ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ E-wall

Workshop του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ: Ερευνητική Προσέγγιση στη Φροντιστηριακή Εκπαίδευση

Το ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με τη Metron Analysis, διεξάγει έρευνα για τη φροντιστηριακή εκπαίδευση στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, πραγματοποιήθηκε workshop στο Radisson Blu Park Hotel, όπου παρουσιάστηκαν τα πρώτα ερευνητικά ευρήματα. Στη συνάντηση συμμετείχαν κοινωνικοί εταίροι, ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι του χώρου, συζητώντας θέματα όπως η εμπορευματοποίηση της Παιδείας, οι εργασιακές σχέσεις, η διεθνής λειτουργία των φροντιστηρίων και η διασύνδεση με το επίσημο εκπαιδευτικό σύστημα. Τα συμπεράσματα του workshop θα αξιοποιηθούν στην τελική παρουσίαση της έρευνας.

Workshop του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ στο πλαίσιο έρευνας για τη φροντιστηριακή εκπαίδευση

Το ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ εκπονεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με την Metron Analysis έρευνα για το φαινόμενο της φροντιστηριακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της ερευνητικής διαδικασίας, πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park Hotel workshop, προκειμένου να συζητηθούν τα πρώτα ερευνητικά ευρήματα. Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη μεγάλης κλίμακας προσπάθεια να αποτυπωθεί ερευνητικά-ακαδημαϊκά ο φροντιστηριακός χώρος (Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και Κέντρα Ξένων Γλωσσών) στην Ελλάδα.

Το νέο μισθολόγιο από 1/1/2024 για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε ιδιωτικά σχολεία / ΟΙΕΛΕ

Δημοφιλή!!  Ποιες άδειες υπολογίζονται στη μοριοδότηση υπηρεσίας για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών

Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων και ακαδημαϊκοί δάσκαλοι. Συμμετείχε, επίσης, ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ και Αντιπρόεδρος του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ, Γιώργος Χριστόπουλος. Πραγματοποιήθηκαν τρεις εισηγήσεις, μια για το ιστορικό πλαίσιο της φροντιστηριακής εκπαίδευσης, μια για τα οικονομικά του χώρου και μια για το αποτύπωμα του φροντιστηριακού φαινομένου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στη συζήτηση τέθηκαν σημαντικά θέματα, όπως το ζήτημα της σκιώδους εκπαίδευσης και της εμπορευματοποίησης της Παιδείας, της προσφοράς της φροντιστηριακής εκπαίδευσης στην κοινωνία, των εργασιακών σχέσεων στο χώρο και των συλλογικών συμβάσεων, της λειτουργίας φροντιστηρίων σε διεθνές επίπεδο, της διασύνδεσης ανάμεσα στο «επίσημο» και στο «παράλληλο» σύστημα εκπαίδευσης.

Τα συμπεράσματα από τη συζήτηση αυτή καταγράφηκαν και θα αξιοποιηθούν στην διαδικασία της έρευνας, η οποία θα παρουσιαστεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

trending:

Κύλιση στην κορυφή