ΣΠΙΤΙ

Τα φοιτητικά ενοίκια βάζουν φωτιά στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τα φοιτητικά ενοίκια βάζουν φωτιά στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς

Οι τιμές των φοιτητικών ενοικίων “καίνε” τον οικογενειακό προϋπολογισμό σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, όπου η συνολική εικόνα αποτυπώνει τις αυξήσεις των ενοικίων. Η έρευνα αγοράς κατά την τρέχουσα, κορυφαία περίοδο αναζήτησης -εν όψει των ανακοινώσεων της βάσης- κόβει τα φτερά στις όποιες προσδοκίες για πτωτικές τάσεις. Νέα Έκθεση ΟΗΕ / Στερεότυπα “ριζωμένα” στην κοινωνία για τη βία κατά των γυναικών!!

Η ενοικιαζόμενη κατοικία είναι ένα “καυτό” ζήτημα που αγγίζει σχεδόν όλα τα νοικοκυριά, ιδίως εκείνα με προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές σε άλλη πόλη. Ιδιαίτερο πρόβλημα φέτος αντιμετωπίζουν οι νέοι φοιτητές που αναζητούν σπίτι και δυσκολεύονται.

Το φαινόμενο της βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι πλέον διαδεδομένο στην Αθήνα, αλλά και στα προάστια, και σίγουρα συμβάλλει στην ακόμη μεγαλύτερη έλλειψη φοιτητικής στέγης, δήλωσε ο Κοσμάς Θοδωρής, πρόεδρος των European Realtors.

Δημοφιλή!!  Αντιστοιχίες Τμημάτων ΑΕΙ για Μετεγγραφές 2024-2025: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

Η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται από αυξητικές τάσεις έως και 26% σε σχέση με το 2022 και μικρή διαθεσιμότητα ακινήτων προς μίσθωση.

Η αύξηση των ζητούμενων ενοικίων, η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός αυξάνουν ραγδαία το κόστος της φοιτητικής διαβίωσης. Η φετινή χρονιά θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η πιο δύσκολη χρονιά ακόμα και από τα χρόνια των μνημονίων.

Έρευνες / Γιατί η εκπαίδευση δεν πρέπει να αποκλείει την “τιμωρία” / Γιατί οι γονείς δεν πρέπει να φοβούνται να “τιμωρήσουν” τα παιδιά τους!

Φοιτητική στέγη: τιμές - “φωτιά” σε όλη την Ελλάδα
«Φωτιά» τα ενοίκια για φοιτητές – Τι λέει ο πρόεδρος μεσιτών Αθηνών | Τώρα μαζί 01/07/2023 | OPEN TV
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω