Kazimir Malewich Black Square 19156

Η κατανομή διορισμών στο μικροσκόπιο του e-wall

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Όλοι αυτές τις μέρες ρωτούν και αγωνιούν για ένα πράγμα. Την κατανομή των διορισμών. Έχουμε όμως να περιμένουμε πολλα; Πάμε να δούμε αναλυτικά.

Πρώτα πρέπει να δούμε τα οργανικά κενά.

Έχουμε 10.531 οργανικά που δόθηκαν για τις μετατάξεις, όμως από αυτά πρέπει να αφαιρέσουμε τα οργανικά των ΕΕΠ/ΕΒΠ στα ΚΕΔΑΣΥ(-402) και των εκπ/κων στα ΚΕΔΑΣΥ(-139) καθώς σε αυτά δεν πραγματοποιούνται διορισμοί. Έπειτα πρέπει να προσθέσουμε στα κενά αυτά τα κενά ειδικής αγωγής Α/βαθμιας(+510) και Β/βάθμιας(+1096) και τα κενά των μουσικών στην Α/βαθμια(+458) τα οποία δε δόθηκαν στις μετατάξεις. Έτσι καταλήγουμε σε έναν αριθμό συνολικών οργανικών κενών γύρω στο 12.054 και λέμε “γύρω” γιατί ενδεχομένως να μεταβάλλεται ελάχιστα αυτό το νούμερο, για άλλους λόγους, όπως γιατί κάποιοι ίσως μετατάχθηκαν από σχολεία σε ΚΕΔΑΣΥ και αύξησαν έτσι τα διαθέσιμα οργανικά προς διορισμό.

Υπολογίζοντας λοιπόν περί τα 12.054 κενά διαθέσιμα προς διορισμό και 8.568 πιστώσεις διορισμών, καταλήγουμε ότι θα μείνουν ακάλυπτα 3.486 κενά. Η κατανομή λοιπόν ουσιαστικά θα μοιράσει αυτά τα ακάλυπτα κενά στους κλάδους. Πάμε να δούμε τι μπορεί να γίνει με τον διαμοιρασμό αυτής της “χασούρας” ανά κλάδο και ποιοι κλάδοι μπορεί να πληρώσουν το τίμημα αυτού του ελλείμματος διορισμών..

Ξεκινάμε με ΕΕΠ/ΕΒΠ, έχουμε περί τα 1.494 διαθέσιμα οργανικά και ακούγεται ότι θα καλυφθούν περί τα 1000 (σημειώνουμε ότι ο Πατρέας προβλέπει μεταξύ 750 και 1500 οπότε είναι ανοικτό εδώ).

Αν ωστόσο επαληθευτεί το σενάριο του 1000+, θα έχουμε περίπου 500 ακάλυπτα κενά απο τα 3.486 να εντοπίζονται στο ΕΕΠ και ψάχνουμε τα άλλα 3.000 που θα πάνε.

Δημοφιλή!!  Νέο νομοσχέδιο ΥΠΑΙΘΑ: Ως υπηρέτηση οργανικής θα μετρά ο χρόνος απόσπασης για τις ειδικές κατηγορίες

Μουσικούς έχει ακουστεί κάλυψη περίπου 250κενών! (πηγή:Πατρεας), ενώ υπάρχουν περί τα 1.115 κενά. Άρα μιλάμε για δυσθεόρατο ψαλίδι 865 διορισμών, βέβαια, εδώ πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει μια αύξηση του ποσοστού κάλυψης.

Στη Β/βάθμια αναμένεται κάλυψη του 100% των κενών (αναμένουμε να δούμε και μια μικρή αύξηση με έναν επιπλέον αριθμό 10 εως 30 πάνω απο τις μετατάξεις στις ειδικότητες ΠΕ- 02, 03, 04 ), με μια διαφοροποίηση ενδεχομένως στους ΠΕ04.04 που αναμένεται κάλυψη 60%(πηγή: Πατρέας) επί των υφιστάμενων 389 κενών, ίσως έχουμε ενα ψαλίδι εκεί λοιπόν περί τους 156διορισμούς.
Στην Α/βαθμια ειδική αναμένεται σχεδόν 100%κάλυψη (330ΠΕ71, 151ΠΕ61).

Στη Β/Βαθμια ειδική υπάρχει το σενάριο κάλυψης περί των 750 από τα 1096 κενά, άρα ίσως υπάρξει ψαλίδι κοντά στον αριθμό 346.
Στους νηπιαγωγούς η αίσθηση είναι οτι πάμε για κάλυψη 100% περίπου (950). Το ίδιο πιστεύουμε και για τους κλάδους Αβάθμιας με ελάχιστα οργανικά (ΠΕ08, ΠΕ06, ΠΕ07..) απόρροια της απαράδεκτης απόφασης για μη ίδρυση νέων οργανικών θέσεων, όπου θα ήταν σκάνδαλο να μην καλυφθούν όλα τα κενά. Το ίδιο ελπίζουμε και για τους γυμναστές χωρίς όμως να έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία για αυτό (κάποιες μη επιβεβαιωμένες πηγές μόνο), ο αριθμός των κενών τους είναι μικρός(218).

Και τέλος έμεινε το μεγάλο ψαλίδι και ο κλάδος των ΠΕ70.

Αν υποθέσουμε ότι τα σενάρια για το ψαλίδι διορισμών στους προηγούμενους κλάδους πλησιάσουν την πραγματικότητα μένουν 3485-494-865-156-346=1625 χαμένοι διορισμοί να πρέπει να αφαιρεθούν απο τα οργανικά των ΠΕ70(4173-1625). Άρα με την όλη συλλογιστική καταλήγουμε σε εναν αριθμό περί το 2.548 (+-50) διορισμούς ΠΕ70..

Δημοφιλή!!  Μητσοτάκης: Στόχος μας είναι να μειώσουμε τουλάχιστον κατά 50% τον αριθμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με μόνιμους διορισμούς

Κλείνοντας τονίζουμε ότι τα παραπάνω αποτελούν ανάλυση των δεδομένων σε συνδιασμό με τις όποιες πληροφορίες έχουμε εμείς και όσες αντλήσαμε απο τον Πατρέα. Είναι αποκαλυπτικό γιατι καταλαβαίνουμε ότι τα περιθώρια αλλαγών για αυτούς που θα κάνουν την κατανομή είναι πολύ περιορισμένα. Τα κουκιά είναι μετρημένα. Έχουν να μοιράσουν τα 3.500 κενά που θα μείνουν ακάλυπτα σε όλους τους κλάδους και θεωρούμε πως κάπως έτσι σκέφτονται να το κάνουν.. Σε κάθε περίπτωση τονίζουμε ότι ακόμα δεν έχει κλειδώσει η κατανομή.

Συνάδελφοι για μια ακόμη φορά κλείνουμε λέγοντας ότι η κοκορομαχίες ανάμεσα σε συναδέλφους για την πίτα των διορισμών είναι αδιέξοδες. Σκεφτείτε ότι οι 11.000 πιστώσεις εγκρίθηκαν απο το υπουργείο εσωτερικών, αλλά πολλές θα μείνουν ανενεργές για φέτος ή θα δοθούν αλλού(πανεπιστημιακή αστυνομία)… ίσα ίσα θα πει κάποιος για να μείνουν μερικά κενά ακάλυπτα, ώστε να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας.. Ας μην τους κάνουμε τη χάρη..

Κλείνουμε με το απόσπασμα του παλιού άρθρου του Αντώνη Καραφώτη από το 2021: “Ο εμφύλιος για την κατανομή δεν έχει νόημα. Δε θα εξαρτηθεί από τις πιέσεις των αιρετών, ούτε των ομοσπονδιών…Δεν  θα προκύψει από τις απαιτήσεις της πιο ισχυρής συντεχνίας. Αυτές λίγο ίσως επηρεάσουν, κυρίως επειδή οι ιθύνοντες αδιαφορούν αδιακρίτως για όλες τις ειδικότητες. Μικροεξυπηρετήσεις, αν υπάρξουν, δεν μπορούν να επηρεάσουν τη συνολική στρατηγική σε αξιοσημείωτο βαθμό. Οι πολιτικοί αδιαφορούν για πρόσωπα και συντεχνιακά συμφέροντα, παρότι τα χρησιμοποιούν για να διασπάσουν το εκπαιδευτικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του. Νοιάζονται μόνο για το πολιτικό κόστος..”

((ΚΑΡΑΦΩΤΗΣ – ΤΖΑΤΖΟΣ))

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω