tablet g7f1bf11a9 1920

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι φορείς, που δικαιούνται και επιθυμούν να λάβουν έγκριση από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για την απασχόληση μη πιστοποιημένων συμβούλων σταδιοδρομίας / επαγγελματικού προσανατολισμού, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 53 του ν. 4763/2020 (Α’ 254), όπως ισχύει, καταθέτουν στο Ηλεκτρονικό Πρωτόκολλο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. αίτηση με δικαιολογητικά και παράβολο, ανά υποψήφιο, επιλέγοντας:

  • ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ
  • κατηγορία: ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΕΠ
  • Θέμα: ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ

Στην ηλεκτρονική αίτηση ο φορέας απασχόλησης επισυνάπτει:

  • Υπεύθυνη Δήλωση μέσω gov.gr του νόμιμου εκπροσώπου του φορέα ότι δεν επαρκεί ο αριθμός των πιστοποιημένων συμβούλων (Υποχρεωτικό).
  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας του συμβούλου (Υποχρεωτικό)
  • Υπεύθυνη Δήλωση μέσω gov.gr του συμβούλου περί ακρίβειας στοιχείων – δικαιολογητικών αίτησης και καταχώρησης στο αρχείο του ΕΟΠΠΕΠ (Υποχρεωτικό)
  • Τα παρακάτω υποχρεωτικά δικαιολογητικά εξειδίκευσης του μη πιστοποιημένου συμβούλου στη συμβουλευτική σταδιοδρομίας / επαγγελματικό προσανατολισμό που αντιστοιχούν στις εξής εναλλακτικές περιπτώσεις:

ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΑΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ

αα) είτε τίτλο σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη συμβουλευτική σταδιοδρομίας/ επαγγελματικό προσανατολισμό ή σε άλλη επιστήμη με εξειδίκευση στη συμβουλευτική σταδιοδρομίας / επαγγελματικό προσανατολισμό. Η εξειδίκευση πρέπει να αναγράφεται στους επίσημους τίτλους σπουδών ή να προκύπτει από την αναλυτική περιγραφή των μαθημάτων του προγράμματος σπουδών που ακολούθησαν οι ενδιαφερόμενοι ή από επίσημη βεβαίωση σπουδών. Ως εξειδίκευση θεωρείται και η αναφορά της κατεύθυνσης σπουδών, εφόσον λειτουργούν κατευθύνσεις στα αντίστοιχα Τμήματα,

αβ) είτε οποιοδήποτε τίτλο σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και διδακτορικό στο πεδίο της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας / επαγγελματικού προσανατολισμού ή μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη συμβουλευτική σταδιοδρομίας / επαγγελματικό προσανατολισμό,

αγ) είτε οποιοδήποτε τίτλο σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και πτυχίο / πιστοποιητικό, ή οιονδήποτε τίτλο έχει χορηγηθεί από την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ή τη Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. του προγράμματος ειδίκευσης στη συμβουλευτική και τον προσανατολισμό (ΠΕΣΥΠ),

αδ) είτε οποιοδήποτε τίτλο σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και :

ή

αδα) πιστοποιητικό επάρκειας που χορηγείται σε επαγγελματίες οι οποίοι παρακολούθησαν σε Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης στη συμβουλευτική σταδιοδρομίας / επαγγελματικό προσανατολισμό, που ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που όρισε το «Εθνικό Πλαίσιο Προγράμματος Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης συμβούλων σταδιοδρομίας με τη μορφή σπονδύλων», στο πιστοποιημένο επαγγελματικό περίγραμμα του Συμβούλου Σταδιοδρομίας / Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Δημοφιλή!!  Έγκριση Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. για Απασχόληση Μη Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών Ενηλίκων

ή

αδβ) βεβαίωση παρακολούθησης και πιστοποίησης προγράμματος των Κ.Δ.Β.Μ. στη συμβουλευτική σταδιοδρομίας / επαγγελματικό προσανατολισμό που ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που όρισε το «Εθνικό Πλαίσιο Προγράμματος Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης συμβούλων σταδιοδρομίας με τη μορφή σπονδύλων», στο πιστοποιημένο επαγγελματικό περίγραμμα του Συμβούλου Σταδιοδρομίας / Επαγγελματικού Προσανατολισμού

ή

αδγ) βεβαίωση παρακολούθησης προγράμματος συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης στη συμβουλευτική σταδιοδρομίας / επαγγελματικό προσανατολισμό που ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που όρισε το «Εθνικό Πλαίσιο Προγράμματος Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης συμβούλων σταδιοδρομίας με τη μορφή σπονδύλων», στο πιστοποιημένο επαγγελματικό περίγραμμα του Συμβούλου Σταδιοδρομίας / Επαγγελματικού Προσανατολισμού και υλοποιήθηκε από Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 (Κ.Δ.Β.Μ. 1) ή Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (Κ.Δ.Β.Μ. 2)

ή

αδδ) βεβαίωση παρακολούθησης προγράμματος συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης στη συμβουλευτική σταδιοδρομίας / επαγγελματικό προσανατολισμό που ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που όρισε το «Εθνικό Πλαίσιο Προγράμματος Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης συμβούλων σταδιοδρομίας με τη μορφή σπονδύλων», στο πιστοποιημένο επαγγελματικό περίγραμμα του Συμβούλου Σταδιοδρομίας / Επαγγελματικού Προσανατολισμού και υλοποιήθηκε από Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) Πανεπιστημίου.

β) Τα προγράμματα των υποπερ. αδα), αδβ), αδγ) και αδδ) πρέπει να έχουν διάρκεια, τουλάχιστον, διακοσίων πενήντα (250) ωρών κατάρτισης και στο αρχείο του φορέα να υφίστανται για κάθε πρόγραμμα :

βα) ωρολόγιο πρόγραμμα,

ββ) κατάλογος εκπαιδευτών

Στις υποπερ. αδα), αδβ), αδγ) και αδδ) εκτός του ανωτέρω πιστοποιητικού ή βεβαιώσεων, επισυνάπτεται και βεβαίωση πρακτικής άσκησης διάρκειας τουλάχιστον διακοσίων (200) ωρών κατάρτισης σε αναγνωρισμένους φορείς της Συ.Ε.Π., κατ’ εφαρμογή του ν. 4111/2013 (Α΄ 18), από τους οποίους θα βεβαιώνεται η ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης ή (αντί της βεβαίωσης πρακτικής άσκησης) βεβαίωση επαγγελματικής εμπειρίας συνολικής διάρκειας ενός (1) έτους στη συμβουλευτική σταδιοδρομίας / επαγγελματικό προσανατολισμό στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα.

Δημοφιλή!!  ΕΟΠΠΕΠ: Εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικής επάρκειας κομμωτών - κουρέων & τεχνιτών περιποίησης χεριών και ποδιών

γ) Η επαγγελματική εμπειρία του ενός (1) έτους αποδεικνύεται από τα παρακάτω αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας:

γα) Για απασχόληση που πραγματοποιήθηκε στον δημόσιο τομέα απαιτείται: βεβαίωση του οικείου φορέα του δημοσίου τομέα, όπως αυτός ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α΄143), από την οποία να προκύπτει η χρονική διάρκεια και το αντικείμενο της ανωτέρω εμπειρίας, καθώς και οι υπηρεσιακές μονάδες που διανύθηκε αυτή.

γβ) Για απασχόληση που πραγματοποιήθηκε στον ιδιωτικό τομέα απαιτείται: σύμβαση εργασίας στην οποία αναφέρεται το αντικείμενο και η χρονική διάρκεια της εμπειρίας ή Υπεύθυνη Δήλωση του Συμβούλου, στην οποία δηλώνονται, επακριβώς, η χρονική διάρκεια και το αντικείμενο της εμπειρίας του, καθώς και τα στοιχεία του εργοδότη, φυσικού προσώπου ή της επωνυμίας της επιχείρησης, αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο και βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα, από την οποία να προκύπτει η χρονική διάρκεια της ασφάλισης.

γγ) Για ελεύθερους επαγγελματίες απαιτείται: βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα, στην οποία να αναγράφεται η χρονική διάρκεια της ασφάλισης και συμβάσεις ή δελτία παροχής υπηρεσιών, που να καλύπτουν τη χρονική διάρκεια και το αντικείμενο της εμπειρίας ή Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι πραγματοποίησε συγκεκριμένες εργασίες, μελέτες και έργα σχετικά με το αντικείμενο της συμβουλευτικής σταδιοδρομίας/επαγγελματικού προσανατολισμού.

Β. Παράβολο ύψους εξήντα (60) ευρώ ανά υποψήφιο προς έγκριση.

Από τον ενδιαφερόμενο φορέα για την απασχόληση υποψήφιου μη πιστοποιημένου συμβούλου σταδιοδρομίας με έγκριση κατατίθεται στον τραπεζικό λογαριασμό του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. GR4501101590000015954011191 παράβολο, ανά υποψήφιο, προς έγκριση με αιτιολογία κατάθεσης ως εξής :

  • ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΦΟΡΕΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ – Παράβολο για την έγκριση, μη πιστοποιημένου, συμβούλου σταδιοδρομίας – ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗ.

Για κάθε υποψήφιο προς έγκριση σύμβουλο απαιτείται χωριστή τραπεζική κατάθεση 60€ από τον ενδιαφερόμενο φορέα.

Δημοφιλή!!  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Σ.Α.Ε.Κ. (ΠΡΩΗΝ Ι.Ε.Κ.)

Το αντίγραφο του καταθετηρίου – σε ηλεκτρονική μορφή – επισυνάπτεται , μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά κάθε υποψηφίου προς έγκριση, στην ηλεκτρονική αίτηση που υποβάλλει στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ο ενδιαφερόμενος φορέας απασχόλησης, μέσω του Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.


Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω