Είσαι διευθυντής; Έκλεψαν, παραβίασαν ή λήστεψαν το σχολείο σου!! Ποια βήματα ακολουθείς!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Είσαι διευθυντής; Έκλεψαν, παραβίασαν ή λήστεψαν το σχολείο σου!! Ποια βήματα ακολουθείς!!

Πρόσφατα λάβαμε πολλά ερωτήματα από πολλούς συναδέλφους για θέματα ασφάλειας των σχολείων, μερικές οδηγίες παρουσιάζονται παρακάτω που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν οι προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων!

Χρονοδιαγράμματα για Πρωτοβάθμια – Δευτεροβάθμια: Πότε κλείνουν τα σχολεία & πότε ξεκινούν οι εξετάσεις!

Στην περίπτωση που ένα σχολείο πέσει θύμα ληστείας, κλοπής ή διάρρηξης, ο διευθυντής έχει διάφορες ευθύνες για να διασφαλίσει την ασφάλεια των μαθητών, του προσωπικού και της σχολικής κοινότητας συνολικά.

Παρακάτω παρουσιάζονται μερικά βήματα που μπορεί να ακολουθήσει ο διευθυντής σε τέτοιες περιπτώσεις:

  • Επικοινωνήστε με την αστυνομία: Ο διευθυντής θα πρέπει να επικοινωνήσει αμέσως με την αστυνομία για να αναφέρει το περιστατικό και να τους δώσει κάθε πληροφορία σχετικά με τη διάρρηξη.
  • Ασφαλίστε τις εγκαταστάσεις: Ο διευθυντής θα πρέπει να εκτιμήσει τις ζημιές και να ασφαλίσει τους χώρους του σχολείου για να αποτρέψει την περαιτέρω πρόσβαση των δραστών ή άλλων ατόμων. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την αποκατάσταση τυχόν ζημιών σε παράθυρα, πόρτες ή άλλα σημεία εισόδου και τη διασφάλιση ότι το σχολείο είναι κατάλληλα κλειδωμένο και με συναγερμό.
  • Ειδοποιήστε τους γονείς και τους κηδεμόνες: Ο διευθυντής του σχολείου πρέπει να ενημερώσει τους γονείς και τους κηδεμόνες για το περιστατικό και να τους παρέχει τυχόν ενημερώσεις καθώς εξελίσσεται η κατάσταση. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, γραπτού μηνύματος ή τηλεφωνικής κλήσης.
  • Διεξαγωγή έρευνας: Ο διευθυντής θα πρέπει να διερευνήσει το περιστατικό για να διαπιστώσει πώς έγινε η διάρρηξη, τι κλάπηκε ή καταστράφηκε.
  • Να συντάξετε μια αναφορά: Ο διευθυντής θα πρέπει να συντάξει λεπτομερή έκθεση του περιστατικού για την αστυνομία, το σχολικό συμβούλιο και τυχόν άλλες αρμόδιες αρχές (όπως η σχολική επιτροπή του δήμου). Η έκθεση θα πρέπει να περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με το τι κλάπηκε ή καταστράφηκε, τυχόν τραυματισμούς ή βλάβες που προκλήθηκαν.
  • Εφαρμόστε μέτρα ασφαλείας: Ο διευθυντής θα πρέπει να επανεξετάσει τα μέτρα και τα πρωτόκολλα ασφαλείας του σχολείου για να διασφαλίσει ότι είναι επαρκή για την αποτροπή μελλοντικών περιστατικών. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας, τη βελτίωση του φωτισμού κτλ.
  • Παροχή υποστήριξης: Ο διευθυντής θα πρέπει να παρέχει υποστήριξη και πόρους στους μαθητές και το προσωπικό που μπορεί να έχουν επηρεαστεί από το περιστατικό, όπως συμβουλευτικές υπηρεσίες ή ακαδημαϊκή υποστήριξη.
Δημοφιλή!!  Άνοδος της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη: Ιστορική Αμνησία, Απόγνωση και Ψεύτικες Ελπίδες

Ο Διευθυντής έχει την υποχρέωση να υποβάλει μήνυση και να αναφέρει λεπτομερώς τις ζημιές και τα κλαπέντα αντικείμενα, επίσης θα ενημερώσει την Πρωτοβάθμια με έγγραφο της, σε περίπτωση απουσίας του τότε ο Υποδιευθυντής του Σχολείου θα κάνει όλες αυτές τις ενέργειες.

ΙΟΒΕ: Οι ΤΟΠ σχολές στην Ελλάδα είναι για τα “ανώτερα κοινωνικά στρώματα” –  Οι γονείς ξοδεύουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε ιδιαίτερα!

Είναι σημαντικό ο διευθυντής να παραμείνει ήρεμος και οργανωμένος καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και να συνεργαστεί στενά με τις αστυνομικές αρχές και άλλους αξιωματούχους για να διασφαλίσει ότι το περιστατικό θα αντιμετωπιστεί σωστά και με την ελάχιστη δυνατή αναστάτωση στη σχολική κοινότητα.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω