0a912cba cc58 468c a070 d618a966940c

Δικαστική απόφαση για το ΥΠΑΙΘΑ / ανοίγει το δρόμο για αυτοδίκαιες μονιμοποίησεις όσων διορίστηκαν το 2020 και το 2021

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Παρακάτω ακολουθεί η δημοσίευση του Αχιλλέα Ζορμπά μέλους ΔΣ της ΔΟΕ

Το σκεπτικό του διοικητικού δικαστηρίου ανοίγει το δρόμο για αυτοδίκαιες μονιμοποίησεις όσων διορίστηκαν το 2020 και το 2021

Με την υπ’ αριθμόν απόφαση 1510/2024, το Δ.Ε.Α. κάνει δεκτή την αίτηση νεοδιόριστων του 2020 στην ΠΔΕ Δ. Αττικής και ακυρώνει τις πράξεις ανάκλησης των διαπιστωτικών μονιμοποίησης των συναδέλφων!
Πληρεξούσια δικηγόρος η Μαρία – Μαγδαληνή Τσίπρα της ΔΟΕ καθώς οι κινήσεις των συναδέλφων υλοποιήθηκαν από τα τοπικά σωματεία!

Δικαστική απόφαση καταπέλτης για το ΥΠΑΙΘΑ!!

Η απόφαση (1510/24) του Διοικητικού Εφετείου, καθώς και οι αντίστοιχες που αναμένεται να δημοσιευτούν τις επόμενες μέρες, δικαιώνει τους/τις δόκιμους συναδέλφους -ισσες που προσέφυγαν συντεταγμένα μέσω της ΔΟΕ ενάντια στις άδικες ανακλήσεις των διαπιστωτικών τους πράξεων (αρχικά για την Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής). Ακυρώνονται οι παράνομες πράξεις ανάκληση των πρώτων διαπιστωτικών για τους νεοδιόριστους του 2020 με το σκεπτικό ότι κακώς ανακλήθηκαν με πρόσχημα την μη αξιολόγησή τους γιατί μέχρι την έκδοσή τους δεν υπήρχε σχετικό κανονιστικό πλαίσιο. Η υπουργική απόφαση για έναρξη της ατομικής αξιολόγηση με βάση τον ν.4823/21 βγήκε το Ιανουαρίου του 2023!
Με βάση αυτή την απόφαση ανοίγει ο δρόμος για την άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων του 2020 και παράλληλα διαμορφώνονται προϋποθέσεις συνολικής αποσύνδεσης της μονιμοποίησης με την αξιολόγηση.
Αυτή η απόφαση είναι μια πρώτη νίκη και παράλληλα, όπλο στα χέρια της ΔΟΕ και των Συλλόγων ώστε πλέον να ανοίξει ο δρόμος για δικαίωση χιλιάδων εκπαιδευτικών! Επιπλέον “ξεσκεπάστηκε” η επιδίωξη του ΥΠΑΙΘΑ να συνδέσει την αξιολόγηση των νεοδιόριστων με τη μονιμότητά τους ως μέσω εκβιασμού για να υλοποιηθεί η κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών!!
Ξέρουμε ότι ο αγώνας για την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων και την ακύρωση της λεγόμενης αξιολόγησης είναι δύσκολος, ξέρουμε ότι οι νόμοι δεν είναι υπέρ μας όμως έχουμε τη δύναμη να συνεχίσουμε.
Κερδήθηκε μια μάχη συναδέλφισσες, συνάδελφοι, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!!

Απόφαση!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω