Κυνισμός ΥΠΑΙΘ: Μονιμοποίηση μόνο αν ετοιμαστεί η αξιολόγηση -Ούτε να το σκέφτεστε! Ξεσηκωμός ΤΩΡΑ!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κυνισμός απο το υπουργείο παιδείας στη συνάντηση με εκπροσώπους εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της κινητοποίησης της Παρασκευής 25/11, με αιτήματα την άμεση αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων και τη μείωση ωραρίου των νηπιαγωγών.

Μονιμοποίηση μόνο όταν ετοιμαστεί η αξιολόγηση ήταν η είδηση που βγήκε…Μα πως γίνεται; Ρωτήσαν οι συνάδελφοι, αφού από το νόμο απαιτείται να μονιμοποιηθεί κανείς με τη συμπλήρωση 2ετίας; Επομένως ούτε λίγο ούτε πολύ ομολογεί ότι παρανομεί το ίδιο το Υπαιθ, μέσω των διευθύνσεων, μη εφαρμόζοντας τη νομοθεσία και μη μονιμοποιώντας τους νεοδιόριστους. Γιατί όμως να κάνει κάτι τέτοιο; Ποιος ξέρει…Ίσως για να τους κρατά ΟΜΗΡΟΥΣ. Ίσως γιατί πιστεύει ότι έτσι δημιουργεί ένα στρατό “προθύμων” που “υπό τον εκβιασμό της μονιμοποίησης”, θα σπεύδει να ζητά να αξιολογηθεί..Δείτε το κείμενο του συναδέλφου νεοδιόριστου Χρήστου Παναγιώτου(πρώην μέλους ΔΣ της ΔΟΕ):

Στη συνάντηση που έγινε χθες στο Υπουργείο στο πλαίσιο της κινητοποίησης των εκπ/κων σωματείων για την άμεση μονιμοποίηση των διοορισθέντων του ’20 ο ΓΓ κ. Κόπτσης δήλωσε ευθέως και ευθαρσώς ότι οι μονιμοποιήσεις θα προχωρήσουν μόνο εφόσον ετοιμαστεί και προχωρήσει η ατομική αξιολόγηση!

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και αφορά όχι μόνο τους νεοδιόριστοτους του ’20, αλλά εξίσου και του ’21 και του ’22 και τους δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές που έρχονται από πίσω και όλους του μόνιμους που έπεται η αξιολόγησή τους, όλο το δημόσιο σχολείο, την παιδαγωγική, τη δημοκρατία και τη συναδελφικότητα εντός του.

Δημοφιλή!!  Πρόγραμμα υπολογισμού μορίων και προυπηρεσίας αναπληρωτών/τριών: Νέα έκδοση!

Το ΥΠΑΙΘ αντιμετωπίζει τη νέα γενιά εκπαιδευτικών ως εύκολο στόχο και τους διορισμούς ως Δούρειο Ίππο για να περάσει την πολυπόθητη αντιδραστική και τιμωρητική αξιολόγηση. Αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο εχθρεύεται τη γενιά που φώναξε ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΔΟΥΛΟΙ ΤΕΛΟΣ και κέρδισε με τον ανυποχώρητο αγώνα και τον τσαμπουκά το διορισμό τους. Θυμίζω μαζικές καταλήψεις του Υπουργείου, της Πρυτανείας, 24ωρες μαζικές απεργίες με διαδηλώσεις και συγκρούσεις στο κέντρο της Αθήνας. Και τώρα προσπαθεί με κάθε τρόπο να την τιμωρήσει και να την κρατήσει σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας (έχοντας διοριστεί αλλά όχι «μονιμοποιηθεί») ώστε να δεχτεί πρώτη την αξιολόγηση.

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΛΕΞΕΙ!

Συναδέλφισσες/οι, νεοδιόρισθοι όλων των ετών, αναπληρώτ(ρι)ες, χρειάζεται εδώ και τώρα να καρφιτσωθεί ημερομηνία σταθμός έξω από το ΥΠΑΙΘ με Πανελλαδικό κάλσεμα, στα πρότυπα του Μάρτη του ’18, με το Συντονιστικό Αναπληρωτών και άλλες συλλογικότητες, με τα εκπαιδευτικά σωματεία, με πίεση σε ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, με συνέλευση αγώνα και νέο απεργιακό βήμα! Να επιβάλλουμε εδώ και τώρα την ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ (20-21-22) χωρίς καμία αξιολόγηση και καμία προϋπόθεση! Να καταργηθεί όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης και φυσικά μαζί ο ν4589 του Γαβρόγλου (προσοντολόγιο), που εκτός όλων των χιλίων άλλων, δίνει την δυνατότητα στον εκάστοτε Υπουργό να καθορίζει τα κριτήρια για την μονιμοποίηση των «δοκίμων» στη διετία με ΥΑ (και εκεί πατάει και η Κερμαέως). Να απαιτήσουμε ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ/ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ με πτυχίο προϋπηρεσία χωρίς προσοντολόγια, αξιολογήσεις και κουραφέλκυθρα, όπως κάναμε στο παρελθόν, όπως ξέρουμε καλά να κάνουμε, πριν βρεθούμε μερα τη μέρα με την πλάτη στον τοίχο! Και εννοείται να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και την πίεση στις τοπικές ΔΠΕ/ΔΔΕ για να εκδόσουν αποφάσεις μονιμοποίησης. Όπως έχει ήδη γίνει σε δεκάδες δ/νσεις που μονιμοποίησαν έπειτα από την πίεσή μας.

Δημοφιλή!!  Αδιανόητο έγγραφο του Γεν.Γραμματέα απειλεί για χιλιοστή φορά Απεργούς εν μέσω καλοκαιριού

Τίποτα δε χαρίστηκε, με τους αγώνες μας κερδίζονται όλα!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω