OIG3

Να αποσυρθεί τώρα η εγκύκλιος του Περιφερειακού Δ/ντη Αττικής – Κινητοποίηση Πέμπτη 11/7 στις 11.00 – Η τρομοκρατία δε θα περάσει

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Όπως έχουμε δημοσιεύσει μεγάλη κινητικότητα υπάρχει για την αυριανή κινητοποίηση στην περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής(Πλήθος σωματείων διοργανώνουν κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής την Πέμπτη 11/7), με πολλά σωματεία και από την Α/βαθμια, αλλά και από τη Β/βαθμια να καλούν σε μαζική συμμετοχή. Αφορμή για την παράσταση διαμαρτυρίας είναι η εγκύκλιος με την οποία ζητείται η καταγραφή των Απεργών εκπαιδευτικών(από την αξιολόγηση), κάτι που έχει σηκώσει, όπως είναι φυσικό, τεράστια θύελλα αντιδράσεων. Δείτε την ανακοίνωση-κάλεσμα στην αυριανή κινητοποίηση από την Ε ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ:

Ε’ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Να αποσυρθεί η εγκύκλιος του νέου Αναπληρωτή Περιφερειακού Διευθυντή και του Γενικού Γραμματέα για την “Αξιολόγηση”

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΠΕΜΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Aμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως περιφερειακού διευθυντήεκπαίδευσης Αττικής, ο κ. Νικολόπουλος απέστειλε πρώτος πρώτος έγγραφο για την καταχώριση στην πλατφόρμα των μονομερώνπρακτικών όσων συναδέλφων/ισσών δεν αξιολογήθηκαν λόγω της συμμετοχής τους στην απεργία-αποχή. Λίγες μέρες αργότερα, στις 8 Ιουλίου, το υπουργείο εξέδωσε εγκύκλιο με υπογραφή του Γ.Γ., Κατσαρού, με την οποία ζητάει την επιβολή κυρώσεων σε όσους εκπαιδευτικούς και στελέχη «δεν συνέπραξαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην αξιολόγηση».

Δημοφιλή!!  Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 2023-2024: Πίνακες με την Κατανομή κατά Κλάδο/Ειδικότητα και Στατιστικά Στοιχεία

Τασυγκεκριμένα έγγραφα Νικολόπουλουκαι Κατσαρού αποτελούν μνημείααυταρχισμούκαιαντιδραστικέςτομέςστηνπροσπάθεια επιβολής της αξιολόγησης με τον “βούρδουλα”, με στόχο την κατατρομοκράτηση του κλάδου και τηνεπιβολή σιγής νεκροταφείου, με την ποινικοποίηση του ίδιου του απεργιακού δικαιώματος, τη στιγμή που η συντριπτικήπλειονότητατουκλάδουσυμμετέχειστηναπεργία-αποχή και έδειξε την κάθετη διαφωνία της στην αξιολόγηση στο 21ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Οι δύο εγκύκλιοι, επικαλούμενες την εφαρμογή του άρθρου 56 του Ν. 4823/2021, απειλούν και εκβιάζουν με

  • Την επιβολή προστίμου ύψους ενός μισθού για όλους τους απεργούντες-απέχοντες, παρά τηνομολογία και τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για την απεργία-αποχή ως καθόλα νόμιμουσυνδικαλιστικού δικαιώματος, βάσει διατάξεων του νόμου 4823/’21 –που μέχρι στιγμήςπαραμένουν ανενεργέςλόγωτηςμεγάληςαντίστασηςτουεκπαιδευτικούκινήματος.
  • Τη μη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων του 2020 και 2021, παρά την προ πολλού συμπλήρωση τηςδιετούς δόκιμης περιόδου.
  • Τηναναστολήτηςμισθολογικήςεξέλιξης,πουμέχριστιγμήςείναιακώλυτη.
  • Τη θεώρηση του διαστήματος συμμετοχής στην απεργία-αποχή και για όσο αυτή διαρκέσει ως μηπροσμετρούμενου χρόνου για τη χορήγηση νέου ΜΚ, δηλαδή περικοπή μιας ακόμη διετίας μετά τοκλεμμένοκλιμάκιοτου2016-2017απότημισθολογικήμαςεξέλιξη.

Παρά την νομολογία και τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για την νομιμότητα του συνδικαλιστικού δικαιώματος στην απεργία, οι εγκύκλιοι στην πραγματικότητα επιδιώκουν την κατίσχυση του φόβου και του τρόμου ώστε να επιβληθεί η αξιολόγηση. Φαίνεται η τιτάνιααντίστασητουκλάδουγιατηνυπεράσπισητηςμόνιμηςκαισταθερήςδουλειάς,τηςπαιδαγωγικήςελευθερίας και της εργασιακής δημοκρατίας σε ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα όλα ταπαιδιά,κόντραστασχέδιακατηγοριοποίησηςσχολείωνκαιεκπαιδευτικών. Ζητάμε από τις Ομοσπονδίες μας ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, την ΑΔΕΔΥ και τις ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ του λεκανοπεδίου της Αττικής νακαλέσουν σε κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΔΕ την Πέμπτη, 11 Ιουλίου στις 11:00για την απόσυρση των εγκυκλίων Νικολόπουλου και Κατσαρού,αξιοποιώνταςκάθεδιαθέσιμοπολιτικο-συνδικαλιστικόκαινομικόμέσο!

Δημοφιλή!!  Βγήκε προκήρυξη για προσλήψεις στις Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών. Κλάδοι: ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ08, ΠΕ78, ΠΕ79. Αιτήσεις: 12-27/7

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 11:00 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕ ΞΕΝΙΑΣ 24, ΑΘΗΝΑ

Απαιτούμε

  • την άμεση έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων μονιμοποίησης χωρίς αξιολόγηση των νεοδιόριστων συναδέλφων του 2021 καθώς και την ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική μας εξέλιξη!
  • την απόσυρση των εγκυκλίων που παραβιάζουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία!

Κάτω τα χέρια από την απεργία-αποχή και το απεργιακό δικαίωμα!

Μόρφωση-εργασιακή αξιοπρέπεια-δημοκρατία!

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το e-wall.net στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή.
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.
Avatar photo

E-wall News

Κύλιση προς τα επάνω