ΥΠΑΙΘ σε ΔΟΕ: Δε θα υπάρξουν διώξεις για τα ενιαία κείμενα στην αξιολόγηση!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μια είδηση που “ξέχασαν” να αναφέρουν όσοι ενημέρωναν για τη συνάντηση ΔΟΕ-ΥΠΑΙΘ στο fb.

 

Στη συνάντηση της ΔΟΕ με την Υφυπουργό και τον Γ. Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ, υπήρξε το ερώτημα από τη ΔΟΕ για το αν τελικά τα ενιαία κείμενα αποτελούν πρόβλημα και γιατί επεμβαίνουν σε αυτά, σε μερικές περιπτώσεις, οι συντονιστές.

Η απάντηση του υπουργείου ήταν ότι στόχος ήταν να τρέξει η διαδικασία, έστω κι έτσι. Επομένως από τη στιγμή που τηρούνται τα “διαδικαστικά” με τα στάδια, τις αναρτήσεις κτλ δεν θα υπάρξει κάποια κύρωση ή δίωξη.

Αρχικά ενδιαφέρονται να γίνει η διαδικασία, ακόμα κι αν δε γίνει ορθά 100%, αρκεί να γίνει. Εξάλλου για αυτό ακριβώς παρεμβαίνουν οι συντονιστές-όσοι τέλος πάντων θα παρέμβουν-για να διορθώνουν τέτοιες “ατέλειες”. Τους ενδιαφέρει να καλλιεργήσουν αρχικά μια κουλτούρα αξιολόγησης που για αυτούς, ήδη έχει αρχίσει να περνάει στα σχολεία.

https://e-wall.net/2022/04/01/15518/

Ακούγοντας όλα αυτά, είναι ξεκάθαρο ότι το ΥΠΑΙΘ επιλέγει αυτή την περίοδο, να φτιάξει, ένα φανταστικό αφήγημα επιτυχίας του. Κάνει πως δεν βλέπει ότι χιλιάδες σχολεία έχουν αναρτήσει προσχηματικά, ενιαία κείμενα τα οποία είναι αδύνατον να τα ξαναγράψουν όλα οι συντονιστές, αλλά ακόμα κι αν γινόταν τι νόημα θα είχε αυτό;

Κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι ακόμα και σε σχολεία που εμφανίζονται με κανονική αξιολόγηση αυτή εχει γίνει αποκλειστικά ή εκβιαστικά από τον διευθυντή και μόνο.. καμία σχέση με τις προβλέψεις του νόμου δηλαδή.

 

Δημοφιλή!!  Η εκπαίδευση αρχίζει από το νηπιαγωγείο: Η αναγκαιότητα άμεσων διορισμών στην προσχολική εκπαίδευση

Θεωρεί ότι επειδή ανέβηκαν κείμενα σε μια ηλ. πλατφόρμα, μετά από απειλές και φοβέρες, αυτό είναι κουλτούρα αξιολόγησης που εμπεδώνεται κιόλας. Στο αφήγημα αυτό δε δείχνει να ενοχλείται από την επιλογή της ΔΟΕ για εφαρμογή των ενιαίων κειμένων, αντίθετα προσπαθεί να την ενσωματώσει στην όλη προσπάθεια του, ως ένα απλό στάδιο προσαρμογής.

Θα φανεί ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι, για την ώρα η είδηση είναι ότι η στάση του υπουργείου απέναντι στα ενιαία κείμενα θα είναι τελείως διαφορετική από αυτήν απέναντι στην Απεργία /Αποχή.

Εκεί επιστράτευσε απειλές, παράνομες αυτοματοποιημένες ποινές που δεν προβλέπονται από το δημοσιοϋπαλληλικό δίκαιο και πρωτόγνωρες διαδικασίες. Φάνηκε να ενοχλείται ιδιαίτερα από την ολική αποχή από την αξιολόγηση, αλλά φυσικά είναι και ευκολότερο να κάνει κανείς “νταηλίκια” σε λίγους παρά σε πολλούς, ειδικά όταν είναι σε προεκλογική περίοδο…

https://e-wall.net/2022/04/01/15546/

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω