Εισαγγελική παρέμβαση για bullying σε μαθήτρια!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Θεσσαλονίκης προκάλεσε η υπόθεση με την 15χρονη μαθήτρια που έπεσε θύμα άγριου bullying στον Εύοσμο.

Ειδικότερα, ζητάει να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα εξής αδικήματα: Απειλή, σωματική βλάβη, εξύβριση, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, παράβαση καθήκοντος

Στην καταγγελία προέβησαν οι γονείς της ανήλικης, κάνοντας λόγο για δύο περιστατικά ξυλοδαρμού σε βάρος της κόρης τους -εκ των οποίων το ένα αναρτήθηκε στο TikTok- αλλά και συνεχές bullying που υφίσταται από ομάδα ανήλικων κοριτσιών, επειδή «είναι καλή μαθήτρια». Καταγγέλλουν δε, ότι απευθύνθηκαν στις αρμόδιες αρχές εκπαίδευσης αλλά περιορίστηκαν σε απλή επίπληξη.

Στο επίκεντρο της έρευνας θα βρεθούν οι πράξεις τη απειλής, της σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παράβασης καθήκοντος.

 

Ο δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης που ξυλοκοπήθηκε, Θανάσης Χατζάκος, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό και για το γεγονός ότι σήμερα θα μεταβεί στην εισαγγελία Ανηλίκων για να καταθέσει μήνυση.

«Σήμερα θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία ανηλίκων. Πράγματι το bullying δεν έχει σχέση με το φύλο είναι ξεκάθαρα θέμα παιδείας, γιατί αν κάποια παιδιά είναι απομονωμένα ή από οικογένειες που δεν είναι ενωμένες, ή κατά κάποιο τρόπο «διαλυμένες», ακριβώς αυτά τα απιδιά επειδή βρίσκονται σε μία τέτοια κατάσταση αναγκάζονται με κάποιον τρόπο να προσπαθήσουν την δίκη του επιβολή στην δική τους παρέα και κοινωνικό περίγυρο και κάνουν πράξεις που είναι καθαρά εγκληματικές, όπως αυτό που έχει υποστεί η δική μου εντολέας, που είναι βία σε ακραία μορφή», είπε αρχικά ο κ. Χατζάκος.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω