ΟΔΠΤΕ: Απόσυρση του άρθρου που δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε υπουργό να στέλνει στα δικαστήρια μια απεργία

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Την απόσυρση του άρθρου 29 του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών «Σύστημα Καινοτομίας στον δημόσιο τομέα – Ρυθμίσεις Γενικής Γραμματείας Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα – Ρυθμίσεις για τη λειτουργία των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των αποκεντρωμένων διοικήσεων και για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Λοιπές επείγουσες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών», το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε υπουργό Παιδείας να στέλνει στα δικαστήρια μια απεργία εργαζόμενων στα Πανεπιστήμια απαιτεί η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ).

 

Ανάλογη δυνατότητα δίνει και στον εκάστοτε υπουργό Εσωτερικών για απεργία εργαζομένων σε Οργανισμούς Τοπικής Διοίκησης, αν δεν το έχει πράξει ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία σημειώνει ότι «σε μια περίοδο που προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί για την Ανώτατη Εκπαίδευση, οι οποίοι χτυπούν τόσο το δικαίωμα των παιδιών μας στη μόρφωση, όσο και τα ίδια τα εργασιακά μας δικαιώματα, σε μια περίοδο που χειροτερεύουν συνεχώς οι όροι εργασίας μας, η κυβέρνηση θέλει να διασφαλίσει ότι μέσα στα Πανεπιστήμια δεν θα κουνιέται φύλλο.

Δημοφιλή!!  Αντιστοιχίες Τμημάτων ΑΕΙ για Μετεγγραφές 2024-2025: Τι Πρέπει να Γνωρίζετε

Σε συνέχεια της πανεπιστημιακής αστυνομίας, της θέσπισης αυστηρού πειθαρχικού δικαίου, της συγκρότησης μιας σειράς αντιδραστικών θεσμών, όπως ο Συνήγορος του Φοιτητή, ο Σύμβουλος Ακεραιότητας, τώρα χτυπάει περαιτέρω και το δικαίωμά μας στην απεργία! Επιδιώκουν να περνούν όλα τα μέτρα που χτυπούν τα δικαιώματά μας και εξαθλιώνουν τη ζωή μας κι εμείς να μένουμε με το κεφάλι σκυμμένο στη γωνία».

902

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω