ΠΕΣΥΘ: Συνάντηση στο ΥΠΑΙΘ για σύσταση νέων οργανικών θέσεων!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΕΣΥΘ: Δελτίο Τύπου μετά τη συνάντηση στο ΥΠΑΙΘ για σύσταση οργανικών θέσεων

Τη Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου 2023 ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. βρέθηκε δίπλα στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς του κλάδου του, οι οποίοι, για μια ακόμη φορά, αναζήτησαν απαντήσεις εντός του Υπουργείου Παιδείας στα αγωνιώδη ερωτήματά τους σχετικά με τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων, την ικανοποίηση των αιτήσεων απόσπασης που ζητήθηκαν για την επόμενη σχολική χρονιά καθώς και την επιστροφή του μαθήματος στην Ε’ και ΣΤ’ τάξη. Σημειώνουμε πως με δυσκολία και κατόπιν εκτενών τηλεφωνικών διαπραγματεύσεων έγινε δεκτή η είσοδος δυο ατόμων εντός του Υπουργείου. Τονίστηκε πως ήρθαν νεοδιόριστοι από την επαρχία, από Ηράκλειο και Χανιά, από Τρίκαλα, Εύβοια κι αλλού.

Ψήφισμα σύστασης νέων οργανικών θέσεων – Α/ΒΘΜΙΑ & Δ/ΒΘΜΙΑ

Οι συγκεντρωμένοι εκπροσωπήθηκαν από την Ανθή Κοντορούση, νεοδιόριστη στην Ηλεία και πρώην Πρόεδρο του ΔΣ του ΠΕΣΥΘ και από τον Χρήστο Θεοχαρόπουλο, νεοδιόριστο και Αντιπρόεδρο του ΠΕΣΥΘ. Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα με τον κ. Παπακωνσταντίνου, εκπρόσωπο της Γενικής Γραμματείας Α/θμιαςκαι Β/θμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής. Ωστόσο, δεν γίναμε σοφότεροι σε τίποτα, καθώς η ανανέωση της «δέσμευσης» από πλευράς ΥΠΑΙΘ περί σύστασης οργανικών θέσεων για το μέλλον (μετά τις εκλογές) όπως και η εκτίμηση και η αναγνώριση της σημασίας του μαθήματος και της σημαντικότητας του ρόλου των εκπαιδευτικών της Θεατρικής Αγωγής δεν μας καθησυχάζουν.

Τονίσαμε από πλευράς μας τη δέσμευση του κ. Κόπτση πως η σύσταση των οργανικών θέσεων των κοινών ειδικοτήτων θα γινόταν τον «Σεπτέμβριο του 2022», κατόπιν τον «Ιανουάριο του 2023» και έχουμε πια Απρίλιο χωρίς καμία αναφορά στο θέμα. Ο κ. Παπακωνσταντίνου αφού τόνισε και τη σημαντικότητα των κοινών ειδικοτήτων, ανέφερε πως το ΥΠΑΙΘ είναι μια υπηρεσία που θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά τις εκλογές, ότι είναι πολύ σημαντική η χαρτογράφηση των εκατοντάδων κενών που εισηγήθηκαν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και ήδη έγινε και πως θα προχωρήσουν στη σύσταση νέων οργανικών «εν καιρώ». Εμείς από την πλευρά μας υπογραμμίσαμε ότι πέρα από τις συνταξιοδοτήσεις υπάρχει διαρροή από το ΥΠΑΙΘ για επιπρόσθετους διορισμούς και ζητήσαμε, μέσα σ’ αυτούς, να είναι οι κοινές ειδικότητες. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν το επιβεβαίωσε, ισχυρίστηκε ότι δεν το γνωρίζει, αλλά όπως έχει γραφτεί στα εκπαιδευτικά site υπάρχουν επιπλέον πιστώσεις και τονίσαμε πως θα πρέπει να δοθούν στις κοινές ειδικότητες γιατί είμαστε οι πλέον αδικημένοι, με τη σύσταση των οργανικών μας θέσεων να εκκρεμεί ήδη από το 2010, οπότε και το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής εισήχθη στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του δημοτικού.

Δημοφιλή!!  Εντατικοποίηση Κινητοποιήσεων: Η Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. Απαιτεί Αμεσότητα στις Υποσχέσεις για Διορισμούς και Βελτιώσεις στη Φυσική Αγωγή

Τα γεγονότα που γνωρίζουμε παραμένουν: οι 3.772 διορισμοί αφορούν αποκλειστικά συνταξιοδοτήσεις, στα «μηδενικά» των διορισμών που έχουμε δει ως τώρα, ως ΠΕ91, ετοιμάζεται να προστεθεί ένα ακόμη, η επιστροφή του μαθήματος, προεκλογική δέσμευση της ίδιας της Υπουργού «σκοντάφτει» στο ότι δεν υπάρχει τέτοια σύσταση από πλευράς ΙΕΠ, όπως τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και για τις αποσπάσεις που τονίσαμε πως οφείλουν όλες να ικανοποιηθούν, δεν είχαμε κάποια συγκαταβατική πρόταση.

Όλα αυτά, μας θορυβούν ακόμη περισσότερο, μας πεισμώνουν και επιβάλλουν τη φυσική μας παρουσία, αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα, προκειμένου να εκθέσουμε ξανά την ανησυχία, την αγωνία και τη δυσκολία της καθημερινότητας των «εγκλωβισμένων» νεοδιόριστων σε περιοχές, μακριά απ’ τον τόπο συμφερόντων τους.

Κατατέθηκε σχετική επιστολή με υπογραφές 80 νεοδιόριστων θεατρολόγων, οι οποίοι ζητούμε την ικανοποίηση όλων των αιτήσεων αποσπάσεων, λόγω των εκατοντάδων λειτουργικών κενών, που στην πραγματικότητα είναι πάγια και διαρκή, για τη Θεατρική Αγωγή.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ

Παραθέτουμε εδώ τη σχετική επιστολή που κατατέθηκε.

10/4/2023

Προς:
Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Κεραμέως
Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Μακρή
Γενικό Γραμματέα Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κόπτση

Κοινοποίηση:
Δ.Ο.Ε.
Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων – Π.Ε.ΣΥ.Θ.
Βουλευτές κοινοβουλευτικών κομμάτων
Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΠΥΣΠΕ

Αξιότιμη  κα Υπουργέ
Αξιότιμοι κε Υφυπουργέ, κε Γενικέ Γραμματέα,

Την παρούσα επιστολή υπογράφουμε νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί ΠΕ91.01 Θεατρικής Αγωγής υπηρετούντες άνω της 15ετίας στη Δημόσια Εκπαίδευση. Η συντριπτική πλειοψηφία των υπογραφόντων, είμαστε ηλικίας άνω των 40 ετών, εργαζόμενοι στη Δημόσια Εκπαίδευση από το 2002, και γονείς ανήλικων τέκνων.

Δημοφιλή!!  ΠΕ11: Αναλογία διορισμών 1:1 - Πιθανή σύσταση νέων οργανικών θέσεων και αύξηση κατά 1 Ώρα στα ωρολόγια προγράμματα / Ανακοίνωση της ΠΕΝΑΦΑ

Επανερχόμαστε στο αίτημα της σύστασης νέων οργανικών κενών, δεδομένου ότι οι δεν υλοποιηθήκαν οι προαναγγελίες του ΥΠΑΙΘ δια στόματος του κ. Κόπτση για σύσταση οργανικών θέσεων για τις κοινές ειδικότητες, αρχικά φθινόπωρο του 2022,  έπειτα ακολούθως Γενάρη του 2023, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να αποκλειστούν από τους διορισμούς για δεύτερη φορά οι εκατοντάδες αναπληρωτές συνάδελφοί μας.

Υπενθυμίζουμε και με αυτή μας την επιστολή πως οι πρώτες 171 οργανικές που συστήθηκαν το 2021 για τον κλάδο μας στην Π.Ε. αντιστοιχούν μόλις στο 20% των κενών της θεατρικής αγωγής πανελλαδικά. Είμαστε κλάδος αναπληρωτών και οι ελάχιστοι νεοδιόριστοι θα παραμείνουμε παγιδευμένοι μακριά από τα σπίτια μας μέσα σε ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας.

Ζητούμε:
● Άμεσα ραντεβού με την πολιτική ηγεσία του  ΥΠΑΙΘ
● Σύσταση οργανικών θέσεων για όλες τις κοινές ειδικότητες
● Δίκαιο ποσοστό διορισμών σε όλους τους κλάδους. Κανένα μάθημα δεν είναι πολυτέλεια.
● Επιπρόσθετες μεταθέσεις και ικανοποίηση όλων των αιτήσεων για αποσπάσεις εκτός ΠΥΣΠΕ στα εκατοντάδες κενά, τα οποία όπως προείπαμε είναι λειτουργικά αλλά στην πραγματικότητα πάγια και διαρκή και για αυτό οι Διευθύνσεις ΠΕ εισηγήθηκαν την ίδρυση τουλάχιστον 600 οργανικών για το μάθημα της θεατρικής αγωγής.
● Ανακληση της αντιπαιδαγωγικής, αντιεπιστημονικής και αναχρονιστικής διάταξης περί «ανάθεσης» των μαθημάτων της Αισθητικής Αγωγής σε συναδέλφους άλλων κλάδων. Υπενθυμίζουμε, άλλωστε, τη σχετική απόφαση του ΣτΕ που ενισχύει την παραπάνω θέση, σύμφωνα με την οποία εκπαιδευτικοί άλλων κλάδων που διδάσκουν Θεατρική Αγωγή οφείλουν να έχουν στην κατοχή τους τίτλους σπουδών στο αντικείμενο (πτυχίο, μεταπτυχιακό, κλπ.).
● Επαναφορά της Θεατρικής Αγωγής στην Ε΄καιΣΤ΄ Δημοτικού, του μαθήματος των «Στοιχείων Θεατρολογίας» στην Α’ Λυκείου και ευρύτερη διάχυση του αντικειμένου στη Β/θμια Εκπαίδευση.

Είμαστε στη διάθεσή σας να συζητήσουμε και δια ζώσης τα αιτήματά μας.

Δημοφιλή!!  Επιτακτική Ανάγκη για Διορισμούς στον Κλάδο Φυσικής Αγωγής ΠΕ11: Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. - Αναμένουμε Δικαιοσύνη και Υλοποίηση των Εξαγγελιών

Με εκτίμηση,

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω