Fuel Pass 2: Έρχεται η πλατφόρμα για τις νέες επιδοτήσεις στα καύσιμα κίνησης

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αναχώματα στην ακρίβεια και στην συρρίκνωση των εισοδημάτων έρχεται να στήσει η κυβέρνηση με τις ανακοινώσεις σήμερα για τις επιδοτήσεις στο ρεύμα αλλά και το άνοιγμα τις επόμενες μέρες της πλατφόρμας για το Fuel pass 2

 

Εβδομάδα ανακοινώσεων για μια σειρά επιδοτήσεων ξεκινά σήμερα, καθώς πέρα από τη στήριξη για τους λογαριασμούς Αυγούστου στο ρεύμα που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα, έρχεται και η ενεργοποίηση του Fuel pass 2, που περιλαμβάνει τις ενισχύσεις σε ιδιοκτήτες οχημάτων έως 100 ευρώ, την “οριζόντια” επιδότηση 15 λεπτών το λίτρο σε όλους τους καταναλωτές πετρελαίου κίνησης, αλλά και την επιστροφής του ΕΦΚ καυσίμων στους κατ’ επάγγελμα αγρότες.

Πιο συγκεκριμένα με ένα κονδύλι περίπου 250 εκατ. το οικονομικό επιτελείο σκοπεύει να στηρίξει 3,1 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων ώστε να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα κόστη μεταφοράς, που “πλήττουν” βέβαια πέρα από τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και την παραγωγική διαδικασία. Μπορεί, βέβαια, τις τελευταίες μέρες να έχει αποκλιμακωθει η τιμή της αμόλυβδης έχοντας φτάσει κοντά στα 2€/λίτρο , ωστόσο σε νησιωτικές περιοχές παραμένει σε υψηλά επίπεδα ενώ σε κάθε περίπτωση είναι σε σχέση με πέρυσι σημαντικά επαυξημένη.

νοίγει η πλατφόρμα

Στο φόντο αυτί ανοίγει μέσα στην εβδομάδα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Fuel Pass 2 που έχει διευρυμένα κριτήρια αλλά βέβαια αποτελεί ένα μικρό στήριγμα με δεδομένες τις ανάγκες μετακινήσεων ενός μέσου νοικοκυριού. Αναλυτικά, δικαιούχοι είναι 3,1 εκατ. φυσικά πρόσωπα με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού (σύζυγος/μέλος συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενα τέκνα) και έως 45.000 ευρώ. Έτσι για ζευγάρι φθάνει τα 33.000 ευρώ, με ένα παιδί τα 36.000 ευρώ, με δύο παιδιά τα 39.000 ευρώ, με τρία παιδιά τα 43.000 ευρώ και με ανώτατο όριο τα 45.000 ευρώ ανεξάρτητα από τον αριθμό των παιδιών.

Δημοφιλή!!  Η ακρίβεια εκτινάσσει τα έξοδα στο σούπερ μάρκετ - Στροφή στα ελληνικά προϊόντα

Πότε “πάμε ταμείο”;

Οι εκταμιεύσεις αναμένεται να γίνουν στις αρχές Αυγούστου και αφορούν το τρίμηνο Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, ενώ περισσότερο κερδισμένοι ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι “μπόνους” θα πάρουν όσοι επιλέξουν το smartphone για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας. Συγκεκριμένα, με τη ψηφιακή κάρτα θα κερδίσουν μπόνους 15 ευρώ που σημαίνει ότι η οικονομική ενίσχυση ανάλογα με το είδος του οχήματος (αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα) και την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία (ηπειρωτική χώρα ή νησιά) κυμαίνεται από 60 έως 100 ευρώ. Στην περίπτωση που επιλέξουν να λάβουν την οικονομική ενίσχυση στον τραπεζικό τους λογαριασμό τα ποσά περιορίζονται σε 45 – 80 ευρώ.

Δημοφιλή!!  Καταδίκη ρατσιστικών επεισοδίων στην πλατεία Αριστοτέλους

Έτσι, το ύψος της επιδότησης ανά λίτρο και περιοχή διαμορφώνονται ως εξής:

– 44 λεπτά το λίτρο η επιδότηση σε ηπειρωτική περιοχή (80 ευρώ για 180 λίτρα καυσίμου το τρίμηνο).

– 56 λεπτά το λίτρο η επιδότηση σε νησιωτική περιοχή (100 ευρώ για 180 λίτρα καυσίμου το τρίμηνο).

Η ψηφιακή κάρτα

– Μπόνους 15 ευρώ για τη χρήση ψηφιακής κάρτας.

Ωστόσο για όσους δεν έχουν δυνατότητα χρήσης smartphone, το ποσό θα κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό της επιλογής τους.

Τα ποσά του Fuel Pass 2

Συμπερασματικά, τα ποσά της νέας επιδόματος καυσίμων διαμορφώνονται ως εξής:

Αυτοκίνητο (ηπειρωτική περιοχή):

– 80 ευρώ με ψηφιακή κάρτα

– 65 ευρώ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

Αυτοκίνητο (για δικαιούχους με κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή)

– 100 ευρώ με ψηφιακή κάρτα

– 85 με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

Μοτοσικλέτες (ηπειρωτική περιοχή)

– 60 ευρώ με ψηφιακή κάρτα

– 45 ευρώ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

Μοτοσικλέτες (για δικαιούχους με κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή)

Δημοφιλή!!  Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό, αθώα η μητέρα

– 70 ευρώ με ψηφιακή κάρτα

– 55 ευρώ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Η σημασία της φορολογικής δήλωσης

Αναγκαίο, ωστόσο, για την λήψη της επιδότησης είναι να έχει καταθέσει ο δικαιούχος της φορολογική του δήλωση καθώς για το Fuel Pass 2 λαμβάνονται υπόψη τα εισοδήματα του 2021.

Πετρέλαιο κίνησης

Πέραν της ενίσχυσης με απόδοση χρημάτων σε ιδιοκτήτες, που αφορά κάθε τύπο καυσίμου, προβλέπεται και η επέκταση της επιδότησης στην πηγή στο ντίζελ κίνησης κατά 12 λεπτά το λίτρο (με ΦΠΑ 15 λεπτά). Κάτι που η αγορά την έχει κρίνει ως σημαντική ειδικά για τον περιορισμό της επιβάρυνσης του παραγωγικού κόστους.

Επίσης, αναμένεται να λειτουργήσει και Η νέα πλατφόρμα για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες προκειμένου να τους επιστραφεί ο ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου του α΄εξαμήνου του 2022. Το ποσό της επιστροφής υπολογίζεται με βάση την αξία των αγορών τους α΄ εξαμήνου και με ανώτατο όριο συντελεστή ανά στρέμμα για κάθε καλλιέργεια ή εκτροφή, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στη δήλωση ΟΣΔΕ του 2021. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υποβολή δήλωσης ΟΣΔΕ και για το έτος 2022.

➡️ΠΗΓΗ

Trending Now!!


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών μόνο αν:

*Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
*Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
*Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Για επικοινωνία μέσω [email protected]


Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Είμαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχω εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και δικτύων. Και τα μοναδικά "δεσμά" που έχω είναι τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω