Screenshot 1 E-WALL

Έκρηξη τής μερικής απασχόλησης τον Φεβρουάριο 2023, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας («Εργάνη»)!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Έκρηξη τής μερικής απασχόλησης τον Φεβρουάριο 2023, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας («Εργάνη»)!!

●5 στους 10 εργαζομένους με μερική απασχόληση ή εκ περιτροπής και μισθό 400 € μεικτά (327 € καθαρά)!

●5.166 περισσότερες προσλήψεις με συμβάσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης από τις προσλήψεις με συμβάσεις πλήρους!

●2.402 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης μετατράπηκαν σε μερικής  ή εκ περιτροπής!

Η κατάρρευση της αγοράς, η απώλεια θέσεων πλήρους απασχόλησης και η αύξηση της μερικής και της εκ περιτροπής συνεχίζονται και το 2023!!

Ε.Ε.: Κατευθυντήριες γραμμές για διδάσκοντες και εκπαιδευτικούς – Aντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και προώθηση του ψηφιακού γραμματισμού!!

Πιο συγκεκριμένα, από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας (Πληροφοριακό Σύστημα «Εργάνη») για τον Φεβρουάριο 2023 προκύπτει ότι:

Δημοφιλή!!  Καταγγελία για επικίνδυνες συνθήκες εργασίας σε κτήριο που στεγάζει υπηρεσίες εκπαίδευσης

Α) Σχεδόν 5 στις 10 νέες θέσεις εργασίας (ποσοστό 51,41%) είναι μερικής απασχόλησης ή εκ περιτροπής, με μισθό 400 ευρώ μεικτά ή 327 ευρώ καθαρά, όπως φαίνεται στο Διάγραμμα IΧ (σελ. 10)!!

Eurostat – Αγοραστική δύναμη: Στην προτελευταία θέση, λίγο πιο πάνω από τη Βουλγαρία η Ελλάδα – Ο ανειδίκευτος εργάτης αμείβεται καλύτερα από τον προσοντούχο εκπαιδευτικό!!

Screenshot 1 E-WALL

Β) 5.166 περισσότερες προσλήψεις με συμβάσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης από τις προσλήψεις με συμβάσεις πλήρους. Πιο συγκεκριμένα, όπως φαίνεται από τον Πίνακα IV (σελ.7-8), τον Φεβρουάριο 2023 οι προσλήψεις σε θέσεις πλήρους απασχόλησης ήταν 94.201 (73.533+20.668) ενώ οι προσλήψεις πλήρους απασχόλησης ήταν 89.035.

Δημοφιλή!!  Η Μεγάλη Παραδοξολογία: Οι "Τεμπέληδες" του Νότου Εργάζονται περισσότερο από τους "Εργασιομανείς" του Βορρά

Screenshot 2 E-WALL

Γ) 2.402 θέσεις πλήρους απασχόλησης μετατράπηκαν σε συμβάσεις μερικής ή εκ περιτροπής εργασίας με μισό μισθό, όπως προκύπτει από τον Πίνακα VI (σελ. 10)!!

Απολογισμός της επιτροπής LIBE για την Δικαιοσύνη, τον δημοκρατικό έλεγχο, την Ισότητα, το κράτος δικαίου και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα!!

Screenshot 3 E-WALL

Η κυβέρνηση αρκείται στις συνεχείς εξαγγελίες για δελτία σίτισης και στη χορήγηση εκτάκτων επιδομάτων στους πολίτες. Το αφήγημά της για μείωση της ανεργίας και ανάπτυξη καταρρίπτεται από τα στατιστικά δεδομένα.

 

Αλέξης Π. Μητρόπουλος

Πρόεδρος ΕΝΥΠΕΚΚ

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω