο ΠΑΣΑΝ να ισχύσουν και μην δούμε για άλλη μια φορά υποβάθμιση τόσο της ειδικής αλλά και της γενικής εκπαίδευσης σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια

Δυστυχώς οι πληροφορίες μας ακόμα μας λένε ότι υπολείπονται σε πιστώσεις και οι προσλήψεις που θα δούμε σε παράλληλες θα είναι μόνο από παραιτήσεις – μη ανάληψη (υπήρξε μια αύξηση γενικότερα των παραιτήσεων / μη ανάληψης φέτος)

 

Δημοφιλή!!  Χρονοδιάγραμμα Μόνιμων Διορισμών 2024
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω