20230625 111851 1 scaled

33°C, μποτιλιάρισμα για τις παραλίες και άδειες κάλπες – Η Αποχή είναι καταστροφή

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Παραλιακή λεωφόρος, Αθήνα, ώρα 11.05, μποτιλιάρισμα τρελό, τα αυτοκίνητα σταματημένα ήδη από τόσο νωρίς, όλοι εδώ ψηφίζουν Αποχή… Όλοι πάνε θάλασσα, μαγιό, φουσκωτά, μηχανάκια παντού…Ποιός από τους τουρίστες που κοιτούν το κομβόι στο ύψος της  Βάρκιζας να μπορεί να φανταστεί άραγε, ότι σήμερα είναι μέρα εκλογών, σκέφτομαι..Με τίποτα. Την Κυριακή των πρώτων εκλογών, ίσως και λόγω καιρού ήταν σχεδόν άδεια όλα εδώ. Στρίβω προς τα πάνω, βγαίνω Αττική οδό, τα διόδια δωρέαν, αλλά καθόλου κίνηση, κανείς δεν πάει βόρεια, κανείς δε φεύγει σήμερα. Μιλάω με Νάξο, με Κέρκυρα στο Χρήστο, πολλοί Έλληνες σε εξοχικά κτλ που προφανώς δεν ψηφίζουν εκεί. Δε το συζηταμε για τους χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό. Φυσικά κανείς τους δεν θα μπορέσει να ψηφίσει….δουλεύουν…Μιλάω με Λάρισα, εκεί ο άλλος Χρήστος ψήφισε. Δεν είδα ούτε ένα νέο στο εκλογικο κέντρο μου λέει, όλοι 60άρηδες και βάλε.

Είναι εκλογές άραγε αυτό το πράγμα; Φταίει ο κόσμος που δεν ψηφίζει; Δευτερευόντως φταίμε κι εμείς ναι, αλλά πρωτίστως ΟΧΙ. Κυριώς μάλλον φταίνε αυτοί που αποφασίζουν. Αυτοί που προφανώς στοχεύουν σε τέτοιες εκλογές, γενικευμένης αποχής. Αυτοί εξάλλου διατηρούν ακόμα το 2023 μία απαρχαιωμένη διαδικασία περί ετεροδημοτών που στην ουσία απαγορεύει τους ετεροδημότες. Κάνουν ότι μπορούν για να ψηφίζει ένα 50-60% αποτελούμενο από κάθε λογής ψηφοφόρο άνω των 70ετών, τους κομματικούς στρατούς τους και προπαντώς όχι τους ανθρώπους της εργασίας και όχι τη νεολαία. Είναι οι ίδιοι που μας ζάλισαν ένα χρόνο για την ψήφο των ομογενών. Μάλλον προτιμούν να διευκολύνουν τον ομογενή στον Καναδά να ψηφίσει που έτσι κι αλλιώς δεν έχει δέσει τη δική του μοίρα με το τι θα γίνει στη χώρα, παρά το φουκαρά τον Θεσσαλονικιό σερβιτόρο στη Μύλο.

Δημοφιλή!!  Θετικές και Αρνητικές Εξελίξεις στην Εκπαίδευση: Μόνιμοι Διορισμοί και Αλλαγές στην Ειδική Αγωγή Δίνουν Τον Τόνο του Καλοκαιριού

Είναι αδιανόητο οι εκλογές στην Ελλάδα να γίνονται εν μέσω τουριστικής σεζόν και με 35 βαθμούς. Γίνονται όμως, επειδή κάποιοι θέλουν να κρατήσουν τον λαό μακριά από την κάλπη πάση θυσία. Ας κάνουμε εμείς τουλάχιστον ότι μπορούμε να μην υποκύψουμε. Ας πάμε να ψηφίσουμε. Κάθε ψήφος που δεν πέφτει στην κάλπη και γίνεται αποχή, ανεβάζει το ποσοστό των υπόλοιπων κομμάτων και κάπως έτσι κάποιος θα εμφανίσει πάλι ποσοστά Τσαουσέσκου το βράδυ. Η αποχή δεν είναι αντίδραση είναι φιλί ζωής στο κατεστημένο.

Όχι στην καταστροφή της αυλής του σχολείου μας

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω