ΣΚΑΚΙ

ΗΠΑ: Θυελλώδης αντιδράσεις κατά της κατάργησης των φυλετικών ποσοστώσεων στα πανεπιστήμια

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΗΠΑ: Θυελλώδης αντιδράσεις κατά της κατάργησης των φυλετικών ποσοστώσεων στα πανεπιστήμια

Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε διχαστική απόφαση σχετικά με δύο προσφυγές κατά των πολιτικών του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, με πιθανές επιπτώσεις σε ολόκληρη την τριτοβάθμια εκπαίδευση και πέραν αυτής.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να καταργήσει τις φυλετικές ποσοστώσεις στα πανεπιστήμια έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους κύκλους των Δημοκρατικών, με την κυβέρνηση Μπάιντεν να ετοιμάζει ήδη νομοσχέδιο για την ανατροπή της.

Οι ηγέτες των πολιτικών δικαιωμάτων και οι υποστηρικτές της εκπαίδευσης προειδοποιούν για τις επιπτώσεις της ποικιλομορφίας από τη σημερινή γνωμοδότηση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Το Ανώτατο Δικαστήριο λέει ότι τα κολέγια και τα πανεπιστήμια δεν μπορούν πλέον να λαμβάνουν υπόψη τους τη φυλή ως ειδική βάση για τη χορήγηση άδειας εισαγωγής, μια απόφαση-ορόσημο που ανατρέπει μακροχρόνιο προηγούμενο που ωφέλησε τους μαύρους και τους λατινοαμερικάνους φοιτητές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έρευνες / Γιατί η εκπαίδευση δεν πρέπει να αποκλείει την “τιμωρία” / Γιατί οι γονείς δεν πρέπει να φοβούνται να “τιμωρήσουν” τα παιδιά τους!

Δημοφιλή!!  Μέτρα προστασίας των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα από τον καύσωνα / ΥΠΕΣ

Ο επικεφαλής δικαστής Τζον Ρόμπερτς έγραψε τη γνώμη για τη συντηρητική πλειοψηφία, λέγοντας ότι τα προγράμματα εισαγωγής του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας παραβίαζαν τη ρήτρα ίσης προστασίας επειδή δεν προσέφεραν “μετρήσιμους” στόχους για να δικαιολογήσουν τη χρήση της φυλής.

Είπε ότι τα προγράμματα εμπεριέχουν φυλετικά στερεότυπα και δεν είχαν συγκεκριμένο τελικό στόχο.

Η γνωμοδότηση υποστηρίζει ότι το δικαστήριο δεν ανέτρεπε ρητά προηγούμενες υποθέσεις που επέτρεπαν τη θετική δράση με βάση τη φυλή και πρότεινε ότι ο τρόπος με τον οποίο η φυλή επηρέασε τη ζωή ενός υποψηφίου μπορεί να εξακολουθεί να αποτελεί μέρος του τρόπου με τον οποίο εξετάζεται η αίτησή του.

Νέα Έκθεση ΟΗΕ / Στερεότυπα “ριζωμένα” στην κοινωνία για τη βία κατά των γυναικών!!

Δημοφιλή!!  Κρίση Στέγασης Εκπαιδευτικών στα Χανιά: Απαγορευτικό Κόστος Διαβίωσης
ΗΠΑ: Θύελλα αντιδράσεων για την κατάργηση των φυλετικών ποσοστώσεων στα πανεπιστήμια | OPEN TV
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω