ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Πρόεδρος ΑΣΕΠ για πίνακες ΕΑΕ, έλεγχος ΟΠΣΥΔ, συνέντευξη Κεραμέως, συνάντηση ΟΛΜΕ με ΓΓ και κ Μακρή

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Νίκη Κεραμέως για νέους μόνιμους διορισμούς, Πανελλαδικές, Πανεπιστημιακή Αστυνομία, νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια

Ακολουθεί η συνέντευξη της Υπουργού Παιδείας στον ΣΚΑΪ 100,3

27-06-22 Η Υπ. Παιδείας & Θρησκευμάτων Ν.Κεραμέως στο ρ/σ ΣΚΑΙ και το "Μια του Χιώτη, δυο του Νότη "

Συνάντηση της ΟΛΜΕ με τον Γ. Γ. και την υφυπουργό κ Μακρή 

Για κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης δεν δόθηκε καμία απάντηση , οσο και να ρωτούσαν τα μελη της ΟΛΜΕ.
Ατομική Αξιολόγηση προφανώς με αξιολογητές Συμβούλους Εκπαίδευσης και Διευθυντές Σχολείων που δεν θα έχουν επιλεγεί ακόμη πάει περίπατο..
Είτε ήρθαν απροετοίμαστοι στη συνάντηση, είτε απλά πήγαν για λογους τυπικούς!!
Πάντως στις συναντήσεις τους με συλλόγους είναι λαλίστατοι όλα τα στελέχη του ΥΠΑΙΘ.
Διευθυντές εκπαίδευσης, φαίνεται να πηγαίνει και άλλο πίσω η διαδικασία, πραγματικά προσπαθώ να σκεφτώ κάποιο χρονοδιάγραμμα που πέτυχε τη σχολική χρονιά που μας πέρασε το ΥΠΑΙΘ (εκτός των δικαστικών κινήσεων εναντίον του κλάδου, εκεί 100% επιτυχία).

 

ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΠΣΥΔ – ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Υπό κανονικές συνθήκες θα μπορούσαν οι συνάδελφοι να μπούνε στο ΟΠΣΥΔ  και να ελέγξουν τα προσόντα τους.
Όχι μόνο τα καινούργια αλλά και τα παλιά. Για να είναι όλα σωστά θα πρέπει να υπάρχει η ένδειξη ✅. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση επικοινωνείτε με τη διεύθυνση που διαχειρίστηκε τον φάκελο σας (ΠΕΑΝ).
Όπως μας ενημέρωσαν συνάδελφοι δυστυχώς ακόμη δεν είναι ελεύθερη η πρόσβαση στην πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ, διότι θα πρέπει να καταχωρηθούν επιπλέον στοιχεία από το ΥΠΑΙΘ.
Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει ενημέρωση σύντομα.

Σε παρέμβαση του στη Βουλή ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ ανέφερε ότι μέχρι την έναρξη του νέου σχολικού έτους οι νέοι πίνακες Ειδικής Αγωγής

Η απάντηση του αναλυτικά:

Όσον αφορά το χρονοβόρο της διαδικασίας κατάρτισης των πινάκων των εκπαιδευτικών, που αναφέρεται στην ερώτηση της κας βουλευτή, σας πληροφορούμε τα εξής:

Δημοφιλή!!  Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί αποκλείονται από το διορισμό για 3 ημέρες

Το Α.Σ.Ε.Π., έχοντας την εμπειρία που αποκόμισε από τις αντίστοιχες προκηρύξεις των εκπαιδευτικών του έτους 2019, οι οποίες ήταν οι πρώτες που εκδόθηκαν σύμφωνα με τον ν. 4589/2019, προκειμένου να αποφευχθούν τα όποια λάθη ή αβλεψίες εντοπίστηκαν σε επιμέρους διατάξεις αυτών, που οδήγησαν κάποιους υποψηφίους σε παρανόηση ως προς τις υποχρεώσεις τους, όπως τον τρόπο συμπλήρωσης και υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, την έκδοση και καταβολή του ηλεκτρονικού παραβόλου συμμετοχής, τον χρόνο και τρόπο πιστοποίησης των προσόντων και των διάφορων βαθμολογούμενων κριτηρίων των υποψηφίων (ακαδημαϊκών τίτλων, κοινωνικών κριτηρίων και εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας) έδωσε μεγάλη σημασία στην άρτια κατάρτιση και έκδοση των νέων προκηρύξεων ώστε αυτές να είναι σαφείς και πλήρεις κατά το περιεχόμενό τους αλλά και όσον το δυνατό πιο απλές και κατανοητές στους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν σε αυτές. Για τον λόγο αυτό δαπάνησε ικανό χρόνο με αλλεπάλληλες συνεννοήσεις σε καθημερινή βάση με το Υπουργείο Παιδείας που αποσκοπούσαν στη ρύθμιση πολλών και ποικίλων θεμάτων τα οποία σχετίζονταν με τις μεταβολές/τροποποιήσεις που εντωμεταξύ έχουν επέλθει στο αρχικό κείμενο του ν. 4589/2019, όπως τα απαιτούμενα προσόντα συμμετοχής, τη βαθμολόγηση των ακαδημαϊκών κριτηρίων και της εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας, τη συνάφεια των τίτλων σπουδών (βασικών και μεταπτυχιακών) με την Ε.Α.Ε. ή τη Σχολική Ψυχολογία, την παιδαγωγική επάρκεια, τη διαδικασία κατάρτισης των αξιολογικών πινάκων κατάταξης υποψηφίων κ.ά. Το έπραξε, δε, αυτό η Αρχή μας διότι εκτιμά ότι αυτό θα συμβάλει στην ασφαλέστερη και πιο γρήγορη έκδοση των προσωρινών αξιολογικών πινάκων κατάταξης, στη μείωση του αριθμού των ενστάσεων που υποβάλλονται από τους υποψηφίους (επομένως και στη μείωση του χρόνου εξέτασής τους από το Α.Σ.Ε.Π.), στη σύντμηση του χρόνου έκδοσης των τελικών αξιολογικών πινάκων αλλά και στη μείωση του αριθμού των προσφυγών στα διοικητικά δικαστήρια εκ μέρους όσων υποψηφίων θεωρήσουν ότι βλάπτονται από τους πίνακες αυτούς.

Δημοφιλή!!  Είναι η Ειδική Αγωγή προτεραιότητα; Διεκδικήσεις και προτάσεις για την Ειδική Αγωγή από τη Δ.Ο.Ε.

Σημειώνεται ότι όλα τα ανωτέρω έλαβαν χώρα στο γενικότερο πλαίσιο των πολλών και ποικίλων αρμοδιοτήτων της Αρχής μας, όπως η ολοκλήρωση διαδικασιών άλλων προκηρύξεων, η διενέργεια αναπληρώσεων παλαιότερων προκηρύξεων, ο έλεγχος διαδικασιών πρόσληψης εποχικού προσωπικού, η διενέργεια διαδικασιών επιλογής Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, η προετοιμασία του γραπτού διαγωνισμού με βάση την προκήρυξη 1Γ/2022 για την πλήρωση 822 θέσεων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) και του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, οι οποίοι, σύμφωνα με τις διατάξεις άρθρων 8 και 43 του ν. 4765/2021, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εντός του έτους 2022 αλλά και η συμμετοχή σχεδόν του συνόλου των Συμβούλων του σε διάφορες Επιτροπές και Συμβούλια Επιλογής Οργάνων Διοίκησης, Σ.Ε.Π., ΕΙ.Σ.Ε.Π. κ.λπ.).

Τέλος, το Α.Σ.Ε.Π., κατανοώντας την ανησυχία των πολλών χιλιάδων εκπαιδευτικών για επαγγελματική αποκατάσταση, με το αίσθημα ευθύνης που διακατέχει τα μέλη του όσον αφορά τις νομικές και κοινωνικές υποχρεώσεις τους αλλά και με τη συμβολή του προσωπικού της Γραμματείας του, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, στο πλαίσιο των πολλών και παράλληλων αρμοδιοτήτων του, και θα αξιοποιήσει κάθε πρόσφορο μέσο/μέτρο που έχει στη διάθεσή του ώστε οι διαδικασίες κατάρτισης των αξιολογικών πινάκων των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους 2022-2023

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω