ΥΠΑΙΘ σε ΔΟΕ: Διορισμοί, Νέο σύστημα διορισμών, Διετή παραμονή, Ολοήμερο, 3μηνοι αναπληρωτές – Κανονικά η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Κανονικά η εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η μοναδική απάντηση που έδωσε στους επικείμενους διορισμούς ήταν ο αριθμός ο οποίος έχει διαρρεύσει ήδη στον τύπο, δηλαδή οι 8568 και για τις 2 βαθμίδες. Ουσιαστικά ομολογεί πως θα απλά θα καλυφθούν τα κενά λόγω συνταξιοδοτήσεων και όλα τα υπόλοιπα κενά θα καλυφθούν με συμβασιούχους εκπαιδευτικούς. Δε δεσμεύτηκαν για την κατανομή, συνεχίζοντας να τροφοδοτούν με αυτό τον τρόπο την αγωνία χιλιάδων εκπαιδευτικών. 

 

Για το νέο σύστημα διορισμών η υφ. Παιδείας είπε  ότι  η πολιτική ηγεσία μελετά διάφορες προτάσεις, όπως επίσης διέψευσε τους αριθμούς κατανομής των νέων διορισμών εκπαιδευτικών που είδαν τη δημοσιότητα και αναπαρήχθησαν λανθασμένα από πολλά μέσα ενημέρωσης

 

Δεν έδωσε απάντηση αν θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι 3μηνοι αναπληρωτές λόγω covid που όλα αυτά τα χρόνια κάλυπταν και όλες τις άλλες ανάγκες και ταυτόχρονα δεν διασαφήνισαν αν θα υπάρχει αλλαγή στον τρόπο διορισμού ιδίως αν θα υπάρξει γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ, ενώ δεν υπήρξε απάντηση και στο ερώτημα τί θα γίνει με τη 2ετή παραμονή – εγκλωβισμό των νεοδιόριστων στον τόπο τοποθέτησής τους.

Ως προς τις εξαγγελίες για την πιλοτική λειτουργεία 5000 τμημάτων με διευρυμένο ολοήμερο πρόγραμμα, στο επίμονο ερώτημα, με ποιους όρους και με τί υποδομές θα λειτουργήσουν η απάντηση ήταν πως θα προσληφθούν αναπληρωτές οι οποίοι θα επιμορφωθούν. Καμία κουβέντα για το πως θα λειτουργήσουν αυτά τα τμήματα! Σε τί αίθουσες, με τί υποδομές, με τί περιεχόμενο, κλπ. Η «αγωνία» του ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει σε αυτή τη διεύρυνση του προγράμματος φαίνεται να είναι το πως θα υλοποιηθεί το εργασιακό ωράριο των γονιών, ιδίως μετά το νόμο Χατζηδάκη. Δηλαδή ένας εκπαιδευτικός «λάστιχο» οποίος θα κρατάει τα παιδιά ώστε ο εργαζόμενος γονιός, «λάστιχο» και αυτός να είναι «απαλλαγμένος» από τις οικογενειακές υποχρεώσεις με ότι αυτό θα σημαίνει για τις σχέσεις γονιού – παιδιού και την εργασία και τον παιδαγωγικό ρόλο του εκπαιδευτικού.

Η αναφορές περί ανάγκης εκμάθησης στο απογευματινό πρόγραμμα ρομποτικής ή δημιουργικής γραφής μόνο οργή προκαλούν τη στιγμή που τα στοιχειώδη προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης συνεχώς διογκώνονται! Ούτε λόγος για να λύσουν το στεγαστικό πρόβλημα, να διαθέσουν κονδύλια να επισκευαστούν τα σχολεία που ουσιαστικά καταρρέουν, να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρωτές που ουσιαστικά κάθε χρόνο καλύπτουν τους εαυτούς τους, να συμβαδίσουν τα αναλυτικά προγράμματα με τις δυνατότητες στο σήμερα για ολόπλευρη μόρφωση. 

Στο ζήτημα της ατομικής αξιολόγησης το ΥΠΑΙΘ επιμένει πως θα προχωρήσει από τη νέα χρονιά στην υλοποίησή της, ένα μέτρο το οποίο θα βάλει φουρνέλο στο παιδαγωγικό κλίμα μέσα στα σχολεία, θα μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς από συναδέλφους σε ανταγωνιστές.

Τέλος ως προς την περικοπή της συνδικαλιστικής άδειας στους Συλλόγους για να πραγματοποιήσουν τις Γενικές Συνελεύσεις τους και τις εκλογές το Υπουργείο εμμένει στη λογική να εφαρμόζει το νόμο Χατζηδάκη προσπαθώντας να εμποδίζει τη λειτουργία των Σωματείων. 

Μετά από άλλη μια τέτοια συνάντηση, στην οποία απλά το ΥΠΑΙΘ ανακοινώνει τους σχεδιασμούς του δίχως να λαμβάνει υπόψη του την εκρηκτική κατάσταση στα σχολεία, δημιούργημα δικό του και διαχρονικά των κυβερνήσεων, χρειάζεται όλοι οι εκπαιδευτικοί να είναι σε θέση μάχης, όχι περιμένοντας το Σεπτέμβρη αλλά και μέσα στο καλοκαίρι που πιθανά να υπάρχουν εξελίξεις που θα αφορούν τις ζωές των εκπαιδευτικών και τη μόρφωση των μαθητών.

 

Δημοφιλή!!  Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΟΕ

289185874 2164040840425951 8495876483329533464 n 289048700 2164040903759278 2205936389638671794 n

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω