smart data

Έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA): Πώς να διατηρήσετε τους λογαριασμούς σας στο διαδίκτυο ασφαλείς!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Όλοι έχουμε λογαριασμούς στο internet, με τα στοιχεία μας αλλά και τα χρήματά μας. Μάθε για το 2FA και γιατί πρέπει να το χρησιμοποιείς.

Ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA) είναι ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας που μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε τους λογαριασμούς σας στο διαδίκτυο ασφαλείς. Ακολουθούν ορισμένα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να διασφαλίσετε την ασφάλεια των λογαριασμών σας:

“Grooming” / Ο αντίκτυπος της διαδικτυακής αποπλάνησης !

Ενεργοποίηση 2FA: Ελέγξτε αν οι διαδικτυακές υπηρεσίες ή οι ιστότοποι που χρησιμοποιείτε προσφέρουν 2FA. Ενεργοποιήστε την για όλους τους λογαριασμούς σας που υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία. Συνήθως, μπορείτε να βρείτε τις επιλογές 2FA στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας ή στις ρυθμίσεις ασφαλείας. Εκλογές 2023: Social Media και προεκλογική εκστρατεία / Πώς επηρεάζουν τους Έλληνες ψηφοφόρους!

Επιλέξτε μια αξιόπιστη μέθοδο 2FA: Υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες μέθοδοι 2FA, όπως κωδικοί επαλήθευσης SMS, εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας (όπως το Google Authenticator ή το Authy), μάρκες υλικού ή βιομετρική επαλήθευση ταυτότητας. Επιλέξτε μια μέθοδο που λειτουργεί καλύτερα για εσάς και προσφέρει μια καλή ισορροπία μεταξύ ευκολίας και ασφάλειας.

Χρησιμοποιήστε μοναδικούς και ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης: Χρησιμοποιείτε πάντα ισχυρούς, σύνθετους κωδικούς πρόσβασης για τους λογαριασμούς σας και αποφύγετε την επαναχρησιμοποίηση κωδικών πρόσβασης σε πολλαπλές πλατφόρμες. Εξετάστε το ενδεχόμενο χρήσης ενός διαχειριστή κωδικών πρόσβασης για την ασφαλή αποθήκευση και δημιουργία μοναδικών κωδικών πρόσβασης για κάθε λογαριασμό. Νέα εφαρμογή COSMOTE CHRONOS / Τα σπουδαιότερα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ζωντανεύουν ξανά στο κινητό σας!

Δημοφιλή!!  Πρόγραμμα υπολογισμού μορίων και προυπηρεσίας αναπληρωτών/τριών: Νέα έκδοση!

Διατηρείτε τις συσκευές σας ασφαλείς: Βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές που χρησιμοποιείτε για την πρόσβαση στους λογαριασμούς σας προστατεύονται με κωδικούς πρόσβασης, PIN ή βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας. Ενημερώστε τακτικά το λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές της συσκευής σας για να επιδιορθώνετε τυχόν ευπάθειες ασφαλείας.

Να είστε προσεκτικοί απέναντι σε απόπειρες ηλεκτρονικού “ψαρέματος“: Να είστε προσεκτικοί απέναντι σε επιθέσεις phishing που προσπαθούν να σας εξαπατήσουν ώστε να αποκαλύψετε τα στοιχεία σύνδεσής σας. Ελέγξτε δύο φορές τη γνησιότητα των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, των μηνυμάτων ή των ιστότοπων πριν εισαγάγετε ευαίσθητες πληροφορίες. Αποφεύγετε να κάνετε κλικ σε ύποπτους συνδέσμους ή να κατεβάζετε συνημμένα αρχεία από άγνωστες πηγές.

Ελέγχετε τακτικά τους λογαριασμούς σας: Ελέγχετε περιοδικά τους λογαριασμούς σας για τυχόν ύποπτη δραστηριότητα ή μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Παρακολουθήστε τις ειδοποιήσεις σύνδεσης, τη δραστηριότητα λογαριασμού και τις ειδοποιήσεις από τις ηλεκτρονικές σας υπηρεσίες. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε ασυνήθιστη ή ύποπτη δραστηριότητα, αναλάβετε άμεσα δράση αλλάζοντας τους κωδικούς πρόσβασης και αναφέροντας το περιστατικό στον πάροχο υπηρεσιών.

Δημοφιλή!!  Στο Gov.gr Wallet η Ασφαλιστική Ικανότητα των ασφαλισμένων του e-ΕΦΚΑ

Επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και αποκατάστασης: Ορισμένες μέθοδοι 2FA παρέχουν επιλογές δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας ή ανάκτησης σε περίπτωση που χάσετε τη συσκευή σας ή δεν έχετε πρόσβαση στους κωδικούς ελέγχου ταυτότητας. Ρυθμίστε αυτές τις επιλογές, όπως εφεδρικούς κωδικούς ή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανάκτησης λογαριασμού, για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να ανακτήσετε την πρόσβαση στους λογαριασμούς σας εάν χρειαστεί.

Να θυμάστε ότι, ενώ η 2FA προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, δεν είναι ασφαλής. Εξακολουθεί να είναι σημαντικό να εφαρμόζετε καλές συνήθειες γενικής ασφάλειας, όπως να είστε προσεκτικοί με την κοινοποίηση προσωπικών πληροφοριών, να ενημερώνετε τακτικά τις συσκευές και το λογισμικό σας και να ενημερώνεστε για τις τελευταίες απειλές ασφαλείας και τις βέλτιστες πρακτικές. Project Tailwind / Σημειωματάριο Τεχνητής Νοημοσύνης – Για φοιτητές, συγγραφείς και αναλυτές!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω