Παράταση στη μεταφορά αποθέματος από Σχολικές Μονάδες στα Κέντρα Διανομής

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η προθεσμία δήλωσης αποθεμάτων για το σχολικό έτος 2022-2023 παρατείνεται έως τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022.

Στο πλαίσιο της ορθής διαχείρισης των αποθεμάτων σε διδακτικά βιβλία και της αξιοποίησής τους κατά το επόμενο σχολικό έτος, θα παρακαλούσαμε να ενημερωθούν οι Σχολικές Μονάδες και τα Κέντρα Διανομής της αρμοδιότητάς σας ούτως ώστε να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ενέργειες:

Ø  Μεταφορά αποθέματος από Σχολικές Μονάδες στα Κέντρα Διανομής

Παρακαλούνται οι Σχολικές Μονάδες που έχουν στη διάθεσή τους πλεόνασμα βιβλίων να το επιστρέψουν στο Κέντρο Διανομής που ανήκουν, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για το επόμενο σχολικό έτος. Μπορούν να μην επιστραφούν βιβλία τα οποία κρίνεται σκόπιμο από τις Σχολικές Μονάδες πως θα χρειαστούν για κάλυψη αναγκών του τρέχοντος σχολικού έτους.

Παρακαλούμε η επιστροφή τους να γίνεται σε συνεννόηση με τα Κέντρα Διανομής και τα βιβλία που θα επιστρέφονται να είναι βιβλία ενεργά και σε καλή κατάσταση.

Η επιστροφή των βιβλίων παρακαλούμε να έχει ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, ούτως ώστε να υπάρχει ικανός χρόνος μετά από το Κέντρο Διανομής για την καταμέτρηση.

Ø  Καταμέτρηση και Δήλωση Αποθέματος από τα Κέντρα Διανομής

Δημοφιλή!!  Μελέτη Κλαδικού Ινστιτούτου ΟΙΕΛΕ: Ανεξέλεγκτες Απολύσεις στην Ιδιωτική Εκπαίδευση

Παρακαλούνται τα Κέντρα Διανομής να προβούν σε καταμέτρηση και δήλωση του αποθέματος βιβλίων που παραμένει στη διάθεσή τους για το επόμενο σχολικό έτος. Η δήλωση του αποθέματος πραγματοποιείται στη σελίδα που διαθέτουν τα Κέντρα Διανομής και συγκεκριμένα στην καρτέλα «Αποθέματα». Στο απόθεμα αυτό θα συμπεριληφθεί και το απόθεμα που ενδεχομένως θα επιστραφεί από τις Σχολικές Μονάδες.

Διευκρινίζουμε πως:

 

  • Εάν το απόθεμα κάποιας Σχολικής Μονάδας, για οποιονδήποτε λόγο, δεν επιστραφεί στο Κέντρο Διανομής, αλλά παραμείνει στη Σχολική Μονάδα, δε θα πρέπει να συμπεριληφθεί  στη δήλωση αποθέματος του Κέντρου Διανομής
  • Τα Κέντρα Διανομής μπορούν να διαχωρίσουν ένα μέρος του αποθέματος με σκοπό την κάλυψη τυχόν αναγκών για το τρέχον σχολικό έτος. Τα βιβλία αυτά δε θα πρέπει να συμπεριληφθούν στη δήλωση αποθέματος
  • Δε θα πρέπει να συμπεριληφθούν αντίτυπα που είναι ακατάλληλα για χρήση από τους μαθητές λόγω σοβαρών φθορών, διάβρωσης από υγρασία, σκόνη και άλλες αιτίες
  • Τα βιβλία που τελικώς θα δηλωθούν δε θα πρέπει έπειτα να δοθούν για κάλυψη αναγκών του τρέχοντος έτους, καθώς θα ληφθούν υπ’ όψιν εξ ολοκλήρου για τις παραγγελίες του επόμενου σχολικού έτους
  • Στη σχετική καρτέλα έχει προστεθεί η πληροφορία των εκδόσεων ανά βιβλίο που είναι κατάλληλες να δοθούν και επομένως και να δηλωθούν
  • Σε περίπτωση που κάποιο Κέντρο Διανομής διαθέτει μηδενικό απόθεμα, στη σελίδα δίνεται η δυνατότητα δήλωσης μηδενικού αποθέματος
Δημοφιλή!!  Πρόσκληση Εισαγωγής στις Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών (Σ.Μ.Υ.Κ.)

Παρακαλούμε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη δήλωση αποθέματος, καθώς σε περίπτωση λανθασμένης δήλωσης θα προκύψουν ελλείψεις κατά το επόμενο σχολικό έτος οι οποίες δε θα είναι δυνατόν να εντοπιστούν και να καλυφθούν.

Η καρτέλα Δήλωσης Αποθέματος θα είναι διαθέσιμη στις σελίδες των Κέντρων Διανομής έως την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022.

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους της Διεύθυνσης Εκδόσεων του ΙΤΥΕ Διόφαντος

Διεύθυνση Εκδόσεων – ΙΤΥΕ Διόφαντος

Ιστότοπος: https://publications.cti.gr/

Επικοινωνία: [email protected]

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω