Ρεπορτάζ E-wall για διορισμούς , άνοιγμα πινάκων γενικής αγωγής, σύσταση οργανικών 22-23!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ρεπορτάζ E-wall

Πριν λιγες μερες δημοσιευσαμε τις πληροφοριες μας για νέους διορισμους, άνοιγμα πινάκων γενικης και ιδρυση νέων τμηματων ενταξης!!

 

Δεχόμαστε πολλές ερωτήσεις για ενδεχόμενο αλλαγών του συστήματος για τους επερχόμενους διορισμούς!!

 

Δεν προκύπτει απο πουθενά αυτό.

 

Διορισμοί το καλοκαίρι του 2023 μπορούν να γίνουν μόνο με τους οριστικούς πίνακες του 2019 στη γενική και οριστικούς του 2022-2023 στην ειδική.

 

Οποιαδήποτε αλλαγή τρόπου πρόσληψης είτε στην κατεύθυνση γραπτού ΑΣΕΠ που έχουν ως θέση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είτε κάποια άλλη, θα αποφασιστεί-αν αποφασιστεί- από τη νέα ηγεσία του υπουργείου παιδείας στην οποία ακούμε ότι δε θα επιδιώξει να είναι η σημερινή υπουργός, ακόμα και σε ενδεχόμενο επανεκλογής της ΝΔ.

 

Οπότε για την ώρα δεν υπάρχει άμεσος τέτοιος προγραμματισμός, όμως δεν πρέπει να εφησυχάζει κανείς, καθώς ο γραπτός ΑΣΕΠ είναι ένα φάντασμα που πλανιέται πάνω από τη εκπαίδευση, με ευθύνη των δύο κομμάτων που αναφέραμε και πρέπει να μπει επιτέλους, οριστικά στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

 

εκτακτο

 

 

Επίσης δε δίνουμε καμία σημασία σε χρονοδιαγράμματα και αριθμούς που διαρρέουν κάποιοι Δεκέμβρη μήνα σα Χριστουγεννιάτικους και Προεκλογικούς Μποναμάδες…

 

Καθώς τα χρονοδιαγράμματα δεν είναι το Φόρτε τους.. Το ΥΠΑΙΘ έκανε 3+ χρόνια για να ιδρύσει τα νέα τμήματα ένταξης (ακόμη δεν τα ίδρυσε δηλαδή), για κρίσεις διευθυντών άλλα τόσα και ακόμα δεν έγιναν, ενώ φυσικά υπάρχουν και πολλά άλλα τέτοια παραδείγματα.

Για αριθμούς επίσης είναι πρόωρη η συζήτηση. Μετά τις συνταξιοδοτήσεις και ακόμα καλύτερα μετά την ενδεχόμενη σύσταση νέων οργανικών θέσεων(καμιά μεγάλη μέρα ίσως), θα έχουμε μια καλή εικόνα.

 

Δημοφιλή!!  Αίτημα για Δίκαιη Κατανομή Διορισμών Φιλολόγων: Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων (ΣΑΦ)

Η ίδρυση οργανικών θέσεων είναι το πιο ουσιώδες αίτημα σχετικό με τους διορισμούς, καθώς η ανάγκη σε κάποιες ειδικότητες είναι τεράστια.

Θα είναι ντροπή να ξαναέχουμε χιλιάδες διορισμούς και σε μερικές ειδικότητες με χιλιάδες αναπληρωτές, να ξαναδούμε μηδενικά νούμερα.

Διαβάζουμε για δήθεν διαδικασίες που ξεκίνησε το ΥΠΑΙΘ.. Όμως δεν είναι πυρηνική φυσική, ούτε χρειάζονται μήνες για ίδρυση νέων οργανικών, ούτε τρομερές διαδικασίες. Η ίδια κυβέρνηση ίδρυσε το 2021 μέσα σε διάστημα  ημερών….οπότε καλύτερα να μη δίνουμε σημασία σε επικοινωνιακές δηλώσεις, αλλά να απαιτούμε την ίδρυση εδώ και τώρα και να παραμένουμε δύσπιστοι, μέχρι να το δούμε να ανακοινώνεται… κάτι που πρέπει να γίνει φυσικά πριν ανακοινωθούν οι μεταθέσεις!!

Όλα αυτά, όχι γιατί το υποσχέθηκαν ξανά και ξανά, αλλά γιατί είναι αναγκαίο για τη λειτουργία των σχολείων!

 

Σχόλιο Πατρέα:  Σ. Ζαχαράκη: Πρώτα χαρτογράφηση στη Γενική – Έπειτα μόνιμοι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ

Τι δηλώνει η υφυπουργός για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε  η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, αναφορικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών, τα κενά, αλλά και τους μόνιμους διορισμούς.

Μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε και για τους μόνιμους διορισμούς στη Γενική Αγωγή. Συγκεκριμένα, απάντησε στην ερώτηση του Ελεύθερου Τύπου:

«Αποτελεί βασική μας προτεραιότητα, και το έχουμε αποτυπώσει και στις προγραμματικές μας δηλώσεις, να προχωρήσουμε σε προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών βάσει των πραγματικών αναγκών, των δημογραφικών εξελίξεων και των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας.

Θα προχωρήσουμε σε συνεργασία με τους διευθυντές εκπαίδευσης και τις περιφερειακές σε καταγραφή των πραγματικών κενών στη Γενική Αγωγή σε όλη τη χώρα, ώστε να καθοριστεί και να προγραμματιστεί ο αριθμός των απαιτούμενων προσλήψεων. Δυστυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ είχε εξαγγείλει 10.500 διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση, δεν είχε προϋπολογίσει ούτε ένα ευρώ. Η μελέτη για την κάλυψη των αναγκών θα γίνει με βάση συγκεκριμένη χαρτογράφηση και οι διαδικασίες θα κινηθούν με αξιοκρατία και με εγκυρότητα μέσω ΑΣΕΠ.

Ιδρύσεις Τμημάτων Ένταξης (Τ.Ε.) Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής & Επαγγελματικής κατεύθυνσης 22-23

Δημοφιλή!!  Πίνακας Υποψηφίων Εκπαιδευτικών με Πολλαπλά Πτυχία (2ο, 3ο, 4ο)

ΥΠΑΙΘ: Καταχώριση Λειτουργικών Κενών για προσλήψεις στην Ειδική Προκήρυξη 22-23

 

Η “χαρτογράφηση” συνεχίζεται…

Υ.Γ. Οι πολιτικοί μπορεί να μην γνωρίζουν σε βάθος το αντικείμενο του χαρτοφυλακίου τους, αλλά έχουν default απαντήσεις για τα θέματά του.”

 

Φυσικά δεν αιθεροβατούμε, γνωρίζουμε και ξέρουμε οτι δεν είναι στις προτεραιότητες τους, αλλα πρέπει να γίνουν όλα αυτά χθές, για καλό των σχολείων και της εκπαίδευσης.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω