ΧΡΗΜΑΤΑ 1

Δώρο Χριστουγέννων 2023: Πότε καταβάλλεται – Ποιος το δικαιούται – Πώς να το υπολογίσετε

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δώρο Χριστουγέννων 2023 / ΔΥΠΑ: Πότε καταβάλλεται – Ποιος το δικαιούται – Πώς να το υπολογίσετε

Αφορά τους ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της ΔΥΠΑ, www.dypa.gov.gr, και λαμβάνουν το τακτικό επίδομα ανεργίας από την Υπηρεσία, ωστόσο δεν ισχύει για όσους λαμβάνουν επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Πότε θα καταβληθεί η πληρωμή

Το δώρο αναμένεται να καταβληθεί το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου στους δικαιούχους μαζί με την προπληρωμή όλων των παροχών της ΔΥΠΑ, όπως τακτικό επίδομα ανεργίας, επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας, επίδομα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων.

Πως υπολογίζεται

Οι υπάλληλοι έχουν τη δυνατότητα, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής που δημιούργησε το ΚΕΠΑ, να υπολογίσουν οι ίδιοι το Δώρο Χριστουγέννων που δικαιούνται στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://kepea.gr/calc-doro-xristoygennon.php

Για τον υπολογισμό του ποσού του δώρου λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των εργαζομένων, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή μισθό. Το διάστημα για το οποίο υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου έως την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Δημοφιλή!!  Παράταση αιτήσεων μέχρι την Κυριακή 14 Ιουλίου καταρτιζομένων εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε 400 ευρώ για 50.000 ανέργους

Ως βάση υπολογισμού του δώρου Χριστουγέννων λαμβάνονται οι αποδοχές που πράγματι καταβάλλονται στους εργαζόμενους στις 10 Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση τερματιστεί πριν από τις παραπάνω ημερομηνίες, το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές που καταβλήθηκαν την ημέρα που τερματίστηκε η εργασιακή σχέση.

Στην περίπτωση που κάποιος δικαιούχος δεν έχει δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό στη ΔΥΠΑ, θα πρέπει να δηλώσει το λογαριασμό του.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω