pierrakakis ston skai apo tous a

Πιερρακάκης: Για υποδομές και σοβάδες που πέφτουν, διορισμούς, πανελλαδικές, συστάσεις ΟΟΣΑ, σχολικά βιβλία

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σε σημαντικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα προχωρά το Υπουργείο Παιδείας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξή του στο Mega.

Μία από τις βασικές αλλαγές είναι η εισαγωγή του «πολλαπλού βιβλίου», όπου οι καθηγητές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν από μια λίστα βιβλίων για τη διδασκαλία του μαθήματος, πάντα με βάση το ίδιο πρόγραμμα σπουδών. Η πιλοτική εφαρμογή αυτής της αλλαγής θα ξεκινήσει το σχολικό έτος 2025, ενώ τα έντυπα βιβλία θα εισαχθούν το 2026.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στους 10.000 νέους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν πριν την έναρξη του σχολικού έτους 2024-2025. Ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε την ανάγκη να μειωθεί η αναλογία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο 50%, όπως έχει δηλώσει και ο πρωθυπουργός.

o kyriakos pierrakakis stin koin

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι οι αλλαγές στην εκπαίδευση θα ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο, με έμφαση σε όλες τις βαθμίδες, από το Νηπιαγωγείο έως το Λύκειο. Οι βελτιώσεις θα ακολουθήσουν τις συστάσεις του ΟΟΣΑ, με στόχο την εναρμόνιση της ελληνικής εκπαίδευσης με τις παγκόσμιες τάσεις.

Η Κύπρος αλλάζει πίστα: Σύνδεση Αξιολόγησης με απολύσεις – Για όσους πιστεύουν ότι θα αξιολογηθούν και όλα θα πάνε καλά

Για τις υποδομές των σχολείων, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι αναζητείται χρηματοδότηση για να βελτιωθούν οι υποδομές, καθώς δεν είναι αποδεκτό οι σύγχρονες τεχνολογίες να συνυπάρχουν με κτίρια που απειλούνται από ετοιμόρροπους σοβάδες.

Ολοφάνερο το ενδεχόμενο να μην υπάρχουν αναπληρωτές στα σχολεία στο πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς

 

Δημοφιλή!!  Ημερίδα «Εκπαίδευση Προσφύγων: Προκλήσεις, δράσεις και προτάσεις»

Όσον αφορά τις βάσεις των φετινών Πανελλαδικών, ο κ. Πιερρακάκης εκτίμησε ότι θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, σημειώνοντας ότι το σύστημα των Πανελλαδικών δεν πρέπει να αλλάξει επιπόλαια, καθώς η αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο χαρακτήρα τους πρέπει να διατηρηθούν. Ωστόσο, τόνισε την ανάγκη αλλαγών στο τρόπο διδασκαλίας και σκέψης, με στόχο να αποφεύγεται η απομνημόνευση και να ενισχυθεί η ουσιαστική μάθηση.

Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτές και άλλες εκπαιδευτικές αλλαγές αναμένονται να ανακοινωθούν σύντομα, καθώς το Υπουργείο Παιδείας συνεργάζεται στενά με διεθνείς οργανισμούς για τη βελτίωση του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Συχνές ερωτήσεις για τις αιτήσεις σε Πρότυπα και Πειραματικά!!

Δημοφιλή!!  Πιερρακάκης - Παιδεία / Ψηφιακή Επανάσταση & Διπλασιασμός των επαγγελματιών με δεξιότητες στην πληροφορική
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης στην Κοινωνία Ώρα Mega 11/7/2024
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

ΤΖΑΤΖΟΣ ΧΡ.

Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με πτυχίο από το δημόσιο Πανεπιστήμιο Κύπρου και με δύο μεταπτυχιακά: ένα στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία από το Π.Κ και ένα στην Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικών Μονάδων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών & δικτύων (πτυχίο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης). Μοναδικά "δεσμά" τα κιτρινόμαυρα!!

Κύλιση προς τα επάνω