ΤΑΞΗ

Νεοδιόριστοι Εκπαιδευτικοί: Έναρξη Μισθοδοσίας και Προϋπηρεσίας – Τι ισχύει

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πότε ξεκινά η μισθοδοσία & πότε η προϋπηρεσία

Για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, η μισθοδοσία και η προϋπηρεσία αρχίζουν να μετρούν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Συγκεκριμένα:

  1. Μισθοδοσία:
    • Η μισθοδοσία ξεκινά να μετρά από την ημέρα που ορκίζεστε και αναλαμβάνετε υπηρεσία. Αυτό είναι σαφές από το άρθρο 41, παράγραφος 3 του Νόμου 3528/2007, που αναφέρει ότι η αξίωση του υπαλλήλου για το μισθό αρχίζει από την ανάληψη υπηρεσίας.
  2. Προϋπηρεσία:
    • Η προϋπηρεσία υπολογίζεται από την ημερομηνία έκδοσης του ΦΕΚ διορισμού, υπό την προϋπόθεση ότι η ανάληψη υπηρεσίας (ορκωμοσία) πραγματοποιηθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Αν η ανάληψη υπηρεσίας γίνει μετά τις 30 Σεπτεμβρίου, τότε η προϋπηρεσία υπολογίζεται από την ημερομηνία της ανάληψης υπηρεσίας.

Αυτό διευκρινίζεται περαιτέρω από την παράγραφο 3 του άρθρου 16 του ΠΔ 50/1996, η οποία αναφέρει ότι ως συνολική υπηρεσία λαμβάνεται ο χρόνος πραγματικής υπηρεσίας στα σχολεία ή σχολές της δημόσιας εκπαίδευσης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Δημοφιλή!!  Διοικητικό Εφετείο: Δεκτές οι πρώτες αιτήσεις ακύρωσης των πράξεων ανάκλησης μονιμοποίησης των νεοδιόριστων

Για τις Μονάδες Συνθηκών Διαβίωσης (Μ.Σ.Δ.):

  • Με την έκδοση του ν. 4823/2021, η αφετηρία υπολογισμού των Μονάδων Συνθηκών Διαβίωσης για τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, που αναλαμβάνουν υπηρεσία πριν την έναρξη του σχολικού έτους, είναι η 1η Σεπτεμβρίου του έτους διορισμού. Σε άλλες περιπτώσεις, υπολογίζεται από την ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας στη Διεύθυνση.

Συμπερασματικά, για να μην υπάρχουν αμφιβολίες:

  • Η μισθοδοσία ξεκινά με την ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας.
  • Η προϋπηρεσία υπολογίζεται από την ημερομηνία του ΦΕΚ, αν η ανάληψη γίνει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Σε άλλη περίπτωση, από την ημερομηνία της ανάληψης υπηρεσίας.

Μισθολόγιο μόνιμων εκπαιδευτικών από 1-1-24

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω