23 03 ot GDP

Eurostat: Τρίτο από το τέλος στην Ε.Ε. το ελληνικό ΑΕΠ για το 2022!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Το 3ο χειρότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε επίπεδο ευρωζώνης εμφάνισε η Ελλάδα, κάτι το οποίο καταδεικνύει τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και του υψηλού πληθωρισμού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Eurostat, το 2022, το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) εκφρασμένο σε όρους αγοραστικής δύναμης κυμαινόταν μεταξύ 59% του μέσου όρου της ΕΕ στη Βουλγαρία και 261% στο Λουξεμβούργο. Η Ελλάδα εμφανίζει την 3η χειρότερη επίδοση, μετά τη Βουλγαρία, αλλά και τη Σλοβακία.

Eurostat – Αγοραστική δύναμη: Στην προτελευταία θέση, λίγο πιο πάνω από τη Βουλγαρία η Ελλάδα – Ο ανειδίκευτος εργάτης αμείβεται καλύτερα από τον προσοντούχο εκπαιδευτικό!!

Δημοφιλή!!  Μισθοδοσίες Εκπαιδευτικών: Μόνιμοι & Αναπληρωτές (Αποζημίωση μη ληφθείσας)

Τα παραπάνω προκύπτουν από τις έκτακτες εκτιμήσεις για την αγοραστική δύναμη των πολιτών σε όρους ΑΕΠ που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.

Ε.Ε.: Κατευθυντήριες γραμμές για διδάσκοντες και εκπαιδευτικούς – Aντιμετώπιση της παραπληροφόρησης και προώθηση του ψηφιακού γραμματισμού!!

Η Βουλγαρία (41% κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ), η Σλοβακία (33%) και η Ελλάδα (32%) κατέγραψαν το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

 

23 03 ot GDP

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω