nosokomeio 1

Έξαρση γρίπης στα παιδιά – Αδειάζουν τα σχολεία – Ασφυκτική πίεση στα Νοσοκομεία

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ασφυκτική πίεση στα Νοσοκομεία Παίδων με έως οκτώ ώρες αναμονή

 

Πού ευθύνεται η έξαρση των ιώσεων και τι πρέπει να κάνουν οι γονείς; Η παιδίατρος Εβελίνα Ευσταθίου, μιλώντας στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, τόνισε πως: «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Αυτό το ζούμε εμείς οι παιδίατροι καθημερινά γιατί μπορούμε να βλέπουμε τα παιδιά που είναι άρρωστα είτε στα ιατρεία, είτε στα νοσοκομεία, είτε στo σπίτι τους. Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μία αύξηση 20%, ανά εβδομάδα, της νοσηρότητας και σιγά – σιγά φαίνεται ότι επικρατεί περισσότερο η γρίπη τύπου Α.

 

Αναφερόμενη στο πού ευθύνεται η έξαρση των ιώσεων, η παιδίατρος εξηγεί πως «το γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα τα παιδιά έζησαν σε αποστειρωμένο περιβάλλον με τις μάσκες, την προσωπική υγιεινή και την καραντίνα παίζει το ρόλο του. Το ανοσοποιητικό σύστημα δεν ήταν έτοιμο με αντισώματα, όμως παράλληλα καθώς δεν είχε ξαναπαρουσιαστεί τέτοια μεγάλη έξαρση».

 

Μιλώντας στο healthview.gr o επικ. Καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης, εξηγεί γιατί το πρόβλημα είναι πιο έντονο στα παιδιά.

Δημοφιλή!!  Να ανακληθεί άμεσα η ν-τροπολογία για τον ΔΟΑΤΑΠ

“Στα παιδιά είναι πιο έντονο το πρόβλημα σε όλα τα αναπνευστικά. Τα παιδιά δεν έχουν εκτεθεί στους περισσότερους αναπνευστικούς ιούς και λόγω της πανδημίας. Ενώ οι ενήλικες έχουν εκτεθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής τους κι έχουν καλύτερη ανοσία. Τα παιδάκια που είναι 3 ή 4 ετών και λόγω της πανδημίας, αλλά και εξαιτίας του ότι δεν έχουν πάει ακόμη σχολείο, δεν έχουν εκτεθεί σε ιούς και κολλάνε τα πάντα”, τονίζει ο επιστήμονας.

Τον Ιανουάριο οι αιτήσεις συμμετοχής των εκπαιδευτικών στα προγράμματα επιμόρφωσης Β2 επιπέδου ΤΠΕ που θα υλοποιηθούν από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο 2023

Μαγιορκίνης: “Δεν είναι έντονο το πρόβλημα και δεν υπάρχουν σοβαρές νοσηλείες”

Ο Καθηγητής κ. Μαγιορκίνης, ωστόσο, είναι καθησυχαστικός. Παρά τις πολλές νοσηλείες, είναι ελάχιστα τα παιδιά που υποφέρουν από σοβαρά συμπτώματα και επιπλοκές.

“Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη ανησυχία. Ενώ είναι αυξημένη η κυκλοφορία δεν φαίνεται δημιουργείται κάποια ιδιαίτερη πίεση στο σύστημα Υγείας. Και στη γρίπη και στον κορονοϊό και τους άλλους αναπνευστικούς ιούς. Στα παιδιά δεν έχω εικόνα τι γίνεται στα νοσοκομεία, πάντως κι εκεί δεν υπάρχουν σοβαρά περιστατικά με παιδιατρικές νοσηλείες σε ΜΕΘ. Μπαίνουν για λίγες μέρες και βγαίνουν από το νοσοκομείο. Δεν έχω εικόνα για βαριά περιστατικά σε νοσοκομεία”, σημειώνει.

Δημοφιλή!!  ΣΟΚ: Προετοιμάζουν, υπό την πίεση επιχειρηματιών, την κατάργηση του κλάδου των δασκάλων σε ιδιωτική και (μετέπειτα) στη δημόσια εκπαίδευση με διορισμό καθηγητών στην Πρωτοβάθμια

Την ίδια στιγμή, μειώνονται και οι επιστημονικοί φόβοι για την παρουσία νέας μετάλλαξης του κορονοϊού που θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα νέο μεγάλο κύμα Covid-19 μέσα στον χειμώνα.

“Αυτό φαίνεται προς το παρόν και μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε να έρχεται να νέα μετάλλαξη Covid-19, την οποία περιμέναμε να έρθει και να είναι πιο μεταδοτική. Μέχρι στιγμής η κινητικότητα της πανδημίας φαίνεται να είναι σε πολύ ελεγχόμενα επίπεδα”, καταλήγει ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω