ΠΙΝΑΚΕΣ jpg E-wall

«Το Λογοτεχνικό Βιβλίο στο Σχολείο» Για Συμβούλους Εκπαίδευσης ΠΕ60 Νηπιαγωγών & ΠΕ02 Φιλολόγων

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) διοργανώνει στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2025 εξ αποστάσεως ενημερωτική συνάντηση και εργαστήριο με θέμα «Το λογοτεχνικό βιβλίο στο σχολείο».

Η δράση απευθύνεται στους/στις Συμβούλους Εκπαίδευσης ΠΕ60 Νηπιαγωγών και ΠΕ02 Φιλολόγων και υλοποιείται με την υποστήριξη της Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κας Σοφίας Ζαχαράκη, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας και τη δημιουργική επαφή των μαθητών και μαθητριών με τη λογοτεχνία.

Μέσα από εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν:

  • σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις για την αξιοποίηση ολοκληρωμένων λογοτεχνικών έργων στην τάξη,
  • καλές πρακτικές που ενθαρρύνουν τη συνεργασία και τη δημιουργική έκφραση,
  • τρόπους με τους οποίους η λογοτεχνία συμβάλλει στην καλλιέργεια της φαντασίας, της συναισθηματικής νοημοσύνης και της κριτικής σκέψης των παιδιών.

ΙΕΠ: ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πρόγραμμα ενημερωτικών δράσεων:

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2025: Σύμβουλοι Εκπαίδευσης ΠΕ60 Νηπιαγωγών

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2025: Σύμβουλοι Εκπαίδευσης ΠΕ02 Φιλολόγων

Δημοφιλή!!  ΙΕΠ - Η 7η Συνάντηση για το Πολλαπλό Βιβλίο πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη

ΙΕΠ / Επικαιροποιημένος Οδηγός για την Έγκριση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Δράσεων, Εκπαιδευτικού Υλικού για τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και Ερευνών

Παράλληλα οι συμμετέχοντες/ουσες θα αξιοποιήσουν την ψηφιακή πλατφόρμα eVivlio, η οποία προσφέρει 19 επιλεγμένα λογοτεχνικά έργα σε ψηφιακή μορφή και επιτρέπει στους μαθητές και μαθήτριες να διαβάζουν ή να ακούν τα βιβλία, ζωντανεύοντας τις ιστορίες μέσα από σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία μάθησης που φέρνουν τη λογοτεχνία πιο κοντά στη νέα γενιά.

Με την πρωτοβουλία αυτή, το ΙΕΠ, σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, συνεχίζει να ενισχύει τη θέση της λογοτεχνίας στο σχολείο ως πυρήνα ανθρωπιστικής παιδείας, πηγή χαράς και έμπνευσης για τους μαθητές και πολύτιμο σημείο συνάντησης εκπαιδευτικών και γονέων στον κοινό στόχο της καλλιέργειας της φιλαναγνωσίας.

🔗 Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες συμμετοχής: https://iep.edu.gr/el/logotexniko-vivlio

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

trending:

Κύλιση στην κορυφή