ΣΚΑΚΙ

Ενεργοποιούν τον Κόφτη – Έγγραφο φάντασμα ζητά ομαδοποίηση Παράλληλων Στηρίξεων

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δυστυχώς αυτά που είχε γράψει πρώτο και μόνο το e-wall περί κόφτη στις παράλληλες, όταν όλοι ζούσαν το μήνα του μέλιτος των προσδοκιών προσλήψεων, επιβεβαιώνονται πλήρως. Θυμηθείτε: Οι φήμες που ακούγονται για αναπληρωτές, παράλληλες, οργανικές και η πραγματικότητα

Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη εγγράφου που ζητά ξεκάθαρα την ομαδοποίηση των αιτημάτων παράλληλης στήριξης ανά τμήμα, τον υπολογισμό δηλαδή ενός εκπαιδευτικού για τις διαγνώσεις μαθητών του ίδιου τμήματος, καθώς και την δήλωση των νέων αυτών επικαιροποιημένων κενών, σύμφωνα με αυτόν τον τρόπο υπολογισμού, έως τις 24/8 από τις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης. Πρόκειται για κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Μέχρι πέρσι οι όποιες ομαδοποιήσεις και οι διαμοιρασμοί εκπαιδευτικού σε πολλά παιδιά γινόταν σε τοπικό επίπεδο κατά την τοποθέτηση των αναπληρωτών.

Πλέον όμως υπάρχει έγγραφο “κεντρικό” που εξαρχής τροποποιεί τον τρόπο υπολογισμού των κενών. Επικαλείται διάφορα στοιχεία προγενέστερων εγκυκλίων για τεκμηριώσει αυτό που ζητά. Όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτός ο τρόπος υπολογισμού των κενών παράλληλης στήριξης δεν τεκμηριώνεται πουθενά νομικά, παρά την φιλότιμη προσπάθεια με την παράθεση εγκυκλίων που επιχειρείται. Άριστοι γνώστες της εκπαιδευτικής νομοθεσίας τονίζουν ότι η ανάθεση παράλληλων ανά σχολείο ή ανά τμήμα και όχι ανά παιδί είναι πλήρως παράνομη και ούτε με ενδεχόμενη υπουργική απόφαση δε θα μπορούσε να νομιμοποιήθει κάτι τέτοιο. Κάτι τέτοιο γίνεται μόνο με αλλαγή του νόμου.

Δημοφιλή!!  Πίνακες δεκτών - μη δεκτών υποψηφίων εκπαιδευτικών για πλήρωση θέσεων θητείας σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

Πρόκειται λοιπόν για την ενεργοποίηση ενός μαζικού κόφτη, μέσω μίας πρωτοφανούς διαδικασίας, με στόχο την εξοικονόμηση αναγκών μιας και φέτος όπως είχαμε γράψει οι διαγνώσεις παράλληλης παρουσιάζουν αύξηση σε πολλές μεγάλες διευθύνσεις περί το 20-30%, την ίδια στιγμή που οι διαθέσιμες πιστώσεις υπολείπονται των περσινών.

Δείτε το επίμαχο σημείο του επίμαχου εγγράφου:

Ο/Η εκπαιδευτικός ΕΑΕ του θεσμού της ΠΣ-Σ τοποθετείται σε σχολείο/α, όχι ως «ατομικός εκπαιδευτικός» μαθητών/τριών, αλλά με σκοπό την ένταξή τους στο σχολικό γίγνεσθαι, σε γνωστικό, κοινωνικό και ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο και τον μέγιστο βαθμό αυτονομίας τους. Ως εκ τούτου, η παρέμβασή του έχει δυνατότητα, σε σταθερή συνεργασία με τον/τους εκπαιδευτικούς γενικής εκπαίδευσης, να αναφέρεται στον/στη μαθητή/τρια της ΠΣ-Σ, στις μικροομάδες της τάξης, καθώς και στο σύνολο της τάξης και του σχολείου, όπως και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί.

• Σε τμήμα σχολείου στο οποίο υπάρχει απόφαση έγκρισης ΠΣ-Σ για περισσότερους από έναν/μια μαθητή /τρια, αναλαμβάνει ένας/μία εκπαιδευτικός ΕΑΕ ΠΣ-Σ συνολικά την υποστήριξή τους. Σε εξαιρετικές μόνο περιπτώσεις το ΚΕΔΑΣΥ, κατά την εισήγησή του προς τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης (παρ. 9β του άρθρου 5 της Υ.Α.104627/ΓΔ5/20 (ΦΕΚ 3344 Β/10-08-2020), θα τεκμηριώνει με ειδική μνεία την αναγκαιότητα της ταυτόχρονης παρουσίας δύο (2) εκπαιδευτικών ΠΣ-Σ στο ίδιο τμήμα σχολείου.

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω