Ηλεκτρονική Κάρτα Αναπηρίας

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Κάρτα Αναπηρίας βγαίνει μία φορά και καλύπτει τους δικαιούχους της για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, διευκολύνοντας τα άτομα με αναπηρία στις καθημερινές συναλλαγές τους. Η ψηφιακή κάρτα δεν θα αναγράφει ποσοστά και παθήσεις. Θα είναι κατηγοριοποιημένη σε τρία χρώματα που θα αναφέρονται αντίστοιχα σε ποσοστά αναπηρίας 50%-66%, 67%-79% και σε 80% και άνω. Κάθε κάτοχος δικαιούται διαφορετικές παροχές που αντιστοιχούν στα ειδικά χαρακτηριστικά της αναπηρίας του.

 

Μέσω της εφαρμογής, τα άτομα με αναπηρία θα μπορείτε να:

  1. υποβάλετε αίτημα για χορήγηση Κάρτας Αναπηρίας,
  2. εκδώσετε και εκτυπώσετε το ψηφιακό έγγραφο της ατομικής σας Κάρτας Αναπηρίας
  3. ενημερωθείτε για τις παροχές που σας απονέμονται δυνάμει της ατομικής σας Κάρτας Αναπηρίας.

Προς εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία, οι ίδιες ενέργειες μπορούν να εκτελούνται και από τους αρμόδιους υπαλλήλους των Κέντρων Κοινότητας, είτε με προφορική αίτηση του ίδιου του ατόμου με αναπηρία, είτε του νομίμου εκπροσώπου του (φυσικού ή θετού γονέα, επιτρόπου, αναδόχου, δικαστικού συμπαραστάτη, του προσώπου στο οποίο έχει ανατεθεί δικαστικώς η επιμέλεια ανηλίκου, του προσώπου που φέρει εξουσιοδότηση ή πληρεξούσιο).

Ξεκινήστε εδώ

Δημοφιλή!!  Χαμός στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ: Απολύουν για 2η φορά τον επί 19 έτη συμβασιούχο επειδή τόλμησε να έχει συνδικαλιστική δράση

 

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω