ενημέρωση

ΚΥΣΔΕ: Αποφάσεις από τη Συνεδρίαση της 17ης Ιουλίου 2024

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ενημερωτικό του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Θοδωρή Κατσωνόπουλου (Μέρος 1ο)

Θέμα: «Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 17 Ιουλίου 2024»

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 17 Ιουλίου 2024, εξετάστηκαν αρκετά σημαντικά θέματα. Ιδιαίτερα, οι ενστάσεις σαράντα οχτώ (48) εκπαιδευτικών Μουσικής Παιδείας για Μουσικά Σχολεία ήταν από τα πιο ενδιαφέροντα. Η Επιστημονική Επιτροπή Μουσικής Παιδείας (ΕΕΜΠ) άλλαξε για δεύτερη φορά μέσα στο έτος τις προτάσεις της, οδηγώντας στην ικανοποίηση τριών (3) ενστάσεων, που σημαίνει τη μετάθεση τριών (3) εκπαιδευτικών και την ανάκληση δύο (2) και μια (1) τροποποίηση μετάθεσης. Το ΚΥΣΔΕ έκανε δεκτές τις προτάσεις της ΕΕΜΠ, εκτός από τις δύο (2) ανακλήσεις και την μια (1) τροποποίηση μετάθεσης.

Για τις υπόλοιπες σαράντα πέντε (45) ενστάσεις που απορρίφθηκαν, το ΚΥΣΔΕ κατά πλειοψηφία υιοθέτησε τις προτάσεις της Επιτροπής. Προσωπικά, διαφοροποιήθηκα, ζητώντας περισσότερο χρόνο για τη μελέτη των ενστάσεων, πρόταση που απορρίφθηκε. Υποστήριξα όλους τους εκπαιδευτικούς που δεν είχαν θετική γνωμοδότηση λόγω της παραμέτρου της πενταετίας.

Τόνισα την ανάγκη αλλαγής του ισχύοντος πλαισίου για τις μεταθέσεις και αποσπάσεις σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, και είμαι βέβαιος ότι ο κοινός μας αγώνας θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα στο επόμενο νομοσχέδιο του ΥΠΑΙΘΑ.

Δημοφιλή!!  Κύρωση Οριστικών Αξιολογικών Πινάκων Κατάταξης Υποψηφίων Διευθυντών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.) & Οι πληρωμές για τους εκπαιδευτικούς (ΣΔΕ)

Άλλα Θέματα του Συμβουλίου:

– Ενστάσεις Μεταθέσεων στην ΕΑΕ: Εξετάστηκαν δύο (2) ενστάσεις εκπαιδευτικών σε ΣΜΕΑΕ/ΚΕΔΑΣΥ για το έτος 2024, και απορρίφθηκαν κατά πλειοψηφία.
– Ένσταση κατά Συμπληρωματικής Μετάθεσης σε Μουσικό Σχολείο έτους 2024: Απορρίφθηκε.
– Αιτήσεις Απόσπασης από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ λόγω Ανάκλησης και Τροποποίησης Μετάθεσης εκπαιδευτικών ΔΕ σε Μουσικά Σχολεία έτους 2024: Ικανοποιήθηκε μία (1) αίτηση απόσπασης, ενώ η δεύτερη, που αφορούσε μετάθεση, απορρίφθηκε.
– Ανακλήσεις – Ενστάσεις/Επανεξετάσεις Αποσπάσεων εκπαιδευτικών ΔΕ σε Μουσικά Σχολεία για το διδακτικό έτος 2024-25: Εξετάστηκαν πέντε (5) αιτήσεις ανάκλησης απόσπασης, όλες έγιναν δεκτές. Τρεις (3) αιτήσεις επανεξέτασης απορρίφθηκαν.
– Ένσταση/Επανεξέταση Αίτησης Απόσπασης εκπαιδευτικού ΔΕ σε Καλλιτεχνικά Σχολεία για το διδακτικό έτος 2024-25: Απορρίφθηκε μία (1) ένσταση.
– Απόσπαση εκπαιδευτικού ΔΕ σε Ερευνητικό Κέντρο: Ικανοποιήθηκε η μία (1) από τις δύο (2) αιτήσεις.
– Διαβίβαση εγγράφου της ΔΔΕ Αιτωλοακαρνανίας αναφορικά με λειτουργικό κενό ειδικότητας ΠΕ89.01: Το κενό καλύφθηκε μετά από αίτηση επανεξέτασης εκπαιδευτικού.
– Διαβίβαση εγγράφου της ΔΔΕ Ρεθύμνου αναφορικά με οργανικά κενά μεταθέσεων έτους 2024 στην ΕΑΕ: Δεν εκκρεμούν αιτήσεις μετάθεσης στις ειδικότητες αυτές, αλλά το έγγραφο πρέπει να διαβιβαστεί άμεσα στην αρμόδια Διεύθυνση Διορισμών.
– Ενημέρωση για αίτηση θεραπείας επί οργανικών κενών: Υποστήριξα την αίτηση θεραπείας εκπαιδευτικού για οργανικά κενά στη ΔΔΕ Λασιθίου.
– Χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών σε εκπαιδευτικό ΣΑΕΚ: Η αίτηση έγινε δεκτή.
– Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου σε στελέχη εκπαίδευσης: Το Συμβούλιο ενέκρινε και τις τρεις (3) αιτήσεις.
– Χορήγηση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σε στέλεχος εκπαίδευσης: Το Συμβούλιο ενέκρινε τη μία (1) αίτηση.

Δημοφιλή!!  Οργανικά Κενά και Πλεονάσματα ΕΑΕ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Απολογισμός Μεταθέσεων 2024 και Προγραμματισμός Διορισμών

Χρονοδιάγραμμα Επόμενων Θερινών Συνεδριάσεων:

Η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί περί τα τέλη Ιουλίου. Επίσης, συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν πιθανόν στις 26 και 27 Αυγούστου. Οι εκπαιδευτικοί των οποίων οι αιτήσεις απόσπασης ή ενστάσεις δεν ικανοποιήθηκαν μπορούν να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση.

Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Αθήνα 17/07/2024

Θοδωρής Κατσωνόπουλος
Αιρετό μέλος του ΚΥΣΔΕ,
εκλεγμένος με τις Συνεργαζόμενος Εκπαιδευτικές Κινήσεις (ΣΥΝΕΚ)

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ – ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΜΕ!!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω