disappearing messages on viber

Εντολή με viber για webex στα χιόνια – Καρδούλα πάτησαν οι διευθυντές

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ατάκα φίλης: “Αφού το Υπαιθ στέλνει μηνύματα viber, θα στέλνω εγώ εγκυκλίους στον άντρα μου..”

Έχουμε ξαναγράψει πως η δημόσια διοίκηση δεν είναι “το μαγαζί” κανενός. Η δημόσια διοίκηση οφείλει εξ ορισμού να ασκείται με επίσημο τρόπο. Με σφραγίδες, υπογραφές, επίκληση υποχρεωτικά στη νομοθεσία, εγκυκλίους, διαβιβαστικά και γενικότερα με νομικά αποδεκτούς όρους… Αν οι εντολές είναι προφορικές, με νοήματα, viber, messenger, tinder;(ποτέ δεν ξέρεις) είναι σαν να μην υπήρξαν ποτέ!

Βαρεθήκαμε να γράφουμε ξανά και ξανά τα αυτονόητα, αλλά φαίνεται για την ηγεσία του Υπαιθ, όχι μόνο δεν είναι αυτονόητα, αλλά επιμένουν συνεχώς σε αυτά. Η είδηση, όπως καταλάβατε είναι ότι την Παρασκευή οι διευθυντές εκπαίδευσης δέχτηκαν μήνυμα στο viber από τον Γεν.Γραμματέα, όπου μέσες άκρες έλεγε να ενημερωθούν γονείς και μαθητές σχετικά, ώστε να εφαρμοστεί τηλεκπαίδευση παντού, σε περίπτωση κλειστών λόγω κακοκαιρίας, σχολείων. 

Μόνο που όταν μια εντολή είναι εντελώς ανεπίσημη, η ευθύνη για την υλοποίηση της βαραίνει τον ίδιο τον εκπαιδευτικό ή τον διευθυντή σχολείου που την υλοποιεί. Το webex στα χιόνια δηλαδή θα είναι σαν να γίνεται με πρωτοβουλία εκπαιδευτικών και διευθυντών, επομένως δική τους και η ευθύνη(προσωπικά δεδομένα κτλ).

Δημοφιλή!!  Η Κύπρος αλλάζει πίστα: Σύνδεση Αξιολόγησης με απολύσεις - Για όσους πιστεύουν ότι θα αξιολογηθούν και όλα θα πάνε καλά

Είναι πραγματικά πολύ απογοητευτικό η εκπαιδευτική ηγεσία στο ανώτερο επίπεδο να ασκείται με αυτόν, τον πολύ κατώτερο των περιστάσεων, τρόπο.

Στην ουσία της υπόθεσης βλέπουμε παλι την ίδια επικοινωνιακή ιδεοληψία από τη μεριά του υπουργείου παιδείας. Μια εμμονική προσπάθεια σε κάθε ευκαιρία να αναδείξει την τηλεκπαίδευση, έστω και μιας ημέρας, ως αντικατάσταση της πραγματικής διδασκαλίας και ως σούπερ καινοτόμα παροχή αυτής της κυβέρνησης που κόβει πια τις ώρες του χιονοπόλεμου, για την τηλεκπαίδευση. Είναι μια προσπάθεια να καθιερώσει το webex, ως αντικατάσταση της διδασκαλίας στη συνείδηση μας, ώστε να φαίνεται λογικό σε μακρινά νησιά να γίνεται webex αντί να υπάρχει δάσκαλος..όπως λέγανε πρόσφατα για τη Γαύδο, αν θυμάστε, χωρίς να κοκκινίζουν..ανερυθρίαστα…

Για να μην κουράσουμε να κλείσουμε, όπως αρχίσαμε, με δύο άλλες ατάκες συναδέλφων: “Τσάμπα πήγαν τόσα μεταπτυχιακά σε εκπαιδευτική ηγεσία, σε διοίκηση κτλ…” και την απάντηση συναδέλφου διευθυντή σχολείου: “Περιμένω το επίσημο έγγραφο, αν θέλουν να κάνει webex το σχολείο. Αλλιώς ΔΕΝ έχει…”

Δημοφιλή!!  Χαρτογράφηση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αριθμητικά δεδομένα για το έτος 2023-2024

Προσοχή παιδιά στην κακοκαιρία!

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω