book 117596 1280

Αυτοδίκαιη αναγνώριση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας, ως συντάξιμου, χωρίς εξαγορά του. Να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία για την επίλυση του ζητήματος.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτοδίκαιη αναγνώριση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας, ως συντάξιμου, χωρίς εξαγορά του.

Να αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία για την επίλυση του ζητήματος.

κ. Υπουργοί,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας, επικοινωνεί μαζί σας για να σας θέσει ένα πάγιο, εύλογο και δίκαιο αίτημα, των υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας αλλά και όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που αφορά στην αυτοδίκαιη αναγνώριση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας τους, ως συντάξιμου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση τους. Προσωπικά δεδομένα – Οδηγός για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) για σχολεία και εκπαιδευτικούς

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, προβλέπεται η αναγνώριση πλασματικών ετών ασφάλισης, μέσω εξαγοράς, για να χρησιμοποιηθούν για τη συνταξιοδότηση ή την προσαύξηση της σύνταξης. Ο μόνος πλασματικός χρόνος που μπορεί να ληφθεί υπόψη και να συνυπολογισθεί σε οποιαδήποτε κατηγορία συνταξιοδότησης ανδρών είναι ο χρόνος της στρατιωτικής τους θητείας, η αναγνώριση του οποίου απαιτεί πλέον μία σημαντική οικονομική επιβάρυνση. Υπολογιζόμενη μάλιστα η συνταξιοδοτική ωφέλεια σε σχέση με την οικονομική επιβάρυνση εξαγοράς του χρόνου της στρατιωτικής θητείας, καθίσταται πλέον ασύμφορη στις περισσότερες των περιπτώσεων.

Επιπρόσθετα, όπως ορίζει το άρθρο 4 παρ. 6 του Συντάγματος «Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων» και συνεπώς εξαιτίας της υποχρεωτικότητας της στράτευσης,  θεωρούμε πως  είναι δίκαιη και επιτακτική η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας ως συντάξιμου χρόνου πραγματικής κι όχι πλασματικής ασφάλισης.

Δημοφιλή!!  Κρίση Στέγασης Εκπαιδευτικών στα Χανιά: Απαγορευτικό Κόστος Διαβίωσης

Θεωρούμε λοιπόν, ότι στο πλαίσιο των αρχών της ισονομίας και της ισότητας που πρέπει να διέπει το σύνολο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, ώστε όλοι οι ασφαλισμένοι (άνδρες και γυναίκες) να απολαμβάνουν τον ίδιο βαθμό συνταξιοδοτικής προστασίας θα πρέπει η Πολιτεία να λάβει τουλάχιστον την ίδια μέριμνα για συνταξιοδοτικό χρόνο και για τους εργαζόμενους όπως λαμβάνει για τους χρόνους κύησης και λοχείας που απολαμβάνουν όλες οι εργαζόμενες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για την θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος.

κ. Υπουργοί,

Στην βάση όλων των ανωτέρω η Πολιτεία οφείλει να αναλάβει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία, για να θεραπεύσει αδικίες και να δημιουργήσει πραγματικές συνθήκες ισονομίας και ισότητας, με μία δίκαιη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ώστε όλοι οι ασφαλισμένοι, άνδρες και γυναίκες, να απολαμβάνουν την αντίστοιχη μέριμνα για την δυνατότητα θεμελίωσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος τους.

Δημοφιλή!!  Αδιανόητη Εκμετάλλευση Εργαζομένων: Εργοδότρια στην Πάρο Ζήτησε από Μητέρα να Δουλέψει και η Ανήλικη Κόρη της

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να θέσει το ζήτημα αυτό στο διεκδικητικό της πλαίσιο.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ /  Π.Ο.Σ.Υ.Π.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ελευθερία του λόγου στο διαδίκτυο / Νέος νόμος της ΕΕ για τη λογοκρισία: “παραπλανητικές” αναρτήσεις που θα διαγράφονται αμέσως ή καταστολή της διαφωνίας!

Νέα Έκθεση ΟΗΕ / Στερεότυπα “ριζωμένα” στην κοινωνία για τη βία κατά των γυναικών!!

Ένας Οδηγός για | Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής υγείας!!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω