κοσμος

Δωρεάν εκπαιδευτικό εργαστήριο για την ολοκληρωμένη/συμπεριληπτική σεξουαλική αγωγή των εφήβων

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δωρεάν εκπαιδευτικό εργαστήριο για την ολοκληρωμένη/συμπεριληπτική σεξουαλική αγωγή των εφήβων

H Symplexis διοργανώνει 4ήμερο εκπαιδευτικό εργαστήριο για την ολοκληρωμένη/συμπεριληπτική σεξουαλική αγωγή των εφήβων.

Το εργαστήριο διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου LoveAct – Living positive and intersectional sexuality education for gender-based violence prevention που στοχεύει στη μείωση του κινδύνου έμφυλης βίας μεταξύ των εφήβων, ενισχύοντας τους ίδιους, τους γονείς τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό με γνώσεις και ικανότητες πάνω στην ολοκληρωμένη και συμπεριληπτική σεξουαλική αγωγή. Ειδικότερα, το έργο στοχεύει στην παραγωγή ποιοτικού εκπαιδευτικού υλικού, ενημερωτικών εργαλείων και εργαλείων δικτύωσης σχετικά με τη σεξουαλική αγωγή, στην ενίσχυση της ικανότητας του εκπαιδευτικού προσωπικού να αντιμετωπίζει ζητήματα που σχετίζονται με το φύλο, τη σεξουαλικότητα και τις συντροφικές σχέσεις, στην ενδυνάμωση των εφήβων ώστε να ζήσουν και να απολαύσουν τη σεξουαλικότητά τους και τα συναισθήματά τους με ασφαλή και θετικό τρόπο, στην ευρύτερη κοινωνική ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της ολοκληρωμένης και συμπεριληπτικής σεξουαλικής αγωγής.

Δημοφιλή!!  AI_ducation Festival: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση | Δωρεάν Εργαστήρια

Το εργαστήριο είναι δωρεάν και απευθύνεται σε:

  • εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
  • σχολικούς/-ές συμβούλους
  • σχολικούς/-ές ψυχολόγους
  • σχολικούς/-ές κοινωνικούς/-ές λειτουργούς
  • κάθε επαγγελματία που εργάζεται με και για νέους-ες

Την εκπαίδευση των συμμετεχόντων/-ουσών θα υλοποιήσει η κ. Χρυσούλα Ηλιοπούλου, Ψυχολόγος, μετεκπαιδευθείσα στην Κοινωνική Εργασία και στην Κλινική Σεξολογία στο Widener University των ΗΠΑ.

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στη Λαμία (ο ακριβής χώρος διεξαγωγής θα ανακοινωθεί αργότερα) από τη Δευτέρα 20 Μαΐου έως και την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, με φυσική παρουσία και θα έχει συνολική διάρκεια 24 ωρών (6 ώρες ανά ημέρα).

Οι ακριβείς ώρες διεξαγωγής του εργαστηρίου θα καθοριστούν με νεότερη ανακοίνωση. Όλοι/-ες οι συμμετέχοντες/-ουσες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης μετά το πέρας του εργαστηρίου.
Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας!

Μαγνητοσκοπημένα Σεμινάρια για Διαδραστικούς Πίνακες LG & Samsung: Μάθετε πώς να τους αξιοποιήσετε στην τάξη (VIDEO)!

Δημοφιλή!!  Δράση Εθελοντικών Διαδικτυακών Μαθημάτων 2024-2025: Δωρεάν Εξ Αποστάσεως Σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς

Δηλώστε συμμετοχή εδώ


 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο ή/και το εκπαιδευτικό εργαστήριο, μπορείτε να απευθύνεστε στον Υπεύθυνο του Έργου κ. Θανάση Θεοφιλόπουλο στο email [email protected]

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω