patra 12 1024x683 1

Πάτρα: Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για τις εικόνες ντροπής με τον Ρομά – Τον ανάγκασαν να πει τα κάλαντα γονατιστός και του έβαλαν φωτιά

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τα αντανακλαστικά της ηγεσίας της τοπικής ΕΛΑΣ, αλλά και του ίδιου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσιεύμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», για το απίστευτο περιστατικό ρατσισμού και απανθρωπιάς σε βάρος 35χρονου ρομά, στην Πάτρα, που αφού τον έβαλαν να πει γονατιστός τα Κάλαντα του έβαλαν φωτιά στο παντελόνι!

Οι σκηνές σοκάρουν, παραμονή Πρωτοχρονιάς, σε συνοικία της Πάτρας. Ενήλικος ρομά, 35 περίπου ετών, υποχρεώθηκε να πει τα κάλαντα -για να κερδίσει μερικά χρήματα- με κάποιους ξέροντας καλά ότι πρόκειται για άτομο «μειωμένης αντίληψης» βρήκαν την ευκαιρία να περιγελάσουν!

Αυτό που συνέβη, το πρωί του Σαββάτου, ξεπέρασε κάθε όριο. Ο άνδρας πήγε σε πασίγνωστη επιχείρηση αυτοκινήτων και ζήτησε… να τα πει. Κάποιοι -εν αγνοία του ιδιοκτήτη- αρχίζουν το παιχνίδι, γελώντας μαζί του. Μετά από λίγο, κάνοντας έτσι απλά την πλάκα τους, του προτείνουν να… κάτσει στα γόνατα και να πει τα κάλαντα!

Δημοφιλή!!  «Πικρός» Καφές: Νέες Αυξήσεις Τιμών Λόγω Επιστροφής του ΦΠΑ στο 24%

Ο Ρομά υπακούει. Γονατίζει και αρχίζει το…«Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά…»! Το κακόγουστο και ρατσιστικό αστείο, όμως δεν σταματά εκεί. Ενας από την παρέα, του πετά σταγόνες εύφλεκτου υλικού στα ρούχα του και του βάζει φωτιά!

 

Σύμφωνα με την τοπική ιοστοσελίδα pelop.gr, κάποιοι θεώρησαν αστείο να τον υποχρεώσουν να γονατίσει και να πει τον κάλαντα. Ο άντρας, που σύμφωνα με το δημοσίευμα, αντιμετωπίζει νοητικά προβλήματα, υπακούει και αρχίζει να λέει τα κάλαντα.

 

patra 12 1024x683 1

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω