ΟΔΗΓΙΕΣ

Εγχέιριδιο Αίτησης Υποψηφίων για Μόνιμο Διορισμο – Περί πρόσκλησης δήλωσης περιοχών διορισμού

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οδηγίες αιτήσεων διορισμού ΟΠΣΥΔ

[pdf-embedder url=”https://e-wall.net/wp-content/uploads/2022/07/egxeiridio-aithshs-gia-monimo-diorismo-2022.pdf”]

 

Περί πρόσκλησης δήλωσης περιοχών διορισμού

➡️Δημοσιεύτηκε σήμερα η πρόσκληση υποβολής αίτησης διορισμού. Όπως και τις προηγούμενες δύο χρονιές, η διορία αυτή είναι 5 ημερολογιακές ημέρες (25/7 – 29/7).
➡️Αυτό που συμβουλεύω είναι αρχικά να διαβάσουν πάρα πολύ καλά το φεκ διορισμού που αναρτήθηκε τις προηγούμενες ημέρες ώστε να γνωρίζουν πολύ καλά τι ακριβώς είναι αυτό που υπογράφουν, ποιοι είναι οι όροι κλπ.
➡️Κατόπιν να μελετήσουν πολύ καλά τις περιοχές διορισμού και να τις βάλουν σε αύξουσα σειρά με βάση το που θέλει ο καθένας να διοριστεί. Δεν πρέπει να ασχολείται κανείς με το τι θέση έχει στον πίνακα (εκκαθαρισμένο ή μη) αλλά το που θέλει να διοριστεί. Ναι θα πει κανείς «εγώ που είμαι στη θέση 10.000 και οι διοριστέοι θα είναι 1000 γιατί να κάνω αίτηση διορισμού?». Η απάντηση μου πάντα είναι «Γιατί όχι? Τι έχεις να χάσεις?»
➡️Αυτό που επίσης συμβουλεύω είναι να χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό αρχείο που αναρτήθηκε χτες στην ομάδα το οποίο θα σας βοηθήσει να έχετε έναν μπούσουλα σχετικά με το τι έχετε δηλώσει και πόσα κενά καλύπτει η δήλωσή σας. Αυτό που θα πρέπει να έχετε στο μυαλό είναι ο συνολικός αριθμός να ξεπεράσει την εκκαθαρισμένη θέση σας.
➡️Στο τέλος βάλτε και τις επόμενες επιλογές της λίστας καθώς δεν έχετε να χάσετε απολύτως τίποτα. Απλά θα είστε πολύ πιο χαλαροί καθώς θα έχετε σίγουρο τον διορισμό στις αρχικές σας προτιμήσεις.
➡️Αυτό που θα πρέπει όμως να καταλάβουν όλοι είναι το γεγονός ότι δεν είναι κακό να μη δηλώσει κάποιος όλες τις επιλογές. Το να μη θες να διοριστείς σε ένα μέρος που δεν σου αρέσει είναι προτιμότερο από το να διοριστείς και μετά να οδηγηθείς σε σκέψεις παραίτησης. Διότι σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, υπάρχει η υποχρεωτική διετής παραμονή στον νομό διορισμού.
➡️Μια τελευταία συμβουλή είναι η εξής: Μην περιμένετε την τελευταία μέρα την τελευταία στιγμή να οριστικοποιήσετε τη δήλωσή σας στον οπσυδ. Παίξτε με τις επιλογές στο βοηθητικό αρχείο στην αρχή και μετά αφού κατασταλάξετε στην τελική λίστα, κάντε την επίσημη δήλωση. Επίσης μην ξεχάσετε να κατεβάσετε την αίτηση σε pdf στον υπολογιστή σας ώστε να έχετε αποδεικτικό αρχείο οριστικοποίησης με αριθμό πρωτοκόλλου.
➡️Δεν χρειάζεται άγχος καθώς το άγχος οδηγεί μόνο σε λάθη. Ο διορισμός είναι μια σκέψη που περιμένουμε όλοι μας πολύ καιρό τώρα και ήρθε η στιγμή να την κάνουμε πράξη. Οπότε χρειάζεται μόνο σωστή οργάνωση. Έτσι και αλλιώς δεν μπορούμε να αλλάξουμε τις επιλογές των συναδέλφων που βρίσκονται πιο πάνω από εμάς. Οπότε κάνουμε εμείς ότι είναι πιο καλό για εμάς και μόνο.
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω