mobile g5e1f3ee0c 1920

Συνέντευξη σε ελληνικό κανάλι της Γερμανίας Καθηγητή / Ψηφιακό Μάρκετινγκ, Social Media και Τεχνητή Νοημοσύνη στο εκπαιδευτικό σύστημα!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Συνέντευξη του Τρικαλινού Καθηγητή Παπαευσταθίου Μάριου σε Ελληνικό κανάλι της Γερμανίας για τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας,την ρομποτική και την Τεχνητή Νοημοσύνη ,τα Social Media, το Digital Marketing και το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και την Ειδική εκπαίδευση ,δημοσιογράφο της Deutsche Welle (Ντόιτσε βέλε)

Συνέντευξη σε ελληνικό κανάλι της Γερμανίας Καθηγητή / Ψηφιακό Μάρκετινγκ, Social Media και Τεχνητή Νοημοσύνη στο εκπαιδευτικό σύστημα

Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο κ. Μάριος Παπαευσταθίου, ο οποίος είναι καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Γυμνάσιο Τρικάλων, όπου πραγματοποίησε μια καινοτόμο δράση σχετικά με το ψηφιακό μάρκετινγκ, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την τεχνητή νοημοσύνη.
Σε μια περιοχή και μια πόλη καινοτομίας, δεν θα μπορούσε παρά να κάνει κάτι ανάλογο. Ως εκ φύσεως ανήσυχο πνεύμα και βλέποντας τους μαθητές του και γενικότερα τα παιδιά στη σημερινή εποχή, να είναι συνυφασμένα με την τεχνολογία και τα κοινωνικά δίκτυα, ανέλαβε αυτή τη δράση, η οποία αγκαλιάστηκε από τους μαθητές.

Όπως μας λέει ο κ. Παπαευσταθίου, για τα παιδιά <<το σημαντικό είναι να φεύγουν χαρούμενα και να παίρνουν αγάπη από τους δασκάλους>>.

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA): Πώς να διατηρήσετε τους λογαριασμούς σας στο διαδίκτυο ασφαλείς!!

Η τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση μπορεί να προσφέρει κάποιες νέες ευκαιρίες και προκλήσεις, η συνεργασία μεταξύ της τεχνητής νοημοσύνης και το πώς μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της εκπαίδευσης και στην ανάπτυξη κάποιων καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας είναι μια πρόκληση για το εκπαιδευτικό σύστημα του μέλλοντος.

Οι επιπτώσεις, θετικές ή αρνητικές που μπορούν να έχουν τα κοινωνικά δίκτυα, το ψηφιακό μάρκετινγκ και η τεχνητή νοημοσύνη στα μικρά παιδιά και πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους. Μάλιστα βλέπουμε εδώ σε μια πολύ καινοτόμο πόλη όπως τα Τρίκαλα το λεωφορείο χωρίς οδηγό, τα ρομπότ διανομής φαγητού, τα ασύρματα δημοτικά δίκτυα 5G, τις εφαρμογές στην τηλεϊατρική, τα δίκτυα οπτικών ινών, όλα αυτά αποδεικνύουν πως οι νέες τεχνολογίες με τη σωστή “ανθρωποκεντρική” χρήση τους μπορούν να βοηθήσουν πάρα πολύ στη μετάβαση στη νέα σύγχρονη εποχή της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης.

Δημοφιλή!!  Οργανικά Κενά και Πλεονάσματα ΕΑΕ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Απολογισμός Μεταθέσεων 2024 και Προγραμματισμός Διορισμών

7 1

Πώς μπορεί να επηρεάσει την οικονομία και να βοηθήσει με διάφορους τρόπους όπως η ανάλυση δεδομένων αλλά και η πρόβλεψη της αγοράς και μια τεχνητή νοημοσύνη όπου τουλάχιστον μέχρι στιγμής έχει ευρεία εφαρμογή και βοηθά στη ρομποτική, την υγεία, την αυτοκινητοβιομηχανία, τα οικονομικά όπως αναφέρθηκε παραπάνω τη βιομηχανία και την εκπαίδευση.

Οι κίνδυνοι για τα μικρά παιδιά στα κοινωνικά δίκτυα, τα επικίνδυνα παιχνίδια, τα ψεύτικα προφίλ είναι πολλά από τα αρνητικά που αντιμετωπίζουμε ως κοινωνία μέσω των κοινωνικών δικτύων, πόσο μάλλον για την τρυφερή ηλικία των μικρών παιδιών που είναι ευάλωτα στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.

Η βοήθεια που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη στην ιατρική καθώς και κάποιες παρεμβάσεις σε ηλικιωμένους. Τα προηγούμενα χρόνια μπορεί να ήταν επικίνδυνο ακόμα και για τη ζωή του ασθενούς, τώρα με την τεχνητή νοημοσύνη και τη βοήθεια που προσφέρει στον τομέα της ιατρικής και της τηλεϊατρικής κάποιες παρεμβάσεις είναι εφικτές και αποτελεσματικές χωρίς κανένα πρόβλημα για την υγεία του ασθενούς, αντίθετα και με τα άλματα εξέλιξης που έχουν γίνει σώζουν ζωές.

Δημοφιλή!!  ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΔΕ

Η τεχνητή νοημοσύνη εφαρμόζεται πλέον ευρέως στη βιομηχανία τόσο στην παραγωγή όσο και στη γραφειοκρατία, αν μπορώ να το θέσω έτσι, καθώς και στην ανάλυση δεδομένων, όσον αφορά την παραγωγή και τις οικονομικές δραστηριότητες μιας εταιρείας.

Πόσο χρήσιμη είναι η τεχνητή νοημοσύνη και είναι η χρησιμότητά της σε ορισμένες λειτουργίες και σε ορισμένα πράγματα ηθική; Αυτά είναι ερωτήματα που απασχολούν πολλούς ανθρώπους καθώς είναι κάτι νέο, είναι μια νέα τεχνολογία που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή και εξελίσσεται ραγδαία. Σίγουρα θα έχουμε τις απαντήσεις στο εγγύς μέλλον, αλλά μέχρι τότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με τη χρήση και τις λειτουργίες της. Φαίνεται επίσης ότι η τεχνητή νοημοσύνη στο εκπαιδευτικό σύστημα είναι επίσης ευμετάβλητη και λειτουργική και εξελίσσεται στο εκπαιδευτικό σύστημα και στον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Ο ρόλος του ειδικού παιδαγωγού στην ειδική αγωγή και το προφίλ των παιδιών και των εφήβων που χρήζουν ειδικής αγωγής, πώς πραγματοποιούνται οι εφαρμογές των πρακτικών και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων όπου στοχεύουν στην παρέμβαση σε ατομικό και οικογενειακό ή και σχολικό επίπεδο. Επίσης, τίθενται στόχοι και σε ορισμένες περιπτώσεις τίθενται σε συνεννόηση με το παιδί. Η ειδική αγωγή από έναν εκπαιδευτικό πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης ενός παιδιού και συχνά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Συμβουλές SaferInternet4Kids / Επικίνδυνες διαδικτυακές φιλίες!

 

 

Παπαευσταθίου Μάριος: Digital Marketing, Social Media, Τεχνητή νοημοσύνη. Μέρος 1ο
Παπαευσταθίου Μάριος, Digital Marketing, Social Media, Τεχνητή νοημοσύνη. Μέρος 2ο
Παπαευσταθίου Μάριος. Τεχνητή νοημοσύνη. Μέρος 3ο

 

Το νέο παραμύθι του AMBER Alert Europe για τη Διεθνή Ημέρα των Εξαφανισμένων Παιδιών

“Grooming” / Ο αντίκτυπος της διαδικτυακής αποπλάνησης !

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω