6754cd44 4504 450c aa6a d17414917b45

Σκάνδαλο Σύμβασης 717: Ευθύνες για το δυστύχημα στα Τέμπη – 14 πρώην στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ κατηγορούνται

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σκάνδαλο Σύμβασης 717: Ευθύνες για το δυστύχημα στα Τέμπη – 14 πρώην στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ κατηγορούνται

  • Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κατηγορεί 14 πρώην στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ για σκόπιμη καθυστέρηση και κακοδιαχείριση της Σύμβασης 717, η οποία αφορούσε την αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης στον σιδηρόδρομο.
  • Η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι εάν η Σύμβαση 717 είχε ολοκληρωθεί, το δυστύχημα στα Τέμπη θα είχε αποφευχθεί.
  • Οι κατηγορίες εστιάζουν σε:
    • Αιτήματα για παράταση της υλοποίησης του έργου χωρίς νόμιμη βάση.
    • Τεχνητό διαχωρισμό του έργου σε δύο μέρη, με αποτέλεσμα ασυμβατότητες και απαρχαιωμένο λογισμικό.
    • Ανάθεση τμημάτων του έργου σε εταιρείες χωρίς την απαιτούμενη εμπειρία.
    • Σπατάλη χρημάτων και χρόνου.

Ενδοοικογενειακή βία και Ποινική διαμεσολάβηση / Νόμος 3500

Video του NEWS24/7 για τα Τέμπη

Σύμβαση 717:  Μισές αλήθειες, διπλό κόστος #τεμπη

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΠΡΑ

Η τραγωδία των Τεμπών δεν ήταν ατύχημα, ΕΓΚΛΗΜΑ ήταν!!!

ΚΑΜΙΑ ΖΩΗ ΧΑΜΕΝΗ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ & ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ!

Στις 3/3/2024, μετά από κάλεσμα της ΑΡΠΑ, εκπαιδευτικοί και άλλοι πολίτες από την Ηλεία, παρευρεθήκαμε στο «σημείο μηδέν» των Τεμπών ως ένδειξη αλληλεγγύης αλλά και απαίτησης να αποδοθεί δικαιοσύνη, στη μνήμη των 57 αδικοχαμένων θυμάτων. Σκοπός μας ήταν να στηρίξουμε και με αυτόν τον τρόπο, έμπρακτα, τον αγώνα των μελών του «Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023» και την προσπάθειά τους να ευαισθητοποιήσουν ακόμη περισσότερο την ελληνική κοινωνία, ώστε το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί!

Δημοφιλή!!  Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από την ΕΜΥ: Καύσωνας Μέχρι την Παρασκευή, 19 Ιουλίου

Στις 3/3 στο «Δρόμο μνήμης για τα θύματα των Τεμπών» συμμετείχε πλήθος κόσμου από διάφορες γωνιές της χώρας. Ο πόνος, η θλίψη και η οργή δεν μπορεί να περιχαρακωθεί σε λέξεις. Ένα χρόνο μετά από αυτή την τραγωδία, κυρίαρχο ήταν ολόγυρα το αίτημα για δικαίωση των αδικοχαμένων θυμάτων και των συγγενών τους. Κατά την προσέγγισή μας και συζήτηση με συγγενείς θυμάτων διαπιστώσαμε ότι ταυτόχρονα με το πένθος τους είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για την τελική δικαίωσή τους με την τιμωρία των ενόχων. Σε αυτόν τον αγώνα τους ζητούν την στήριξη όλων μας.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΦΩΝΗ!

Για εμάς, στην ΑΡΠΑ, η τραγωδία στα Τέμπη (28/2/23) δεν ήταν ατύχημα αλλά ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, για το οποίο οι κυβερνήσεις, τα στελέχη τους και οι επικεφαλής των εμπλεκόμενων ιδιωτικών εταιριών είναι απολύτως ένοχοι. Ειδικότερα η τωρινή κυβέρνηση και οι αρμόδιοι για το δίκτυο του σιδηροδρόμου έχουν τεράστια ευθύνη, γιατί κώφευαν στις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των εργαζόμενων στα τρένα, οι οποίοι υποστήριζαν ότι ήταν θέμα χρόνου να συμβεί τραγικό δυστύχημα. Και κώφευαν σκόπιμα αφού στο βωμό των ιδιωτικοποιήσεων και της αύξησης των κερδών των ιδιωτικών εταιρειών, εδώ και χρόνια απαξίωσαν συνειδητά τις σιδηροδρομικές υποδομές, όπως εξακολουθούν σήμερα και απαξιώνουν και ιδιωτικοποιούν το αγαθό της Υγείας, της Παιδείας κ.λπ.

Δημοφιλή!!  Καταγγελία για σεξιστικές απειλές και σωματική βία από αστυνομικούς σε μαθητή - "Φορτώνουν" ψευδείς κατηγορίες για να τον τρομοκρατήσουν

Σήμερα ο κίνδυνος της συγκάλυψης αυτού του εγκλήματος είναι βέβαιος, αν δεν αντιδράσουμε μαζικά και δυναμικά, καθώς οι αρμόδιοι επιχειρούν να αποσιωπήσουν τις αιτίες του προβλήματος, να συγκαλύψουν το ότι γνώριζαν και αγνόησαν τις προειδοποιήσεις, επικαλούνται αποκλειστικά «ανθρώπινα λάθη». Επιχειρούν να αθωώσουν στην κοινή συνείδηση την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που μετατρέπει κάθε κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα και κέρδος.

Είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ άλλοτε να ενώσουμε τη φωνή μας όλοι και όλες για να απαιτήσουμε να μπει τέρμα στην πολιτική της εμπορευματοποίησης, των ιδιωτικοποιήσεων και της λειτουργίας των Δημόσιων Υπηρεσιών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής μας ως κόστος.

Είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ άλλοτε να ενώσουμε τη φωνή μας με τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, να στηρίξουμε τον αγώνα τους για δικαίωση και να μην αφήσουμε περιθώρια συγκάλυψης. Εμείς, ως Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση (Α.Ρ.ΠΑ,) τους το υποσχεθήκαμε και δεν θα αναιρέσουμε την υπόσχεσή μας!

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ!

Α.Ρ.ΠΑ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω