pexels miguel a padrinan 2882571 scaled E-wall

3ΕΑ/2025: Τι αλλάζεις στις προϋποθέσεις συμμετοχής για τους ΠΕ79.01

Τι αλλάζεις στις προϋποθέσεις συμμετοχής στην 3ΕΑ/2025 για τους ΠΕ79.01

Στο πλαίσιο της προκήρυξης 3ΕΑ/2025, που αφορά την ένταξη και διορισμό εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή, παρατηρούνται ορισμένες τροποποιήσεις στα απαιτούμενα τυπικά προσόντα σε σχέση με την προηγούμενη προκήρυξη 3ΕΑ/2022. Αν και ο βασικός κορμός παραμένει αμετάβλητος, ορισμένες ειδικότητες – ιδίως εκείνες με ευρύ φάσμα αναγνωρισμένων τίτλων – παρουσιάζουν σημαντικές ή στοχευμένες αλλαγές.

Ενδεικτικά, παρακάτω καταγράφονται χαρακτηριστικές διαφοροποιήσεις που εντοπίζονται στις προκηρύξεις για επιλεγμένους κλάδους, ενώ ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στην τροποποίηση για τον κλάδο ΠΕ79.01 (Μουσικής Επιστήμης).

Τι έλεγε η 3ΕΑ/2022
Πτυχίο τμήματος μουσικών σπουδών ή μουσικής επιστήμης και τέχνης πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο ομοταγούς ιδρύματος της αλλοδαπής, εφόσον συντρέχουν και οι προϋποθέσεις της διάταξης της παρ. 10 του άρθρου 14 του ν.1566/1985. Πτυχίο του τμήματος λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου ή ισότιμο και αντίστοιχο πτυχίο ομοταγούς ιδρύματος της αλλοδαπής, εφόσον συντρέχουν και οι προϋποθέσεις της διάταξης της παρ. 10 του άρθρου 14 του ν. 1566/1985.

Τι λέει η 3ΕΑ/2025
Πτυχίο Τμήματος Μουσικών Σπουδών ή Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή ακαδημαϊκά ισοδύναμος ή ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος της αλλοδαπής ή Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου, της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής

Δημοφιλή!!  2Γ/2024 : Έκδοση Προσωρινών Αποτελεσμάτων ΠΕ Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας ενενήντα επτά (97) θέσεων 

Τι αλλάζει:
Στην έκδοση του 2025 απαλείφεται πλήρως η αναφορά στην παρ. 10 του άρθρου 14 του ν. 1566/1985, η οποία απαιτούσε από τους υποψήφιους απολυτήριο ελληνικού εξατάξιου γυμνασίου ή λυκείου, ή αλλιώς εξέταση στη γλώσσα και την ιστορία.

Τι έλεγε η παρ. 10 του άρθρου 14 του ν. 1566/1985 που καταργήθηκε

10. Αν οι υποψήφιοι της προηγούμενης παραγράφου δεν έχουν απολυτήριο ελληνικού εξατάξιου γυμνασίου ή λυκείου, απαιτείται βεβαίωση για την πλήρη γνώση και την άνετη χρήση της ελληνικής γλώσσας καθώς και τη γνώση της ελληνικής ιστορίας. Η βεβαίωση αυτή χορηγείται ύστερα από επιτυχή εξέταση, της οποίας η διαδικασία και οι σχετικές λεπτομέρειες καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όπως καταργήθηκε με το άρθρο 2024 του ν. 5094/2024 με ισχύ την 13/3/2024

Εκκαθαρισμένοι πίνακες εκπαιδευτικών: Τι πρέπει να προσέξετε

Δημοφιλή!!  1ΕΑ/2025 & 2ΕΑ/2025 : Αποστολή στο Εθνικό Τυπογραφείο

FB IMG 1747418406282 E-wall

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

trending:

Avatar photo

Μάριος Μαγιολαδίτης

Ο Μάριος Μαγιολαδίτης είναι μαθηματικός με μεταπτυχιακά διπλώματα στα Θεμέλια της Πληροφορικής (Παν. Κρήτης) και την Ειδική Αγωγή (Παν. Λευκωσίας - Παν. Πατρών) είναι διαχειριστής της σελίδας(Εκπαιδευτικοί Βθμιας (ΓΕΝΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΙΚΗΣ Εκπαίδευσης) και πρόεδρος του παραρτήματος Κέρκυρας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Κύλιση προς τα επάνω