Ν. Κεραμέως: Για μόνιμους διορισμούς – Εμμονή στις παράνομες διώξεις στους 114 Δ/ντες της απεργίας/αποχής (vid)

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η υπουργός εμφανίστηκε για μία ακόμα φορά ανυποχώρητη στο ζήτημα των κυρώσεων, χαρακτηρίζοντας την ερώτηση του κ. Δελή ως «μοναδική στα κοινοβουλευτικά χρονικά», και ότι «είναι πρωτοφανές να μάς εγκαλείτε γιατί εφαρμόζουμε το νόμο»

Για τους διορισμούς το αναφέρει στο τέλος του βίντεο

[videopress fTkpxMdF]

Κεραμέως σε ΚΚΕ – ΣΥΡ – ΜέΡΑ25: «Πρωτοφανές να μας εγκαλείτε επειδή εφαρμόζουμε το νόμο»

Συγκεκριμένα, η κα Κεραμέως δόμησε την απάντησή της σε δύο πυλώνες:

Πρώτον, στο ίδιο το περιεχόμενο των διατάξεων που αφορούν στην αξιολόγηση «που επιτέλους εφαρμόζεται και στη χώρα μας, στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, στα σχολεία μας και με την οποία εσείς είστε αντίθετοι», είπε η Υπουργός, εξηγώντας ότι πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς μηχανισμούς βελτίωσης του εκπαιδευτικού συστήματος.

Μέσω της αξιολόγησης, που γίνεται σε άξονες, όπως π.χ. οι εκπαιδευτικές μέθοδοι, η εξωστρέφεια και το κλίμα στο σχολικό περιβάλλον, ο σύλλογος διδασκόντων καταγράφει την υφιστάμενη κατάσταση και τους στόχους κάθε σχολικής μονάδας, εντοπίζοντας έτσι τα περιθώρια για βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου. Ασφαλώς δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία, αντίθετα εφαρμόζεται σε όλες σχεδόν τις χώρες της ΕΕ, με κύριους ωφελημένους τα ίδια τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μας.

«Κάνει την εκπαίδευση καλύτερη, δίνει περισσότερα εφόδια στα παιδιά μας, κάνει την κοινωνία μας καλύτερη. Και τι ψήφισαν για την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου τα κόμματα ΣΥΡ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25, που κατέθεσαν όλα αντίστοιχες ερωτήσεις; Όχι! Εμείς τι λέμε; Ότι η αξιολόγηση είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για να γίνει το σχολείο μας καλύτερο. Να λοιπόν ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ μας» ανέφερε η Υπουργός και συνέχισε στη δεύτερη πτυχή της απάντησής της.

https://e-wall.net/2022/03/14/13872/

 

Δεύτερον, στο γεγονός ότι, διαφωνούν ή όχι με το νόμο, οι Βουλευτές στις ερωτήσεις τους εγκαλούν το Υπουργείο επειδή τον εφαρμόζει!

Δημοφιλή!!  Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί αποκλείονται από το διορισμό για 3 ημέρες

Οι εν λόγω διατάξεις αποτελούν τμήμα νόμου, ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων, που προβλέπει την εφαρμογή της αξιολόγησης στα σχολεία. Και πράγματι η αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου εφαρμόζεται σήμερα στο 99,2% των σχολείων της χώρας, ενώ υπάρχει και ένα 0,8% το οποίο επέλεξε να μην την εφαρμόσει. Και για την περίπτωση αυτή ο νόμος -όπως οι περισσότεροι- προβλέπει κυρώσεις: αναστολή εξέλιξης, πρόστιμα, πειθαρχικές ποινές.

«Και πράγματι αυτές οι κυρώσεις εφαρμόστηκαν στο 0,8% που επέλεξε να μην συμμορφωθεί στον νόμο. Εμείς λοιπόν εφαρμόζουμε τον νόμο όπως οφείλουμε να κάνουμε, όπως προβλέπει το Σύνταγμα μας. Εσείς τι μας λέτε; Ότι κακώς εφαρμόζουμε τον νόμο; Ότι πρέπει να τον παραβιάσουμε υπέρ των λίγων που δεν τον εφάρμοσαν; Πως συμβαδίζει αυτό κύριε Δελή, με τον όρκο που δώσατε ως βουλευτής ‘’να υπακούετε στο Σύνταγμα και τους Νόμους του κράτους’’», διερωτήθηκε η κα Κεραμέως.

Όσο για την επίκληση στο δικαίωμα στην απεργία, η Υπουργός τόνισε ότι βεβαίως υπάρχει και προστατεύεται από πλήθος διατάξεων, ωστόσο υπενθύμισε ότι η δικαιοσύνη έχει συγκληθεί 3 φορές για να κρίνει το κατά πόσο μπορεί να απεργήσει κανείς νόμιμα κατά του ψηφισμένου νόμου της αξιολόγησης και η απεργία αυτή έχει κριθεί παράνομη από τα Δικαστήρια 3 φορές, και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας.

«Ούτε την δικαιοσύνη λοιπόν σέβεστε; Τι υπερασπίζεστε; Ένα κράτος χωρίς νομοθετική και δικαστική εξουσία; Επειδή λοιπόν με ρωτάτε αν θα αναστείλουμε τις κυρώσεις που εφαρμόσαμε στο 0,8% των σχολείων της χώρας που επέλεξε να αγνοήσει τον νόμο, να παρανομήσει και να μην εφαρμόσει την αξιολόγηση, να σας απαντήσω ξεκάθαρα: φυσικά και ΔΕΝ θα τις ακυρώσουμε και θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τον νόμο και τις κυρώσεις που προβλέπει, στις ελάχιστες εκείνες περιπτώσεις που επιλέγουν να τον παραβιάζουν», κατέληξε η Νίκη Κεραμέως.

Δημοφιλή!!  Εκπαιδευτικοί Μουσικής: Επιτακτική η ανάγκη κάλυψης των οργανικών θέσεων μουσικής στους επικείμενους διορισμούς

 

https://e-wall.net/2022/03/28/15100/

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, σημείωσε στη δευτερολογία του ότι υπάρχει νόμος στο Σύνταγμα που προστατεύει το απεργιακό δικαίωμα των εργαζομένων. 

«Έχει μεγαλύτερη ισχύ ο νόμος που είναι εγγεγραμμένος στο Σύνταγμα από έναν ποινικό νόμο»

Ο κ. Δελής αναφέρθηκε και στην προσπάθεια εφαρμογής της αξιολόγησης στην εκπαίδευση. «Φτάνουμε στο Πάσχα και ακόμα προσπαθείτε να υλοποιήσετε την πρώτη φάση της αξιολόγησης»

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε ότι η αξιολόγηση είναι απολύτως καταδικασμένη στη συνείδηση εκπαιδευτικών και γονιών, καθώς «στόχος είναι τα παιδιά τους και τα ισότιμα μορφωτικά δικαιώματα».

Επιπλέον, ο βουλευτής στάθηκε στο γεγονός ότι τα δικαστήρια έκριναν την απεργία-αποχή παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει την αντιεκπαιδευτική της πολιτική «διά πυρός και σιδήρου», με κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κ. Δελή, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για τη στήριξη των σχολείων, ενώ οι σχολικές επιτροπές βρίσκονται σε «καθεστώς χρεωκοπίας», την ώρα που το υπουργείο Παιδείας ζητά με εγκύκλιο να αναζητηθούν χορηγοί για τη χρηματοδότηση των σχολείων.

«Για αυτό θέλετε την αξιολόγηση», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ. «Για να βαθμολογείτε καλά όλους εκείνους που θα φέρνουν χρήματα, ενώ η κυβέρνηση έχει αυτή την υποχρέωση». 

Την ίδια ώρα, κατά τον κ. Δελή δεν ελήφθη κανένα σοβαρό μέτρο για τα σχολεία τα δύο χρόνια της πανδημίας, με αποτέλεσμα τα παιδιά να αντιμετωπίζουν γνωστικά και ψυχοκοινωνικά κενά, την ώρα που εντατικοποιείται η εργασία των εκπαιδευτικών, ειδικά μάλιστα στα νηπιαγωγεία.

 

https://e-wall.net/2022/03/25/14988/

 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω