ΒΟΥΛΗ 1 E-wall

Κοινοβουλευτική ερώτηση για την έλλειψη σχολικών γευμάτων στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Αμπελοκήπων–Μενεμένης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

Κ. Μάλαμα : Χωρίς οργανωμένο γεύμα επί μήνες οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αμπελοκήπων–Μενεμένης

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κατέθεσε η Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με το πρόβλημα στα σχολικά γεύματα του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αμπελόκηπων – Μενεμένης.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, πρόκειται για σχολική μονάδα με διευρυμένο και απαιτητικό ημερήσιο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει μαθήματα γενικής παιδείας και εξειδικευμένα καλλιτεχνικά εργαστήρια, με αποτέλεσμα οι μαθητές και οι μαθήτριες να παραμένουν στον σχολικό χώρο έως και οκτώ ώρες ημερησίως. Στο σχολείο φοιτούν μαθητές και μαθήτριες που μετακινούνται από απομακρυσμένες περιοχές και όμορους δήμους.

Παρά τη διάρκεια του προβλήματος, που εκτείνεται ήδη σε μήνες, δεν προκύπτει από τις δημόσιες δηλώσεις ότι έχει εφαρμοστεί οποιαδήποτε ενδιάμεση λύση σίτισης, με αποτέλεσμα οι μαθητές και οι μαθήτριες  να παραμένουν χωρίς οργανωμένο γεύμα καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού τους προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτό η Κυριακή Μάλαμα καλεί την Υπουργό Παιδείας να απαντήσει ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχουν πραγματοποιηθεί από τα αρμόδια Υπουργεία από την έναρξη του σχολικού έτους έως σήμερα, για την λύση του προβλήματος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την κυρία Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Θέμα: “Χωρίς οργανωμένο γεύμα επί μήνες οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αμπελοκήπων–Μενεμένης”.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Αμπελοκήπων–Μενεμένης Θεσσαλονίκης λειτουργεί χωρίς οργανωμένη σίτιση από την έναρξη του σχολικού έτους, ενώ η συγκεκριμένη παροχή υφίστατο κανονικά τα προηγούμενα σχολικά έτη.

Δημοφιλή!!  Επιστροφή δύο ενοικίων για εκπαιδευτικούς στην περιφέρεια – Τα 6 νέα μέτρα για το στεγαστικό

Πρόκειται για σχολική μονάδα με διευρυμένο και απαιτητικό ημερήσιο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει μαθήματα γενικής παιδείας και εξειδικευμένα καλλιτεχνικά εργαστήρια, με αποτέλεσμα οι μαθητές και οι μαθήτριες να παραμένουν στον σχολικό χώρο έως και οκτώ ώρες ημερησίως. Στο σχολείο φοιτούν μαθητές και μαθήτριες  που μετακινούνται από απομακρυσμένες περιοχές και όμορους δήμους.

Όπως δηλώνουν τόσο η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου όσο και η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αμπελοκήπων–Μενεμένης, η παρατεταμένη απουσία οργανωμένης σίτισης οφείλεται σε αλληλοδιαδοχικές ενστάσεις και δικαστικές προσφυγές μεταξύ των δύο εταιρειών που συμμετείχαν στον σχετικό διαγωνισμό, γεγονός που έχει οδηγήσει σε σημαντική καθυστέρηση της διαδικασίας ανάθεσης, η οποία εκκρεμεί πλέον στο εφετείο.

Επειδή παρά τη διάρκεια του προβλήματος, που εκτείνεται ήδη σε μήνες, δεν προκύπτει από τις δημόσιες δηλώσεις ότι έχει εφαρμοστεί οποιαδήποτε ενδιάμεση λύση σίτισης, με αποτέλεσμα οι μαθητές και οι μαθήτριες  να παραμένουν χωρίς οργανωμένο γεύμα καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού τους προγράμματος.

Ταινίες και σειρές που αξίζουν για αυτά τα Χριστούγεννα

Ερωτάται η κυρία Υπουργός :

  1. Από ποια συγκεκριμένη ημερομηνία έχουν λάβει επίσημη γνώση τα αρμόδια Υπουργεία για τη λειτουργία του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αμπελοκήπων–Μενεμένης χωρίς οργανωμένη σίτιση;
  2. Ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχουν πραγματοποιηθεί από τα αρμόδια Υπουργεία από την έναρξη του σχολικού έτους έως σήμερα, μετά τη γνωστοποίηση του προβλήματος;
  3. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η σχετική διαδικασία και ποιο είναι το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επανέναρξης της οργανωμένης σίτισης στο σχολείο;
  4. Για ποιον λόγο, ενώ το πρόβλημα ήταν γνωστό και παρατεινόταν επί μήνες, δεν εφαρμόστηκε καμία ενδιάμεση λύση σίτισης, όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα δημόσια στοιχεία;
Δημοφιλή!!  Bullying διοίκησης και γονέων εις βάρος εκπαιδευτικών σε ιδιωτικό σχολείο

Η ερωτούσα βουλευτής 

Μάλαμα Κυριακή 

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

trending:

Κύλιση στην κορυφή