Αλλαγές στο Επίδομα ανεργίας – Αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Μαΐου

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Από την 1η Μαΐου θα τεθεί σε εφαρμογή η νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως γνωστοποίησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή

«Γνωρίζω πόσο ο προϋπολογισμός ελληνικού νοικοκυριού έχει επιβαρυνθεί για εξωγενείς λόγους. Η κυβέρνηση προσπαθεί. Το επίδομα 200 ευρώ θα εκταμιευθεί την επόμενη εβδομάδα και μέχρι το τέλος του μήνα όπως έχουμε δεσμευτεί, η κυβέρνηση θα υλοποιήσει νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού που θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Μαΐου 2022», τόνισε .

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο είπε πως έρχεται να ξαναβάλει στον πυρήνα της πολιτικής μας τη διασύνδεση μεταξύ των αναγκών των επιχειρήσεων και της προσφοράς εργασίας από την ελληνική αγορά. «Πρέπει να συνδέσουμε τη ζήτηση της αγοράς με την προσφορά εξειδικευμένων υπηρεσιών, να παρέχουμε σύγχρονες δεξιότητες, να διακρίνουμε και τους αληθινούς ανέργους, αυτούς που έχουν ανάγκη ουσιαστικής κρατικής αγοράς. Να το κάνουμε ώστε οι δημόσιοι πόροι να μη σπαταλώνται οριζόντια σε επιδόματα αλλά στοχευμένα» σημείωσε.

https://e-wall.net/2022/04/11/16346/

 

Έρχονται και επισήμως αλλαγές στο επίδομα ανεργίας.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας “Δουλειές ξανά “προβλέπει σε συνεργασία με ειδικούς συμβούλους: ό,τι κάθε μακροχρόνια άνεργος θα καταρτίσει το δικό του ατομικό σχέδιο δράσης. Διότι κάθε άνεργος είναι και μια ξεχωριστή περίπτωση. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται οι γνώσεις του αλλά και οι ανάγκες κατάρτισης ώστε να μπορεί να ενταχθεί στο ανάλογο επιμορφωτικό πρόγραμμα. Και σε αυτό το μεσοδιάστημα, θα πριμοδοτείται με 300 ευρώ και η ενίσχυση αυτή θα συνεχίζεται και αφού βρει δουλειά”.

Δημοφιλή!!  Διαμαρτυρία για διακρίσεις έναντι ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού των συνταξιούχων του πρώην ΟΑΕΕ

“Θεωρώ πολύ καινοτόμο και πολύ τολμηρό το γεγονός ότι το αρμόδιο υπουργείο εισηγείται και εγκρίναμε στο υπουργικό συμβούλιο και θα ψηφιστεί από την Βουλή πρόβλεψη που θα ορίζει ότι ο εργαζόμενος θα λαμβάνει το  50% του επιδόματος ανεργίας για όσους μήνες θα το δικαιούται ως άνεργος εφόσον βρει δουλειά. Ποσό που ουσιαστικά θα προστίθεται στον μισθό του” πρόσθεσε.

“Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό κίνητρο κατά την άποψη μου, το οποίο ωθεί τον εργαζόμενο προς την κατεύθυνση της επανεκπαίδευσης, ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιεί τον άνεργο να ενδιαφερθεί ο ίδιος για το μέλλον του,  ξεφεύγοντας από αυτή την αδράνεια, την παραλυτική κατάσταση μιας τακτικής επιδότησης και στήριξης από το κράτος”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δημοφιλή!!  Αδιανόητη Εκμετάλλευση Εργαζομένων: Εργοδότρια στην Πάρο Ζήτησε από Μητέρα να Δουλέψει και η Ανήλικη Κόρη της

 

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για το νομοσχέδιο «Δουλειές Ξανά»
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω