M. Πέμπτη πρωί έρχεται mail για αξιολόγηση σε εκπαιδευτικούς της Αττικής – Πως να το διαγράψετε

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η αυτοκαταστροφική εμμονή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας στην εφαρμογή ενός από τους πιο ντροπιαστικούς νόμους στην ιστορία της ελληνικής εκπαίδευσης δε γνωρίζει ούτε περιόδους διακοπών, ούτε αδειών, ούτε και γιορτών. Η πρεμούρα μιας κυβέρνησης “υπό αποχώρηση” να δείξει μέχρι τη τελευταία στιγμή ότι διοικεί με σιδερά πυγμή, οδηγεί τις υπηρεσίες να ανακοινώνουν με mail, πρωί μεγάλης Πέμπτης στους νεοδιόριστους της Αττικής, την έναρξη της ατομικής αξιολόγησης. Με το e-mail αυτό ενημερώνονται οι εκπαιδευτικοί ότι έχουν τοποθετηθεί οι αξιολογητές της περιοχής τους, ότι είναι οι ίδιοι “υπόχρεοι αξιολόγησης” και τους δίνονται τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν για να αξιολογηθούν.

Όμως οι νεοδιόριστοι στην Αττική, συμμετέχουν ήδη σε τεράστια ποσοστά στην Απεργία/Αποχή της ΔΟΕ και δε φαίνεται να υποκύπτουν στον εκβιασμό μιας κυβέρνησης που επιμένει να τους εκβιάζει ακόμα και κατά τον επιθανάτιο βρόγχο της, λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η θητεία της. Όλοι οι σύλλογοι εκπαιδευτικών είναι “επί ποδός”, σε ανακοινώσεις τους αναφέρουν επί λέξη “να μην διανοηθούν οι αξιολογητές να πλησιάσουν τα σχολεία” και ανακοινώνουν τα βήματα που προτείνει το εκπαιδευτικό κίνημα ως απάντηση στα βήματα που στέλνονται αυτές τις μέρες. Τα βήματα αυτά όπως προκύπτουν από ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών οργάνων και των ομοσπονδιών συνοπτικά είναι:

Δημοφιλή!!  Πιερρακάκης: Για υποδομές και σοβάδες που πέφτουν, διορισμούς, πανελλαδικές, συστάσεις ΟΟΣΑ, σχολικά βιβλία

1)Φυσικά δεν έχουμε απολύτως καμία υπηρεσιακή υποχρέωση να απαντήσουμε σε mail ή τηλέφωνα την περίοδο των διακοπών του Πάσχα.

2)Υπογράφουμε και πρωτοκολλούμε τη δήλωση συμμετοχής στην Απεργία /Αποχή.

3)Όταν οριστούν τα ζευγάρια αξιολογητή-αξιολογούμενου, ο αξιολογητής θα καλέσει σε συνάντηση προσυνεννόησης με mail ή τηλεφωνικά. Απαντάμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση με δήλωση που έχει κατατεθεί στο πρωτόκολλο του σχολείου μας και δεν πηγαίνουμε στη συνάντηση.

4)Σε περίπτωση που ο αξιολογητής ορίσει παρακολούθηση διδασκαλίας , ενώ έχουμε δηλώσει απεργία αποχή, συμμετέχουμε στις στάσεις εργασίας που έχει κηρύξει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Τις επόμενες μέρες αναμένονται αναλυτικές ανακοινώσεις από τους συλλόγους εκπαιδευτικών της Αττικής και τη ΔΟΕ που θα εξειδικεύονται τα παραπάνω.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω