Διορισμοί: Επιστολή φιλολόγων αναπληρωτών εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής αγωγής

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Με την επιστολή αυτή ευελπιστούμε να τονίσουμε την αναγκαιότητα ενός γενναίου αριθμού διορισμών φιλολόγων τόσο γενικής όσο και ειδικής εκπαίδευσης, αν πραγματικά οι αρμόδιοι υπουργοί επιθυμούν να φύγουμε από τον στρεβλό θεσμό του αναπληρωτή, όπως συνέχεια δηλώνουν. 
Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα πραγματικά κενά δεν είναι μόνο τα κενά των μετατάξεων που δημοσιεύθηκαν. Αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί των προσλήψεων αναπληρωτών. 
Η απόδειξη των λεγομένων των υπουργών στην πράξη θα είναι ο διορισμός ενός αριθμού που θα πλησιάζει τους διορισμούς φιλολόγων του 2019 στην ειδική αγωγή και του 2020 στη γενική αγωγή. Οτιδήποτε άλλο θα είναι ημίμετρα.

Χαιρετίζουμε τους επικείμενους διορισμούς εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα λάβουν χώρα το φετινό καλοκαίρι ως συνέχεια της υλοποίησης διορισμών που προηγήθηκαν την τελευταία διετία, και οι οποίοι συνετέλεσαν στην κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών με ευκρινές αποτύπωμα στην βελτίωση της σχολικής πραγματικότητας.

 

Ο σκοπός της παρούσας επιστολής είναι να υπογραμμίσει την αναγκαιότητα του διορισμού ικανοποιητικού αριθμού φιλολόγων, ανάγκη που αποτυπώνεται στο πλήθος των διδακτικών ωρών των φιλολογικών μαθημάτων, καθώς επίσης συνάγεται από την ίδια την φύση των γλωσσικών μαθημάτων, μέσω των οποίων μεταλαμπαδεύονται  αξίες και στάσεις ζωής, καλλιεργείται ο  τρόπος σκέψης και έκφρασης των μαθητών, πραγματοποιείται  σύζευξη του παρελθόντος με το μέλλον και  προωθείται η ολιστική ανάπτυξη των μαθητών. 

 

Δημοφιλή!!  Εκπαιδευτικοί Μουσικής: Επιτακτική η ανάγκη κάλυψης των οργανικών θέσεων μουσικής στους επικείμενους διορισμούς

Ελπίζουμε, λοιπόν:

  • να συνυπολογιστεί στους επερχόμενους διορισμούς το σύνολο των οργανικών κενών. Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο στην α’ φάση προσλήψεων την φετινή σχολική χρονιά κλήθηκαν 786 φιλόλογοι,
  • να συμπεριληφθούν τα οργανικά κενά της ειδικής αγωγής σε όλη την Δευτεροβάθμια και στα Κ.Ε.Δ.Α.Σ.Υ. τα οποία γνωμοδοτούν προκειμένου να λάβουν οι μαθητές την κατάλληλη γι’αυτούς υποστήριξη,
  • να δοθούν τα κενά στα τμήματα ένταξης, τα οποία δύνανται να λειτουργήσουν ως γέφυρα ανάμεσα στις εξατομικευμένες ανάγκες των μαθητών ειδικής αγωγής και στις γνωστικές απαιτήσεις του γενικού σχολείου στο οποίο φοιτούν.

 

Ευχόμαστε από καρδιάς οι διορισμοί να συμβάλουν, ώστε κάθε παιδί να έχει την υποστήριξη που του αξίζει.

 

Δημοφιλή!!  Πίνακας Υποψηφίων Εκπαιδευτικών με Πολλαπλά Πτυχία (2ο, 3ο, 4ο)

 

Με τιμή,

Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Φιλολόγων Γενικής και Ειδικής Αγωγής

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω