δασκαλοσ

Ψήφισμα για την Επαναφορά του επιδόματος Ειδικής Αγωγής

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ψήφισμα για την Επαναφορά του επιδόματος Ειδικής Αγωγής

Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας που συγκάλεσε η ΟΛΜΕ υιοθέτησε ένα ψήφισμα με το οποία διεκδικεί την επαναφορά του επιδόματος ειδικής αγωγής για τους εκπαιδευτικούς, ένα από τα επιδόματα που καταργήθηκε εν μία νυκτί το 2010. Μέχρι τώρα το εκπαιδευτικό κίνημα έχει αποτύχει να διεκδικήσει αποφασιστικά την απόλυτα αναγκαία και δίκαιη επαναφορά του. Μένει να δούμε εάν θα αναληφθούν και περεταίρω πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση διεκδίκησής του. Δείτε το ψήφισμα:

Επαναφορά επιδόματος ειδικής αγωγής

Πριν από μερικές εβδομάδες, γίναμε μάρτυρες ενός σοβαρού εργατικού ατυχήματος σε σχολική μονάδα ειδικής αγωγής στον νομό Ηρακλείου. Αυτό το ατύχημα δεν είναι παρά ένα από τα πολλά περιστατικά που συμβαίνουν τακτικά σε δομές της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα. Ως αποτέλεσμα, οι συνάδελφοι επιστρέφουν στα σπίτια τους τραυματισμένοι, χρειάζονται νοσηλεία σε νοσοκομεία, και αναρρώνουν για πολλές ημέρες, επηρεάζοντας ιδίως τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι κινδυνεύουν με περικοπή μισθού και προϋπηρεσίας.

Δημοφιλή!!  Μητσοτάκης: Στόχος μας είναι να μειώσουμε τουλάχιστον κατά 50% τον αριθμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με μόνιμους διορισμούς

Οι εκπαιδευτικοί στην ειδική αγωγή αναλαμβάνουν ένα έργο κοινωνικής ευθύνης υπό δύσκολες συνθήκες, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα όπως έλλειψη σχολικής στέγης και έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής. Προσπαθούν να αναπτύξουν τις γνωστικές, μαθησιακές, ψυχοσυναισθηματικές και κοινωνικές δεξιότητες των μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης και μάθησης.

Σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες, κρίνουμε επιβεβλημένη την επαναφορά του επιδόματος ειδικής αγωγής για τους εκπαιδευτικούς της ΕΑΕ. Απαιτείται η ουσιαστική στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, καθώς επίσης και η εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών. Έτσι, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν θα αντιμετωπίζουν κίνδυνο περικοπής μισθού και προϋπηρεσίας

Διεκδικούμε:

  • Επαναφορά επιδόματος ειδικής αγωγής
  • Άμεση εξίσωση εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών
  • Καμία περικοπή μισθού και προϋπηρεσίας
  • Ουσιαστική στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης
Δημοφιλή!!  Τσουνάμι συγχωνεύσεων τμημάτων και στην Κρήτη - Αντιδράσεις από τους εκπαιδευτικούς

Παράνοια – Εκπαιδευτικοί θα αξιολογηθούν από διευθυντή άλλου σχολείου

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω