Εικόνα2

Επικαιροποιημένος πίνακας κενών Φιλολόγων Ειδικής Αγωγής. Υπερβαίνουν τα 250 σύμφωνα με τις πρόσφατες καταχωρήσεις εν όψει της Δ΄ φάσης προσλήψεων…

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Έπειτα από σχεδόν 3 μήνες από τότε που πραγματοποιήθηκε η Γ΄ φάση προσλήψεων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), το ΥΠΑΙΘ αποφάσισε – με πρωτοφανή καθυστέρηση –  τη διεξαγωγή της Δ΄ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών ΕΑΕ.

Παρά το γεγονός ότι μετά την Γ΄ φάση προσλήψεων είχαν μείνει 442 κενά φιλολόγων Ειδικής Αγωγής χωρίς κάλυψη, κατά την παρούσα φάση καταχωρήθηκαν περίπου 250 κενά.

Οι λόγοι αυτής της διαφοράς ποικίλουν και οφείλονται στους εξής παράγοντες:

  • Πολλές ΔΙΔΕ καταχώρησαν μόνο τα κενά που σχετίζονται με έκτακτες ανάγκες, όπως παραιτήσεις εκπαιδευτικών, άδειες μητρότητας, άδειες επαπειλούμενης κύησης κ.ο.κ., παρασυρόμενες από τον τίτλο του εγγράφου που εστάλη από το ΥΠΑΙΘ προς αυτές, ο οποίος κάνει λόγο για «καταγραφή έκτακτων λειτουργικών κενών για πρόληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών». Ωστόσο, στο περιεχόμενο του εν λόγω εγγράφου αναφέρεται και η καταχώρηση των ανελαστικών (=πάγιων) αναγκών, έκφραση την οποία αρκετές ΔΙΔΕ, όπως μας ενημέρωσαν, δεν την αντιλήφθηκαν.
  • Άλλες πάλι ΔΙΔΕ δεν καταχώρησαν τα κενά τα οποία καλύπτονται μερικώς (π.χ. ένας φιλόλογος για έξι μαθητές Παράλληλης Στήριξης) θεωρώντας ότι το κενό έχει καλυφθεί παρά το γεγονός ότι παρέχονται στους μαθητές οι μισές ώρες στήριξης από αυτές που προβλέπονται από τις επίσημες γνωματεύσεις των ΚΕΔΑΣΥ.
  • Η καταγραφή των κενών ζητήθηκε κατά την περίοδο που η χώρα πλήττονταν από την κακοκαιρία (η προθεσμία καταχώρησης ήταν από την Παρασκευή 03/02/22 έως τη Δευτέρα 06/02/22) με αποτέλεσμα αρκετές ΔΙΔΕ να μην προλάβουν να καταχωρήσουν τα κενά.
Δημοφιλή!!  Συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ: Αιτήσεις Μετατάξεων, Θετικές Γνωμοδοτήσεις για Παραίτηση και Ανάκληση Μετάταξης

Ωστόσο, παρά τους ανωτέρω ανασταλτικούς παράγοντες, έχουν καταχωρηθεί περίπου 250 κενά φιλολόγων ΕΑΕ, όπως αυτά προκύπτουν κατόπιν επικοινωνίας των μελών της Πρωτοβουλίας Φιλολόγων ΕΑΕ με τις ΔΙΔΕ όλης της επικράτειας. Απουσιάζουν, ωστόσο, τα κενά ορισμένων περιοχών της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, καθώς ορισμένες ΔΙΔΕ δε θέλησαν να μας τα μεταφέρουν.

 

Εικόνα2

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να μεριμνήσει έστω και τώρα για την κάλυψη αυτών των 250 αναγκών αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι η ειδική αγωγή αποτελεί πράγματι προτεραιότητα. Άλλωστε, κάθε παιδί δικαιούται μια ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή στο αγαθό της εκπαίδευσης και πόσο μάλλον όταν πρόκειται για παιδιά με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Απευθύνουμε, λοιπόν, έκκληση στην ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και κατά τη διεξαγωγή της Δ΄ φάσης ΕΑΕ να ανταποκριθεί στις ανάγκες αυτών των παιδιών.

Δημοφιλή!!  21ο Συνέδριο ΟΛΜΕ: Αποφάσεις από τα εργασιακά και παιδαγωγικά ζητήματα έως τα μισθολογικά, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά

 

Πρωτοβουλία Φιλολόγων ΕΑΕ

 

Ειδική Αγωγή: Δυο μέτρα και δυο σταθμά στη σύσταση νέων οργανικών κενών

 

Πίνακες εκπαιδευτικών – ΑΣΕΠ: SOS από γονείς με παιδιά ΑΜΕΑ για τη βεβαίωση αναπηρίας ΚΕΠΑ

 

Οδηγός μορίων αναπληρωτών δευτεροβάθμιας

 

Υλικό για τη διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας: Εκπαίδευση αλλοδαπών – παλιννοστούντων & παιδιών προσφύγων

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω